Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Griaunami Profsąjungų rūmai sugriovė ir planuotą Helovino karnavalą: savivaldybė pripažįsta klaidą

Trečiadienį Vilniuje prasidėjo Profsąjungų rūmų griovimo darbai. Nors rūmai apleisti buvo jau daugiau nei 50 metų, o miestiečiai laukia naujos Nacionalinės koncertų salės, žinia džiugi ne visiems.
Profsąjungų Rūmai ir „Facebook“
Profsąjungų Rūmai ir „Facebook“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasirodo, dar spalio pabaigoje Profsąjungų rūmuose buvo planuojami renginiai, dėl jų su Vilniaus miesto savivaldybe pasirašytos sutartys. Vienas jų – Helovino karnavalas „Grand Halloween Carnival“, kuris šokių muzikos gerbėjus kasmet suburia spalio 31 dieną.

Renginio organizatorius Vitalijus Litvinenko sako, kad apie tai, jog Profsąjungų rūmai bus griaunami spalio 9 dieną, sužinojo atsitiktinai, iš draugų.

„Penktadienį pažįstami žmonės man pranešė, kad iš Vilniaus miesto savivaldybės gavo pranešimą apie tai, jog trečiadienį bus pradėti Profsąjungų rūmų pastato griovimo darbai. Iš pradžių buvo lengvas šokas, todėl iškart kreipiausi į savivaldybės atstovus – jie tai patvirtino ir pasakė, kad pasistengs renginiui rasti naują vietą.

„Facebook“ nuotr./„Facebook“
„Facebook“ nuotr./„Facebook“

Naujienai pasklidus po žiniasklaidą, sulaukiau daug skambučių, renginio dalyviai pradėjo jaudintis, išreiškė nepasitenkinimą, kodėl pastatas griaunamas tokia skubos tvarka“, – pasakoja organizatorius.

V.Litvinenko sako, kad Vilniuje nėra daug vietų, kur galėtų įvykti tokio dydžio renginys.

Griovimo darbai:

VIDEO: Vilniuje pradėti Profsąjungų rūmų griovimo darbai: stebėti atėję gyventojai dalinosi prisiminimais

„Labai tikiuosi, kad su savivaldybe rasime geriausią įmanomą alternatyvą – planuojame 5 scenas ir 3000 žmonių, tad po savo stogu talpinti tokio masto renginį gali ne kiekvienas. Kadangi tradiciškai dieną organizuojame ir Helovino karnavalą jaunimui, mums svarbu, kad patalpos būtų saugios ir tėvai galėtų drąsiai išleisti vaikus į renginį“, – savo lūkesčius įvardija jis.

Renginio organizatorius sako, kad nors Helovino vakarėlio vieta nėra aiški, planavimas nesustoja – atlikėjai planuoja atvykti, parduota daugiau nei pusė bilietų, paruoštos dekoracijos.

„Belieka laukti Vilniaus miesto savivaldybės pasiūlymų ir renginio dalyvių paprašyti kantrybės. Vos tik sužinoję pirmąsias naujienas, apie jas informuosime ir juos“, – situaciją apibendrina V.Litvinenko.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Povilas Poderskis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Povilas Poderskis

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis 15min pripažino, kad ši problema iškilo, nes renginio organizatoriai apie Profsąjungų rūmų griovimo darbus nebuvo laiku informuoti.

„Buvo iš anksto nesukomunikuota. Pirkimo procedūros galėjo strigti teisme, todėl aktyvių veiksmų iš karto nesiėmėme“, – aiškino P.Poderskis.

Vis dėlto jis patikino, kad su renginio organizatoriumi jau yra kalbamasi – ieškoma renginiui alternatyvi vieta. Be to, žadama kompensuoti patirtas išlaidas.

„Šiaip ar taip, negalėjome stabdyti griovimo darbų dėl vieno renginio, nes tai – nacionalinės svarbos darbai“, – pridūrė P.Poderskis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Istorinė akimirka: griaunamas matomiausias Vilniaus pastatas – Profsąjungų rūmai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant