2019 09 19 /09:42

Godos ir Rolando Alijevų byla: teisme liudijo kriminalinis žvalgas ir tyrimą atlikusi pareigūnė

Rugsėjo 19 d. pratęstas bylos, kurioje buvęs krepšininkas Rolandas Alijevas kaltinamas įsilaužimu į buvusios žmonos Godos Alijevos feisbuką ir el. paštą, nagrinėjimas. Kaltinamasis savo kaltę neigia ir teigia nesuprantantis, ką jis veikia teisme. Ketvirtadienio posėdyje apklausti liudytojai: pirminį tyrimą atlikusi policijos pareigūnė ir „nulaužtą“ paskyrą įvertinęs kriminalinis žvalgas.
Goda ir Rolandas Alijevai
Goda Alijeva / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į rugsėjo 19 d. vykusį teismo posėdį iškviesti du liudytojai. Pirmoji apklausta pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus Vilniuje atlikusi policijos pareigūnė Vaida G., kuri nei Godos Alijevos, nei Rolando Alijevo asmeniškai nepažįsta. Ji specializuojasi nusikaltimų elektroninėje erdvėje srityje. Policijos tyrėja į posėdį iškviesta gynybos iniciatyva. Aiškintasi, kas yra „slapukai“.

Paklausta, ar buvo apžiūrėta R.Alijevui priklausanti įranga, ji atsakė neigiamai: „Atlikome visus tyrimo veiksmus Vilniuje ir perdavėme tyrimą į Kauną. Mes įrangos neapžiūrėjome.“

Antrasis liudytojas byloje – Rimvydas K., pripažinęs, kad pažįstą tik G.Alijevą, kaip pareiškėją byloje. Jis – kriminalinis žvalgas, atlikęs „nulaužtos“ G.Alijevos paskyros įvertinimą ir surašęs tarnybinį pranešimą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Goda ir Rolandas Alijevai teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Goda ir Rolandas Alijevai teisme

„Byloje buvo fiksuota, kad prisijungus prie feisbuko paskyros, pakeistas telefono numeris. Buvo nustatyta, kad IP adresas, iš kurio buvo prisijungta prie G.Alijevos paskyros, buvo suteiktas R.Alijevo įrenginiams, R.Alijevui priklausančiai mažajai bendrijai. Konkrečiai daryti išvados, kad prisijungė pats R.Alijevas, negalima. Jis galėjo suteikti savo įrenginius kam nors kitam. Tas kitas asmuo turėjo žinoti prisijungimo slaptažodžius.

Kaltinamojo telefono numeris taip pat buvo priskirtas prie to IP adreso. Nebuvo nustatyta, iš kokio įrenginio tiksliai prisijungta. Šiuo konkrečiu atveju IP adresas buvo priskirtas telefono numeriui“, – liudijo policijos pareigūnas, pateikęs techninius duomenis, kaip nustatoma, kas prisijungė prie paskyros ir kada.

Teisėja pasiteiravo: jei SIM kortelę įsidėsiu į kitą telefono aparatą, ar bus priskirtas kitas IP adresas? Kriminalinis žvalgas atsakė, kad šiuo atveju būtų priskirtas naujas IP adresas.

R.Alijevo advokatas pasiteiravo, ar maršrutizatoriui gali būti priskirtas IP adresas? Policijos pareigūnas atsakė teigiamai.

„Galima nustatyti, kiek prie maršrutizatoriaus tuo momentu buvo prisijungę kitų įrenginių? Galima identifikuoti, kam priklauso tie kiti įrenginiai?“ – pasiteiravo kaltinamojo gynėjas.

Į abu klausimus liudytojas atsakė teigiamai. Kitame posėdyje bus apklausiama dar viena policijos tyrėja.

Kitas posėdis įvyks rugsėjo 30 d.

Dukart teisme nepasirodė

15min jau rašė, kad praėjusių metų rugpjūčio 10-ąją G.Alijeva negalėjo prisijungti prie savo feisbuko, instagramo bei elektroninio pašto „Gmail“ paskyrų – netiko jokie jos prisijungimo duomenys. Po atlikto tyrimo paaiškėjo, kad į asmeninę erdvę įsilaužė ne bet kas, o buvęs atlikėjos sutuoktinis. Tai įvyko vos kelios savaitės po to, kai teismas oficialiai išskyrė Alijevus.

Šių metų rugpjūčio 13 dieną byla pasiekė Kauno apylinkės teismą, tačiau, R.Alijevui nepasirodžius teisme, posėdis nukeltas į rugpjūčio pabaigą. Anot prokuroro, įtarimų dėl neteisėtos veikos sulaukęs Rolandas tuo metu buvo užsienyje.

15min susisiekus su Goda Alijeva, ji neslėpė, kad ši situacija – labai nemaloni. Vis dėlto ji džiaugiasi, kad teisingumas pagaliau nugalės.

Kaip pati sako, pastaruoju metu viešumoje vis dažniau pasklinda istorijos apie ne vieną žinomą asmenį, kuris nukentėjo nuo į jų paskyras įsilaužusių nusikaltėlių. Vis dėlto, G.Alijevos teigimu, ne kiekvienas ryžtasi situaciją išsiaiškinti teisiniu keliu.

Žinoma moteris neslėpė, kad buvo išties nemalonu, nes buvo įsilaužta ne tik į jos feisbuko paskyrą, bet ir asmeninį elektroninį paštą su jos asmeniniais laiškais, sąskaitomis.

Vis dėlto dar prieš metus nujautusi, kad taip pasielgė būtent R.Alijevas, Goda prisiminė, kad buvęs sutuoktinis šią informaciją griežtai neigė. Jis ir dabar laikosi pozicijos, kad yra nekaltas. Vis dėlto nustatyta, kad prisijungimai prie paskyrų vykdyti iš Kauno, netoli tos vietos, kur gyvena krepšininkas.

Bylos prokuroras Haroldas Mulevičius nedetalizavo, kiek kartų buvo prisijungta prie paskyros ir ar kaltinamasis prisijungęs atliko kokius nors veiksmus.

„Aš savo buvusio vyro į teismą nepadaviau. Prieš jį, kaip žmogų, nieko prieš neturiu. Vis dėlto taip elgtis ir likti be atsakomybės negalima“, – pridūrė G.Alijeva.

Santuoka truko devynerius metus

15min primena, kad Goda ir Rolandas Alijevai išsiskyrė 2018 metų liepos 20-ąją. Juos oficialiai išskyrė Kauno apylinkės teismas. Tą kartą verslininkas 15min patvirtino, kad jis buvo skyrybų iniciatorius.

Grupės „69 danguje“ narė Goda Sabutytė ir krepšininkas Rolandas Alijevas susituokė 2009 metų liepos 25 dieną. Meilę pora prisiekė Birštono Šv.Antano Paduviečio bažnyčioje. Pora prieš kelerius metus buvo įkūrusi ir bendrą verslą – Goda ėmė kurti glaustinukes, vėliau ir kitus drabužius, šiame versle žmonai talkino ir Rolandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito