Trečiadienio vakarą restorane „Šiaurės jūra“ buvo surengta išskirtinė degustacinė vakarienė, nepalikusi abejingų.
„Tik ką grįžau iš Tailando, kur ilsėjausi su savo vyru. Tikriausiai visi žino, kad ši šalis ir jūros gėrybės yra neatsiejamas dalykas. Labai smagu, kad ir Vilniuje yra tokių restoranų, kur gali pasimėgauti mano mėgstamais, o svarbiausia šviežiais patiekalais. Nors su vyru esame labai užsiėmę, tačiau turime tradiciją sekmadienius leisti kartu. Mėgstame aplankyti įvairius restoranus, o žuvies ir jūros gėrybių yra vieni mėgstamiausių“, – kalbėjo vakaro viešnia Simona Nainė.
Dažnas restoranų lankytojas renginių organizatorius ir komunikacijos specialistas Saugirdas Vatulionis neslėpė turintis silpnybę žuviai ir jūros gėrybėms. „Už tuną galiu žudyti ir to net neslėpsiu! O čia dažnai einu valgyti tuno tartaro ar kepsnio. Tiesa, man labai patinka, kad dabar, kai visi restoranai piktybiškai sukėlė kainas, šita mano mėgiama vieta jas nuleido! Tai dabar džiugina ne tik skrandį, bet ir mano piniginę“, - juokėsi Saugirdas.
Įvertinti degustacinį meniu atvyko ir Indrė ir Jogaila Morkūnai. Pora juokėsi, jog anksčiau itin dažnai lankydavosi restoranuose, tačiau planus pakoregavo dukters Barboros gimimas. „Šiuo periodu dažniau vakarieniaujame namuose. Jogaila puikiai gamina valgyti – kiekvieną kartą jam pavyksta mane nustebinti“, – šypsojosi I.Kavaliauskaitė-Morkūnienė.
Tiesa, pomėgis lankytis restoranuose nedingo. Kartą per savaitę Morkūnai keliauja vakarieniauti į miestą – pirmagimę palieka močiutei. Žuvis dažnas patiekalas ant Morkūnų stalo, tad degustacine vakariene pora nenusivylė. „Džiugu, kad Vilniuje duris atveria vis daugiau restoranų. Anksčiau norint paragauti tam tikros šalies virtuvės tekdavo skristi į užsienį. O dabar visko galima rasti šalia namų“, – džiaugėsi J.Morkūnas.
„Ogmios mieste“ esančiame restorane taip pat apsilankė floristas Mantas Petruškevičius, muzikos prodiuseris Martynas Tyla su gyvenimo drauge Neringa Zeleniūte, verslininkė Asta Dagilienė, odontologas Sergejus Troščenkovas, verslininkė Agnė Grigaliūnienė su vyru Simonu, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė.
Kviestiniai svečiai vakarą pradėjo ragaudami šaltą užkandį – lengvai parūkytą atlantinę lašišą, karališkas krevetes bei „Ankaro“ tuną. Karštą degustacinį patiekalą sudarė trijų žuvų asorti: juodojo paltuso filė, geltondryžė riebžuvė ir didžioji jūrų šukutė. Desertui svečių laukė karamelizuotas lietinis, patiektas su su liofilizuotų braškių pudra, vaniliniais ledais ir apelsinų džemu.