Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gimtadienį švenčiantis Valdas Adamkus iš ligoninės namo parsivežė Almą: „Tai – gražiausia dovana“

Šįmet 93-iąjį gimtadienį minintis kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, panašu, yra kaip niekad laimingas. 15min susisiekus su prezidentu jis tikino, jog šiuo metu tam turi tikrai ne vieną priežastį, tarp jų – ir gražiai prabėgę metai, ir gyvenimo bendrakeleiviai, o ypač nuotaiką jam skaidrina pagerėjusi žmonos Almos Adamkienės sveikata.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šventės proga pasveikintas Valdas Adamkus neslėpė, jog šį gimtadienį iškylanti mintis jo galvoje – džiaugsmas, jog sulaukė tokio garbingo jubiliejaus.

„Kada peržengi šią ribą, manau, gyveni ant skolinto laiko. Taip kad esu vienas iš tų laimingųjų“, – teigė buvęs šalies prezidentas ir pridūrė, kad jį džiugina ir vis dar guvūs protiniai gebėjimai. „Kartais užsimirštu, kiek man metų, taip kad be galo džiaugiuosi ir esu dėkingas už visus sveikinimus, kurių šiandien sulaukiau labai daug“, – sakė jis.

Dėkingas už pagerėjusią žmonos sveikatą

15min Valdas Adamkus teigė per šį gimtadienį niekur neisiąs švęsti ir nieko įmantraus neplanavęs. Tiesa, visa tai dėl to, jog namuose – žmogus, su kuriuo šią šventę minėti, turbūt, smagiausia. Po ilgos pertraukos iš ligoninės bent šiam savaitgaliui buvo paleista Alma Adamkienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Adamkus ir Alma Adamikienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Adamkus ir Alma Adamikienė

„Džiaugiuosi, kad galėjau Almą bent savaitgaliui parsigabenti iš ligoninės ir pabūti kartu, nes gydytojai ją dar savaitę ten nori palaikyti“, – kalbėjo vyras ir išreiškė padėkas medicinos personalui bei linkintiesiems Almai visa ko gera.

V.Adamkus pridūrė, jog jo žmona atsigauna be jokių požymių, kad liga ją paveiks ateityje. Tai jį itin džiugina.

Kada peržengi šią ribą, manau, gyveni ant skolinto laiko

„Ji tikrai sustiprėjo, tai turbūt mano gražiausia gimimo dienos dovana“, – neslėpė jis.

Paklaustas, tai kaipgi tokį gyvenimą nugyventi, kad būtum laimingas kaip V.Adamkus, mat vyro žodyne žodžiai „laimė“ ir „džiaugsmas“ pasitaiko itin dažnai, buvęs prezidentas pasidalijo savo patarimais.

„Reikia turėti šviesų žvilgsnį į ateitį, nepaskęsti aplinkoje. Matai nelabai šviesių dalykų, girdi, bet nepasimeti nevilty. Reikia su tikėjimu žengti į priekį, džiaugtis tuo, ką esi gyvenime padaręs“, – sakė jis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Valdas Adamkus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Valdas Adamkus

V.Adamkus teigė dėkojantis likimui ir artimiesiems už tas sąlygas, kurias jie sudarė jo gyvenime, kad galėjo įgyvendinti savo kai kuriuos planus.

„Ir nesigailiu nieko, kuo būčiau nusivylęs ar dėl ko pergyvenčiau. Išgyvenau, sakyčiau, laimingą gyvenimą ir dėkoju likimui už tas laimingas iš gražias dienas, ir visiems, kurie mane supa aplinkui, esu labai dėkingas“, – gražių žodžių negailėjo vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant