15min pasivaikščiojo po festivalio „Granatos Live“ restoranų zoną ir pateikia apžvalgą, kiek Rumšiškėse vasarišką savaitgalį kainuoja patiekalai ir gėrimai bei kokį asortimentą šiemet siūlo maisto tiekėjai.
Dar prieš keletą metų festivalių meniu apsiribodavo šašlykais, troškintais kopūstais ir dešrelėmis. Ir kaipgi be tų didelių keptuvių, kuriose visas tris dienas troškinasi tradiciniai lietuviški patiekalai...
Vis tik laikai pasikeitė ir tokių palapinių šiemet liko tik dvi. Nepagalvokite, kad esame nusistatę prieš lietuvišką virtuvę – anaiptol, tačiau įvairovė visuomet tik į naudą.
O randame visko – ir vietnamietiškos sriubos, ir kinų restoraną, kelis vagonėlius, parduodančius kebabus, kelias picerijas, wok'o užkandines, blyninę, vaflinę, keletą mėsainių pardavinėtojų... Akys nuo asortimento raibuliuoja, tad išsirinkti iš tokios gausybės – ypač sunku, tų restoranų tikrai bent porą dešimčių.
Prieš atvažiuodami į festivalį galvojome, kad kainos nemaloniai nustebins, tačiau tie, kurie pripratę prie sostinės centre įsikūrusių kavinių kainų, tikrai neturėjo labai nusivilti.
Taip, vienu ar kitu euru tikrai brangiau nei Vilniuje, bet juk kavinės investuoja į papildomą įrangą išvežamiesiems renginiams, o dar reikia pasirūpinti logistika, apmokėti personalui už naktinį darbą.
Mėsainiai festivalyje kainuoja 5-7 eurus, picos – apie 8 eurus. Kebabų kaina šiek tiek glumino – 5-6 eurai už porciją.
Azijos virtuvės mylėtojai vietnamietiška sriuba mėgavosi už 4 eurus, jei valgė mažą porciją, o tie, kurie išleido 9 eurus, bandė įveikti didelę lėkštę. Kiniška sriuba kainuoja 3 eurus, patiekalai – 5-6 eurus.
Lietiniai festivalyje kainuoja nuo 3 iki 3.80 eurų, vafliai su įvairiais saldžiais ir nesaldžiais priedais – 5-6 eurai.
Užkandžių įvairovė – didelė, tačiau mėgautis dažniausiai tenka šaldytais ir vėliau į verdantį aliejų įmestais pusfabrikačiais. Tačiau taupantiems jie – puiki išeitis. Koldūnų radome už 2 eurus, sparneliai euru brangesni, kepta duona – nuo 2.50 iki 3.50 eurų, čeburekai kainuoja apie 3 eurus, svogūnų žiedai ir bulvytės – 2-3 eurus, vištienos kepsneliai brangesni – tarp 4 ir 6 eurų.
Norintieji wok patiekalų galėjo išleisti ir 9 eurus, dešrainio – apie 4 eurus.
Tie, kurie norėjo tradicinio maisto, už balandėlius turėjo sumokėti 3 eurus, plovas kainuoja apie 4 eurus, šašlykai brangesni – kainuoja apie 8 eurus.
Kaip ir kiekviename festivalyje, alaus kaina visose palapinėse buvo tokia pati – tradicinis alus kainavo 3.50, kitos rūšies – 3.80. Sidras kainuoja 3.50, energinis gėrimas – 2.50.
Iš maisto zonoje susirinkusios minios galima spręsti, kad festivalininkus aukščiau pateiktos kainos tenkino. Pasistiprinkime ir lėkime klausytis festivalyje dalyvaujančių žvaigždžių. Skanaus!
Žiūrėkite galerijas:
TAIP PAT SKAITYKITE: „Granatos Live“ festivalininkų išmonė: alkoholį mėto per tvorą, slepia batone ir šlepetėse