Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėmesio neatsiginanti policijos pareigūnė Ina: „Dieną žmonės nori nusifotografuoti, o vakare iškeikia“

22-ejų pareigūnė Ina Žukauskė dažnai atkreipia žmonių dėmesį. Dėvinti Lietuvos policijos uniformą ir besivedanti tarnybinį vokiečių aviganį Enzo, ji sulaukia ne tik aplinkinių šypsenų, bet ir pasiūlymų susipažinti. Tiesa, tik ne savaitgalio vakarais, kuomet lietuviai kardinaliai pasikeičia, rašoma pranešime spaudai.
Ina Žukauskė
Ina Žukauskė / Asmeninio albumo ir Vidmanto Balkūno nuotr.

„Būna geri žvilgsniai, šypsenos, nori žmonės nufotografuoti, bet jeigu atvažiuojam patruliuoti, tarkim, penktadienio vakarą į Vilniaus gatvę prie klubų, jau nieko gero, visi su keiksmažodžiais ar kitaip nori prisikabinti.“

Vyriausioji patrulė Ina tarnauja dar tik antrus metus, tačiau jau ne kartą buvo pakliuvusi į pavojingas situacijas. Girti, agresyvūs pažeidėjai dažnai net nekreipia dėmesio, ar prieš juos stuomeningas pareigūnas, ar mažutė pareigūnė, rašoma pranešime spaudai.

„Su kolega sulaikinėjom smurtautoją, ėmė mane spardyti“, – darbo užkulisius LNK laidai KK2 pasakojo pareigūnė Ina.

Asmeninio albumo nuotr./Ina Žukauskė
Asmeninio albumo nuotr./Ina Žukauskė

Inos darbas kelia daug streso vyrui Vytautui, kuris, beje, taip pat policijos pareigūnas. Vytautas ne kartą norėjo važiuoti į pavojingus iškvietimus su savo žmona, tačiau jis dirba kitame būryje ir taisyklės to neleidžia.

Ina pati dėl darbo pavojingumo nesijaudina. Mergina jau nuo vaikystės žinojo, kad taps pareigūne. Jau būdama 12-os įstojo į Lietuvos šaulių sąjungą, vėliau tapo jaunąja policijos rėmėja. Meile tėvynei Ina užsikrėtė nuo mamos, kuri taip pat buvo pareigūnė.

Ina Žukauskė dalyvauja fotografo Vidmanto Balkūno surengtame konkurse „Aš tarnauju Lietuvai“. Projekto tikslas – padėkoti Lietuvą saugančioms karėms ir pareigūnėms ir padrąsinti kitas moteris rinktis tarnybą. Inos ir kitų išskirtinių Lietuvos karių bei pareigūnių istorijos – KK2 laidose per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas