Kulinarinės laidos vedėjas yra įsitikinęs, jog kartais restoranuose maisto kaina nebūtinai atitinka jo kokybę: „Yra brangiai ir skaniai ir yra nebrangiai ir skaniai, ir dar – yra brangiai, bet neskaniai!“ Bilas nesigėdydamas pasakojo, kad kulinarinės laidos vedėju tapo, nes atsirado tinkamoje vietoje tinkamu laiku, o maisto gaminimu domėjosi jau seniai – tiesiog tai darydavo namuose.
Vienas žinomiausių Lietuvos virtuvės šefų Robertas Česnauskas sakė, kad tarp gausybės receptų įvairovės reikia mokėti atsirinkti, o geras maistas turi savo kainą. Garsus virėjas negailėjo kandžių replikų studijos svečiams ir viešai pareiškė, kad gamina tik kokybišką maistą: „Kodėl aš turiu kažkokį šūdą daryti, jeigu jau 40 metų dirbu ir mano karjera yra labai sėkminga!“
Aleksandras Pogrebnojus |
Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus sakė, kad žmogus gamindamas maistą turi jaustis laisvas ir ramus. Žinomas dizaineris pasakojo, kad kulinarinę knygą pradėjo rašyti iš neturėjimo ką veikti ir pareiškė: „Aš buvau pirmas išleidęs kulinarinę knygą!“
Ar tikrai galima vadovautis patarle: „jeigu gali negaminti – negamink“ ir ar maisto ruošimas pastaruoju metu kartais netapo labiau mada nei gyvenimo būdu, stebėkite trečiadienį 18 val. 20 min. pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.