Vilniuje, „Ogmios mieste“, duris atvėręs restoranas svečius vaišino specialiai šiam vakarui paruoštu meniu. Skonio receptorius pamalonino sušiais su lašiša, tunu, keptu unguriu, tigrinėmis krevetėmis. Ypatingų pagyrų sulaukė salotos su jautiena, marinuotos jūros dumblių salotos. Visi restorano patiekalai gaminami iš šviežiausių ir aukščiausios kokybės produktų. Patiekalus gamina virėjai, sėmęsi patirties įvairiuose japonų restoranuose.
Sušių meistras Vitalijus Suchodolskis tikina, kad svarbiausia yra tinkamai paruošti ryžius – tam būtinai reikia garų puodo. Restorane apsilankantys gurmanai labiausiai vertina sašimį, nigirį, gunkaną. Ypač juos mėgsta tie, kurie yra buvę Japonijoje ir domisi šios šalies maisto kultūra. Lietuvių skoniams įprasčiausi sušių ritinėliai. Meistras įsitikinęs – mėgti sušius yra viena, tačiau skonis labiausiai atsiskleidžia tada, kai klientas supranta, kam skirtas wasabi, baltasis ridikas ar marinuotas imbieras.
Renginio akimirkos – galerijoje:
Renginyje apsilankė Vidmantė Martikonytė su sūnumi Mantvydu, Inga Gaižauskienė ir Jeanas Claude'as Edorhas su dukrele, Elena ir Tadas Bruzguliai, Mantas Wizard, Saugirdas Vaitulionis, Egidijus Rainys, Julija Kačanova, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, Marija Randers su drauge, Simona Starkutė, Deimantė Kazėnaitė, Teresa Ulozienė, Daiva Tamošiūnaitė su dukra, Žygis Stakėnas.
„Nesu labai didelė žuvies mėgėja, visai neseniai ją įtraukiau į savo maisto racioną. Vis dar renkuosi, kas man patinka. Tačiau šie sušiai užkariavo mano širdį. Viskas buvo labai skanu, labai patiko salotos su jautiena. Beje, sušius valgau tik būdama Lietuvoje. Nesu buvusi Japonijoje, būtų įdomu paragauti jų virtuvės lankantis šioje šalyje“, – kalbėjo M.Randers.
Renginyje kalbinta S.Starkutė pasakojo esanti tikra japonų virtuvės mylėtoja, o sušius ji pamilo atostogaudama Turkijoje. Pavalgiusi šio maisto žinoma moteris jaučiasi puikiai – pilna energijos ir neapsunkusi.
„Labai mėgstu salotas, sušius, sašimi. Tai ir sveika, ir skanu. Be to, daug tokio maisto nesuvalgysi. Mano manymu, lietuviai puikiai įvaldę Japonijos virtuvės paslaptis. Norint suvalgyti gardžių sušių Londone, tenka eiti į brangų restoraną ir plačiai atverti piniginę . O Vilniuje turime ištiek puikių ir nebrangių sušių restoranų. Žinoma, meniu būna patobulintas, kad įtiktų lietuvių skonių receptoriams“, – šypsojosi renginio viešnia.