Degustuojami desertai džiugino ne tik skonio receptorius, bet ir akis. Klasikiniai tortai desertinnėje atgimė naujame amplua, o prie jų prisijungė nauji, dar neragauti skoniai.
Į „Ogmios mieste“ įsikūrusią desertinę atvyko dainininkė Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru Mykolu ir sūnumi Antanu, aktorė, psichologė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, Dainė ir Donatas Baumilos su su dukra Smilte, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su dukra, grožio klinikos vadovė Nora Lapinskienė su dukrele, verslininkė Alesia Mačiulis, socialinio verslo įkūrėja Rima Olberkytė-Stankus su šeima, Ineta ir Ąžuolas Žvaguliai, dizaineris Robertas Kalinkinas su šeima, verslininkai Inga ir Aivaras Stumbrai su savo atžalomis.
A.Mačiulis čia lankėsi pirmą kartą. Daug keliaujanti moteris viešėdama užsienyje nepamiršta aplankyti ir desertinių. Moteris teigė, kad desertinės skanėstai nenusileidžia Vokietijos ar Austrijos desertinėms. „Desertų skonis labai subtilus, kremas neriebus. Pavalgius nebūna sunkumo jausmo“, – įspūdžiais dalinosi anksčiau straipsnius apie maistą restoranuose rašiusi moteris.
Puikias formas po gimdymo demonstruojanti B.Skurstene-Serdiukė labai mėgsta gaminti. Tiesa, konditerinius gaminius žinoma moteris mieliau perka desertinėse.
„Tada tikrai žinau, kad tortas bus skanus. O ir laiko nereikia gaišti. Namie mieliau gaminu tortus, kurių nereikia kepti. Desertinėse smagu susitikti su draugėmis, paplėpėti, tačiau kol kas aš daugiausiai laiko praleidžiu su sūnumi namuose“, – pasakoja trijų mėnesių sūnelį auginanti dainininkė.
Su dviem vaikais į surengta desertų degustaciją atvykusi I.Puzaraitė-Žvagulienė mėgsta kepti įvairius pyragus ar sausainius. Tiesa, visą tai daro dėl šeimos, nes pati nėra didelė saldumynų mėgėja. Desertinėse Ineta labiausiai mėgsta lankytis su šeima – pavalgius desertų Žvaguliai traukia pramogauti. „Ir dabar eisime į batutų parka – reikia išnaudoti cukraus perteklių“, – juokėsi šventės viešnia.
Susirinkę svečiai skanavo klientų jau pamėgtus desertus ir tuos, kurie dar visai neseniai papildė valgiaraštį. Garsios viešnios puikiai įvertino baltyminį desertą, kuriuo leidžiama smaližiauti net balerinoms. Desertas buvo pagardintas maskarponės kremu, šviežiais vaisiais ir uogomis.
Ne ką mažiau komplimentų sulaukė prancūziški plikytos tešlos pyragaičiai, pagardinti riešutų kremu, karamele ar pistacijų, aviečių įdaru. Mažiesiems svečiams labiausiai patiko sausainiai su pienišku šokoladu, nepamirštos liko ir gardžiosios kanelės.
Renginyje daugiausiai liaupsių sulaukė riešutinis tortas su sunkiu, šokoladiniu biskvitu, riešutų sviesto pertepimu, pagardintas juodaisiais serbentai, sūdyta karamele.
Nepastebėtas neliko ir vienas populiariausių tortų su biskvitu be gliuteno, gaiviu mango įdaru, žaliosios citrinos ir jogurto putėsiai ir balto šokolado akcentais. Tai ypatingai lengvas tortas, kurį jau spėjo pamilti neriebių saldumynų gerbėjai.