Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gerda Žemaitė per Velykas dirbo karštojoje linijoje: „Baimė išgaravo po pirmojo pokalbio“

Neseniai antrojo vaikelio susilaukusią „TV pagalbos“ žvaigždę Gerdą Žemaitę situacija Lietuvoje paskatino imtis kilnių tikslų – moteris tapo karštosios koronaviruso linijos skambučių konsultante. 15min Gerda atskleidė, kad netyčia socialiniame tinkle pamatė draugės įrašą apie savanoriystę, o išgirdusi apie pagalbininkų trūkumą prie iniciatyvos prisijungė nedvejodama.
Gerda Žemaitė
Gerda Žemaitė / Asmeninio albumo nuotr.

G.Žemaitė pasakojo, kad mintis apie savanorystę prasidėjo nuo paprasčiausio naršymo socialiniame tinkle „Facebook“. Netyčia pamačiusi kelis draugės Jolantos Rutkauskaitės įrašus apie savanorių trūkumą, pagalvojo, jog kaip tik dabar turi pora laisvesnių dienų, per kurias galėtų padėti.

„Kadangi mano vyras dabar dirba nuotoliniu būdu, nevažiuoja į ofisą, gali pabūti su vaiku, tai man atsiranda kelios laisvos dienos. Pagalvojau, kodėl gi neprisijungus prie tokio kilnaus tikslo ir neparaginus kitų pasekti mano pavyzdžiu, nes savanorių šiai dienai tikrai trūksta naktinėse pamainose.

Asmeninio albumo nuotr. /Gerda Žemaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Gerda Žemaitė

Norisi paraginti jaunus žmones, kurie neturi vaikų, kad jie tikrai galėtų prisidėti. Tai smagi ir naudinga veikla, per kurią galima ir kavos atsigerti, ir sau pertraukėlę pasidaryti“, – tikina Gerda.

Pagrindinis moters darbas – konsultacija, simptomų stebėjimas arba nukreipimas konsultacijai su medikais: „Yra tokia galimybė, kad medikai iškart perskambina žmogui, jeigu jis kažko labai nerimauja. Ir tada sprendžia, ar jam tikrai gali būti koronavirusas, ar reikėtų testo, ar dar nereikėtų. Yra daug įvairių skambučių. Registruojam žmones į punktus, kur daromas tyrimas. Ir manau, kad po švenčių jų dar padaugės. Oras atvėso, ko gero, peršalimo ligų padaugės ir natūralu, kad žmonės pradės nerimauti.“

Asmeninio albumo nuotr. /Gerda Žemaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Gerda Žemaitė

Gerda neslepia, kad prieš pirmą konsultaciją beprotiškai jaudinosi. Ji bijojo, kad neteisingai atsakys į žmogaus užduodamą klausimą ir juos reikės nukreipti į kordinatorius, kurie žino visus atsakymus.

„Iš pradžių buvo baimė. Tačiau tada atsirado vienas, kitas skambutis ir ta baimė išgaravo Man papuolė geranoriški skambučiai, dar nesusidūriau su piktais. Aišku, aš dar neilgai dirbu. Vakar dirbau nuo 14 val. iki 18 val., o rytoj dirbsiu nuo 19 val. iki 2 val. nakties. Žiūrėsim, kaip man seksis. Jaudulys tikrai yra. Kaip prieš kokį tiesioginį eterį“, – šypsosi laidų vedėja.

Be to, šį moters žingsnį stipriai palaikė visi šeimos nariai. Nebuvo nei vieno, kuris paprieštarautų Gerdos pasirinkimui. Taip pat ir visi kolegos palaikė, sakė, kad tai sveikintina veikla: „Tikrai būtų faina, jei daugiau žmonių pasektų mano pavyzdžių ir prisidėtų, nes labai reikia pagalbos.“

G.Žemaitė pabrėžia, kad šis darbas tikrai ne kiekvienam. Žmogui turi patikti bendravimas su kitais žmonėmis, jis turėtų būti komunikabilus, mokėti išgirsti ir išklausyti.

„Tikrai yra tokių skambučių, kur žmonės tiesiog paskambina norėdami šiaip pasikalbėti, galbūt nusiraminti. Tad privalai turėti ir kantrybės, ir mandagumo su visais kalbėtis, bandyti juos nuraminti, nukreipti gydytojo ar psichologo konsultacijai, jei jam kas nors neramu“, – teigia moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas