Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrė Rusytė dalyvavo Kauno ligoninės kalėdiniame karnavale: „Myliu savo šalį, noriu jai padėti“

Antradienio popietę Kauno klinikinėje ligoninėje vyko kalėdinis karnavalas ligoninės darbuotojų vaikams ir mažiesiems čia gydomiems pacientams. Pastariesiems pasipuošti kaukėmis padėjo labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“, su kuriuo bendradarbiauja ir prie labdaringos veiklos prisideda ir į Lietuvą grįžęs modelis Giedrė Rusytė.
Giedrė Rusytė ir Marija Dubickienė
Giedrė Rusytė ir Marija Dubickienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Šventėje dalyvavo ir su vaikais bendravo Kalėdų senelis bei „Saulės smilčių“ atstovės – Marija Dubickienė ir Lietuvoje besisvečiuojanti Giedrė Rusytė.

Šiuo metu Paryžiuje su vyru ir sūnumis gyvenančią Giedrę į Lietuvą šventiniu laikotarpiu sugrįžti paskatino ne tik noras aplankyti artimuosius, bet ir pagaliau įgyvendinti jau ne vieną mėnesį puoselėtas paramos idėjas.

Antradienio vakarą Vilniuje vyks Kalėdinis labdaros vakaras „Gintarinės Kalėdos“, kurį ji organizuoja G.Rusytė kartu su labdaros ir paramos fondu „Saulės smiltys“ ir Marija Dubickiene: jo metu bus renkamos aukos tuberkulioze sergantiems bei socialinės rizikos šeimoms, o G.Rusytė pristatys savo naują projektą „Jewels for Children“ – unikalius papuošalus, už kuriuos aukciono metu surinkti pinigai taip pat keliaus vaikams.

Belaukdamos vakaro G.Rusytė ir M.Dubickienė dieną surengė šventę ligoninėje esantiems vaikams.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Rusytė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Rusytė

„Šie dalykai labai svarbūs, todėl aš, kaip mūsų visuomenės dalis, kaip mama ir kaip žmogus suvokiu, kad tai man  – itin svarbu, kad kiekvienas privalome pasistengti už tuos, kurie turi mažiau. Pati jaučiuosi labai gausiai apdovanota gyvenimo, nes turiu sveikatos, namus, galimybių, todėl tiesiog privalau dalį savęs atiduoti tiems, kuriems to reikia“, – Žmonės.lt sakė G.Rusytė.

Modelis teigė, kad norėtų paskatinti ir kitus žmones, galinčius prisidėti prie labdaros, nelikti abejingiems ir skleisti gerus darbus.

„Suprantu, kad visi esame užsisukę savo darbuose, susikoncentravę į savo gyvenimus, tačiau jeigu tik yra galimybė rasti laiko ir kitiems, ištiesti pagalbos ranką – raginčiau tai padaryti, nes kartais likimo nuskriaustiems reikia tikrai labai nedaug“, – įsitikinusi Giedrė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Rusytė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Rusytė

Parama – ne tik per Kalėdas

Nors per didžiąsias žiemos šventes įvairios labdaros ir paramos akcijos tampa labiau matomos, jų organizuojama kur kas daugiau, tačiau Giedrė patikina, kad jos idėja – ne trumpalaikė ir dabar, prieš šventes įvykę pirmieji darbai tebus startas ateičiai.

„Kalėdiniu metu atrodo, kad išties daug žmonių pasišauna padėti kitiems – ir tai labai džiugu. Grįžusi į Lietuvą pamačiau įvairiausių iniciatyvų, akcijų. Tiesa, noriu patikinti, kad mano atveju tai nėra tik kalėdinė akcija – tai tęstiniai darbai, noriu padėti Marijai nuolat auginti fondą, asmeniškai padėti vaikams. Tam subrendau ne per vieną dieną“, – prisipažįsta G.Rusytė.

Motinystė privertė susimąstyti

11-metį sūnų Majų ir septynių mėnesių Leo Shay auginanti Giedrė neslepia, kad atsisukti būtent į vaikus ją paskatino ir motinystė, privertusi dar jautriau reaguoti į vaikų problemas.

„Motinystė – išties stebuklingas metas, kuomet turi kiek daugiau laiko apmąstyti svarbiems dalykams. Mano antrasis sūnus nebuvo esminis postūmis imtis labdaros, tačiau, be jokios abejonės, susilaukusi kūdikio darkart pamačiau, kaip vaikams reikia meilės, šilumos, mamos, užuojautos. O pasaulyje pilna vaikų, kurie to gauti negali, todėl mes galime bent iš dalies jiems tai kompensuoti savo darbais ir dėmesiu. Myliu savo šalį, noriu jai padėti“, – šypteli G.Rusytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito