„Atėjau pailsėti – ir vėl prie puodų“, – juokėsi vištieną, daržoves ir padažą maišydama G.Baikštytė. Aktorė R.Dominaitytė išmėgino įvairiausius ingredientus, o E.Sidaras rinkosi pastą su karališkosiomis krevetėmis. Pramogų pasaulio atstovai improvizavo, rinkosi mėgstamus pagardus, konsultavosi su virtuvės meistrais, teiravosi patarimų ateičiai. Tačiau darbą virtuvėje išmėginę žinomi žmonės ne tik ruošė sau vakarienę, bet ir varžėsi tarpusavyje. Virtuvės šefų sprendimu, nors laimėjo draugystė, tačiau Reditos makaronai buvo geriausi.
Redita Dominaitytė |
„Kaip tik taip sutapo, kad vakar gaminau lakštinius. Makaronus tenka gaminti pakankamai dažnai, tai nesunkiai pagaminamas maistas, o kai yra vaikai, šis patiekalas dažnai suveikia. Gamindama visuomet improvizuoju, nesilaikau receptų. Šįkart pagrindiniai ingredientai buvo lašiša, krevetės, taip pat balzaminiame acte marinuoti svogūnai, česnakinis aliejus, daugybė prieskonių“, – Žmonės.lt sakė R.Dominaitytė.
Dešimtmetį švenčiančio „Vapiano“ restoranų tinklo Vilniuje surengtą šventę vainikavo restorano virtuvės meistrų sukurtas ilgiausias Lietuvos makaronas iš spagečių, kuriuo buvo siekiama šalies rekordo. Atsakingo darbo ėmėsi vyriausias virtuvės šefas Pipiras. Ypač atrakcija ypač buvo susidomėję R.Dominaitytės vaikai Upė ir Ugnius, kurie ypač noriai skanavo mamos gamintus makaronus.
30-ies metrų ilgio ilgiausio makarono likimas, tiesa, nebuvo tradicinis – restorano darbuotojai į jį suvyniojo virtuvės šefą.
Renginį vedė Paulius Skučas, vyro palaikyti atėjo ir Indrė Kuodytė-Skučienė, taip pat itališkų patiekalų skanavo Sabina Repčenkienė, Gytis Balčiūnas, kiek pavėlavusios į renginį atskubėjo Baiba Skurstenė ir Urtė Šilagalytė. Muzikiniu vakaro fonu rūpinosi Artūras Matkevičius-DJ Mamania.
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka |