Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Granatos live“ scenoje siautėjo islandų rokeriai „Kaleo“ – šios grupės lietuviai labai laukė

Pirmąją dešimtojo muzikos festivalio „Granatos Live“ dieną, vykstančio Lietuvos etnografijos muziejuje Rumšiškėse, svarbų vaidmenį suvaidino islandų roko grupė „Kaleo“. Būtent šių „Grammy“ nominantų už singlo „No good“ atlikimą mūsų šalies publika labai laukė.
Islandų roko grupė „Kaleo“
Islandų roko grupė „Kaleo“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Energingieji rokeriai lietuvių nenuvylė ir pademonstravo tokį gyvos muzikos šou, kokiu ir garsėja keliaudama po ryškiausias pasaulio scenas. „Kaleo“ muzika derina blues, folk ir rock elementus, o jų dainos išsiskiria emocinga vokaline interpretacija ir instrumentų įvairove. Būtent tuo pasižymėjo ir islandų debiutas Rumšiškėse.

Kai buvo paskelbta, kad „Kaleo“ pirmą kartą atvyksta į Lietuvą ir „Granatos Live“ festivalį, organizatoriai socialiniais tinklais bei elektroniniu paštu sulaukė labai daug klausimų.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaleo
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaleo

„Dėl islandų ir šeštadienį koncertuosiančio suomio Käärijä šįmet festivalis įgijo naujų gerbėjų“, – sako „Granatos Live“ atstovė spaudai Rūta Giniūnaitė.

„Kaleo“ – tai daugiau nei 4 milijardai perklausų visame pasaulyje, daugybė koncertų ir pasirodymų didžiausiuose tarptautiniuose festivaliuose. Islandų alternatyviosios roko grupė tapo tarptautiniu mastu žinoma dėl savo unikalių dainų ir išskirtinio stiliaus.

Žodis „Kaleo“ havajiečių kalba reiškia „balsas“. Tai atspindi grupės siekį per savo muziką skleisti galingą ir emocingą žinutę.

Grupė yra išleidusi tris studijinius albumus ir vieną EP albumą. Visame pasaulyje „Kaleo“ geriausiai žinomi už 2016 metais išleistą albumą „A/B“ ir jo singlą „Way Down to Go“. Ši daina ne tik staigiai šovė į radijo bei muzikos platformų topų viršūnes, bet ir skambėjo iš viso daugiau nei 20-yje televizijos serialų.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaleo
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaleo

Naujausią, 2021 metais „Kaleo“ išleistą albumą „Surface Sounds“ (liet. „Paviršiaus garsai“) grupės vokalistas ir dainų kūrėjas JJ Julius Son kūrė įkvėptas įvairiausių jį supančių „paviršių“ garsų – nuo paukščių čiulbėjimo iki Islandijos krioklių skambesio, kuriuos dainuose sujungė su savo emocinio pasaulio ištraukomis. Albumo skambesį ypač pozityviai įvertino kritikai.

Nuo 2015 metų „Kaleo“ apšildė tokius atlikėjus kaip „Vance Joy“, „The Lumineers“ ir „The Rolling Stones“, o nuo 2017 rengia savo turus bei dalyvauja didžiausiuose festivaliuose skirtingose pasaulio vietose. 2023 metais grupė su turu keliavo po Australiją, Naująją Zelandiją ir Europą, o 2024-aisiais gerebėjai pagaliau jų sulauks ir Lietuvoje, „Granatos Live“ festivalyje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaleo
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaleo

„Granatos Live“ Rumšiškėse vyksta liepos 26 – 28 dienomis. Jubiliejinio, dešimtojo festivalio programoje šiemet yra šešios dešimtys užsienio ir Lietuvos muzikantų bei grupių, kurių pasiklausyti susirinko tūkstančiai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas