15min Gražina Baikštytė pasakojo, kad ryte išgeria stiklinę drungno vandens, tuomet eina mankštintis. Po treniruotės Gražina kartu su pusryčiais mėgaujasi juodos kavos puodeliu.
„Nemėgstu espreso kavos, ją geriu labai retai, kai būnu kažkur išėjusi ir reikia palaikyti energiją. Rytais geriu normalią juodą kavą. Jeigu išvykusi į Europą noriu užsisakyti savo mėgiamos kavos, visuomet sakau americano“, – pasakojo G.Baikštytė.
Kavą G.Baikštytė gamina ne tradiciniu būdu, kai ji yra užpilama, o su kavos aparatu. Tiesa, į juodą kavą G.Baikštytė beria pačios paruoštą prieskonių mišinį.
„Neieškau išskirtinės kavos, perku tai, ką galima rasti prekybos centruose. Bet yra vienas niuansas. Pati sumaišau prieskonių mišinį, kurį dedu į kavą. Į jį įeina maltas cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas, imbieras. Tokią kavą geriu kiekvieną rytą, todėl nereikia pirkti kvapnių kavų. Visi šie komponentai suteikia puikų skonį, padeda virškinimui“, – teigė G.Baikštytė.
G.Baikštytė per dieną išgeria tik vieną puodelį kavos ir tik ryte.
„Rytą pradedu kava todėl, kad būna žemesnis spaudimas. Jei neišgerčiau kavos puodelio, likčiau mieganti“, – juokėsi G.Baikštytė.
Daugeliui žmonių svarbi ne tik kavos kokybė, bet ir puodelis, iš kurio geria kavą. G.Baikštytė – ne išimtis.
„Man apskritai svarbu gražūs indai – jie turi ne spintoje gulėti, o būti naudojami. Neturiu omeny kažkokio porceliano, bet indai turi būti gražūs savo spalvomis ir kokybiški. Turiu ir vieną vardinį puodelį, kurį sukūrė dailininkė Jūratė Rekevičiūtė. Kai išgeri kavą ir puodelio dugne matai „Gražios dienos“, pozityviai nuteikia visai dienai“, – sakė G.Baikštytė.
Nors dabar populiaru kavą gerti mieste iš popierinių puodelių, G.Baikštytė teigė, kad madų nesivaiko.
„Aš nežinau, kas yra madinga, o kas – ne. Nesivadovauju šia taisykle nei darydamasi makiažą, nei apsirengdama, o darau tai, kas pačiai patinka ir tinka. Nesu mados auka“, – 15min pasakojo G.Baikštytė.
Pirmadienio popietę Vilniuje vykusiame susitikime su P.Palaikyte, specialiai į Lietuvą buvo atvežta kava, auganti vieninteliame kavos ūkyje pasaulyje – Kolumbijoje. Paulina treniruotės metu ne tik vaišino šia kava, bet ir mokė paruošti tikrą espreso ir kapučino kavą bei paneigė labiausiai paplitusius mitus apie kavą.
Artėjant Valentino dienai, kavą Paulina puošė rožine pieno puta bei vaišino kavinės „Galerija“ šefo paruoštu kavos desertu.