Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupės „ba.“ nuotrauka iš M.A.M.A. tapo kritikų taikiniu: „Žmonės nori pasirodyti labai teisingi“

Šeštadienį vykę M.A.M.A 2020 apdovanojimai greitai tapo labiausiai aptarinėjama socialinių tinklų tema, o jos epicentre atsirado nuotrauka, kurioje kartu su grupe „ba.“ vokalistas Benas Aleksandravičius atsiima apdovanojimą. Nors daugelį stebina tai, kiek žmonių tąkart užlipo į sceną pandemijos akivaizdoje, patį B.Aleksandravičių labiau liūdina, jog šios diskusijos užgožė apdovanojimų esmę – muziką.
Grupė „ba.“
Grupė „ba.“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

M.A.M.A 2020 apdovanojimai socialiniuose tinkluose šią savaitę sukėlė nemenką šaršalą dėl to, kad juos stebėjusiems užkliuvo ne viena su visuotine pandemija nesutampanti detalė – nuo vietomis kaukes nusiėmusių svečių iki pilnut pilnutėlės scenos, kurioje pasirodė ir atlikėjas B.Aleksandravičius.

Daugelis kritikai išreikšti naudojo būtent tą patį kadrą, kuriame matosi apdovanojimą atsiimanti grupė „ba.“ ir daugybė juos supančių žmonių. Čia pat žmonės nevengė ir kelti klausimų – kodėl žmonių be kaukių kiekis nebuvo ribojamas?

Būtent dėl šios situacijos „ba.“ savo apdovanojimu už „Geriausią metų roko grupę“ pasidžiaugti galėjo labai trumpai. Pastarosiomis dienomis dešimteriopai daugiau yra aptarinėjama ne tai, kad grupė gavo apdovanojimą, o kaip jie jo atvyko atsiimti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija

„Gaila, kad šiame fone paskęsta viskas, kas įvyko. Mes norėjome turiningai pasirodyti, parodyti, kad visi esame draugai, bet viskas paskendo tame, kad buvome be kaukių. Dabar stengiuosi apie tai negalvoti ir nesivelti į šitą š*dų malūną“, – 15min komentavo vokalistas B.Aleksandravičius.

Jis taip pat teigė šiuo laikotarpiu dėl susiklosčiusios situacijos išgyvenantis įvairiopus jausmus, vienas jų – liūdesys. Juk tai, kas turėjo būti jų triumfu, virto tiesiog atspirtimi kritikai.

„Šiek tiek liūdna, gruzas, kad mintis paskęsta, bet praeis dvi dienos ir visi pamirš – su bet kokiu dalyku taip yra, – sakė jis. – Nelabai noriu į visa tai veltis, vengiu ir komentuoti, ir vakar gal ir buvo noras kažką parašyti, bet tada supratau, kad geriausia yra nesivelti, ne apie mane ir ne mus, mūsų grupę, tai yra. Tiesiog yra kažkokia nuotrauka, kurią visi aptarinėja. Tegul atsakinėja organizatoriai, o mes su chebra pašnekėjome, kad mums kaip ir nėra reikalo jaudintis. Nesipariname ir važiuojame toliau.“

Manto Repečkos nuotr./Grupės „ba.“ koncerto „Lofte“ akimirka
Manto Repečkos nuotr./Grupės „ba.“ koncerto „Lofte“ akimirka

Jautrus laikotarpis

Vaikinas taip pat teigė įtariantis, kad daugiausia į komentarų karus šia tema, matyt, veliasi žmonės, kurie patys, tarkim, lankosi perpildytose parduotuvėse, stovi „kilometrinėse“ jų eilėse.

„Žmonės labai nori atrodyti teisingi ir visam tam atsirado labai gera iliustracija. Visiems gera proga ir pašnekėti, ir išsireikšti – kas teisingas, o kas ne“, – svarstė pašnekovas.

Pats B.Aleksandravičius dėl M.A.M.A apdovanojimų teigė aiškios pozicijos neturintis, nes, kaip teigė, jokia tragedija ten neįvyko.

„Jeigu būtų atsitikę kažkas blogo ir kas nors nuo to būtų nukentėjęs, galėčiau plačiau pakomentuoti. Kadangi nieko blogo neatsitiko, niekas nuo to nenukentėjo, tai ir neturiu ką pasakyti. Tegul kalba žmonės, bent jau dabar turi ką veikti“, – 15min sakė atlikėjas.

Policija pradėjo tyrimą

Kaip jau rašė 15min, dėl M.A.M.A apdovanojimų policija pradėjo administracinę teiseną.

„Pradėta administracinė teisena – lauksime organizatorių, dalyvių paaiškinimo ir paskui bus priimti sprendimai“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Administracinė teisena pradėta dėl visuomenės sveikatos teisės aktų pažeidimo, kai dėl to kilo pavojus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms karantino metu, esant ekstremaliajai situacijai.

Už tai fiziniams asmenims gresia 500–1500 eurų, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Dėl Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio populiariosios muzikos apdovanojimų M.A.M.A. renginio galimų pažeidimų policija sulaukė apie kelių dešimčių pranešimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas