Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsi pora Palangoje atidarė „Jaunystės skverą“: kviečia mėgautis maistu ir menu

Fotografė Aistė Grišinaitė-Kolesnikova ir jos vyras renginių organizatorius, didžėjus Audrius Kolesnikovas-Driule XL pernai Palangoje atvėrė „Basanavičiaus kiemelį“, kuris netruko sulaukti didelės sėkmės, o šiemet plečia savo veiklą ir pristato erdvę ne tik maistui bei gėrimams, bet ir meniniams renginiams. Naujai vietai žinoma pora suteikė pavadinimą „Jaunystės skveras“, mat kadaise šiose patalpose buvo įsikūręs „Jaunystės“ kino teatras.
Aistė Grišinaitė-Kolesnikova „Jaunystės skvere“, Palangoje
Aistė Grišinaitė-Kolesnikova „Jaunystės skvere“, Palangoje / Juliaus Kalinsko nuotr.

Aistė Grišinaitė-Kolesnikova 15min pasakoja, kad idėja atidaryti naują erdvę J.Basanavičiaus gatvėje gimė jos vyrui Audriui Kolesnikovui atkreipus dėmesį į vietą – jam kilo vizija, kad ji galėtų tapti gražia ir jaukia erdve, kur žmonės norėtų ateiti ne tik pavalgyti ir išgerti, bet ir pasiklausyti gyvos muzikos, pasigrožėti paroda ar pasižiūrėti filmą.

„Aš ne iš karto priėmiau jo idėją. Dažnai esu logiškas šeimos stabdis – nepritariu, kol nebūna iki galo aišku, ar pavyks, nes prieš imantis veiksmų mėgstu labai gerai apgalvoti“, – neslepia Aistė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Grišinaitė-Kolesnikova
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Grišinaitė-Kolesnikova

Audrius niekaip negalėjo užmiršti matytos vietos, mintyse jam kilo jaukios pasisėdėjimo vietos vaizdiniai, todėl, ilgai nelaukęs, papasakojo apie tai verslo partneriui Vytui Remeikiui, su kuriuo prieš metus įkūrė Palangos gyventojų ir turistų traukos centru tapusį „Basanavičiaus kiemelį“.

Pokalbio metu vyrai nusprendė surizikuoti ir „Jaunystės skveras“ tapo tarsi kiemelio pratęsimu, besiskiriančiu tik tuo, kad pirmasis baras yra kaip jaukus, namus primenantis, kampelis, o šis – garsesnis, orientuotas į renginius.

A.Grišinaitė-Kolesnikova 15min atskleidžia, kad naujo baro pavadinimui įtakos turėjo anksčiau šiose patalpose buvęs kino teatras „Jaunystė“. „Apskritai, man yra labai gražus žodis „jaunystė“. Jis man asocijuojasi su amžinybe“, – pasakodama šypsosi Aistė.

Be jau išvardytų dalykų ir gėrimų, skvere yra ne vienas maisto furgonas, kuriame galima įsigyti užkandžių ir sotesnių patiekalų: įvairių skonių beigelių, kurių niekur kitur Palangoje nėra, wok makaronų, mėsainių ir „Bella Castella“ picų. Ateityje pora čia galvoja pardavinėti ir prieskonius ar vaisius.

Lankytojų patogumui buvusio kino teatro pastato viduje pačiame Palangos centre bus galima ir išsinuomoti kambarį.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaunystės skveras Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaunystės skveras Palangoje

„Jaunystės skverą“ Aistė ir Audrius pradėjo kurti birželio pradžioje. Darbai strigo, anot savininkų, dėl darbuotojų trūkumo, todėl paskutinę dieną Audrius pats kalė lentas, pervežinėjo maisto furgonus. „Jis mato, kad reikia ką nors pakalti – eina ir kala. Gal ir galėtų ką nors išsikviesti, bet nėra laiko“, – juokiasi moteris.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaunystės skveras Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaunystės skveras Palangoje

Oficialus erdvės atidarymas įvyko pirmąjį liepos šeštadienį. Ta proga čia koncertą surengė grupė „Sisters On Wire“. Sėdėdami prie savo staliukų žmonės galėjo puikiai girdėti muziką – pasak savininkų, tai lėmė gerai apgalvoti garso sprendimai.

Aistė ir Audrius tiek „Basanavičiaus kiemeliu“, tiek „Jaunystės skveru“ plečia jaunų žmonių akiratį, rodydami, kad kurorte galima ne tik siausti sausakimšuose klubuose. Tokia alternatyva susidomėjo jau didelis skaičius žmonių.

„Palanga, mūsų nuomone, jau seniai yra pasikeitusi. Gal, kai pakeiti požiūrį, imi traukti bendraminčius. Man norisi jaukaus ir ramaus kampelio, kur groja gera muzika ir galima pasimėgauti“, – mintimis dalijasi Aistė.

Daugiau nuotraukų – galerijoje:

Poros santykių bendras verslas nė kiek nepagadino. Sutuoktiniai teigia labai gerai vienas kitą suprantantys. Tiesa, Aistė ir Audrius dirba kartu su partneriu, ši sąjunga padeda jiems augti ir atrasti naujų dalykų.

„Su vyru dirbti nėra sunku, mums tai sekasi puikiai. Kai jis viršija savo streso lygį – aš jį nuraminu. Vyras mane ramina sakydamas, kad čia tik darbas ir nėra dėl ko nerimauti, – pasakoja Aistė. – Kai kurie per daug sureikšmina verslą. Nėra ko draskytis, juk visų pinigų neuždirbsime, todėl reikia pasimėgauti tuo, ką darome.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaunystės skveras Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaunystės skveras Palangoje

O prieš metus įgyvendinta „Basanavičiaus kiemelio“ idėja, kaip teigia pašnekovė, tikrai atsipirko. „Ten tiek daug meilės. Kiekvieną kampą man norisi paliesti, papurenti pagalvėles, kaip namie. Atrodo, kad vieta prigijo visiems.

Žmonės, kurie ateina į prabangų restoraną, bando pasitempti, o čia tie patys rimtuoliai nusimeta kaukes ir jaukiai būna savimi, atsipalaiduoja“, – pastebi ji.

Savininkė tvirtina, kad abi vietos atsirado iš didelio ir nuoširdaus noro dalintis. „Norisi tiesiog duoti, net nesvarbu, ar užsidirbsime iš to, ar ne“, – šypsosi Aistė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Grišinaitė-Kolesnikova
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Grišinaitė-Kolesnikova

Moters tėvai apie 20 metų taip pat sukosi kavinių versle, todėl jai ši sritis nėra nauja. „Kai užaugi, elgiesi pagal tai, kokį pavyzdį matei šeimoje. Ne veltui sakoma, kad viskas iš vaikystės“, – įsitikinusi „Jaunystės skvero“ viena iš savininkų. „Vis dėlto mūsų kitoks braižas nei mano tėvų. Viskas ateina tiesiog darant, klystant ir išmokstant pamokas, todėl neapsiribojame tėvų patarimais ar pavyzdžiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas