Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Gurmaniškoje šventėje Vilniuje – būrys įžymybių: mėgavosi garsios šefės iš Paryžiaus patiekalais

Sostinės širdyje, Vilniaus gatvės viduryje duris svečiams atvėrė naujas kokteilių baras. Į jo atidarymą birželio 19-sios vakarą susirinko gausus būrys svečių, kurie pirmieji galėjo išbandyti gėrimus ir prie jų priderintą dalinimuisi skirtų užkandžių meniu. Pastarąjį sukūrė Paryžiuje gyvenanti šefė Mariola Cid, jau ne kartą viešėjusi Lietuvoje.

Sostinę dieną užklupusi liūtis neatbaidė gero maisto entuziastų susirinkti į ką tik duris atvėrusio kokteilių baro „Pink Poodle“ atidarymą, rašoma pranešime spaudai.

Baro meniu sukūrė po pasaulį keliaujanti ir su įvairiais restoranais bendradarbiaujanti šefė Mariola Cid. Nors gimė Ispanijoje, šefė užaugo tarp gimtosios šalies ir Meksikos, o šiuo metu gyvena Paryžiuje. Virtuvėje jos sukuriami patiekalai pasižymi išskirtiniu stiliumi – naudojami prieskonių mišiniai, kurie Lietuvoje sutinkami rečiau.

Eimanto Paulausko nuotr./Šventės akimirka
Eimanto Paulausko nuotr./Šventės akimirka

„Mano maisto gaminimo stilius įkvėptas Viduržemio jūros skonių, bet turi ir meksikietiškų akcentų“, – sakė M.Cid.

Eimanto Paulausko nuotr./Šventės akimirka
Eimanto Paulausko nuotr./Šventės akimirka

Tai jau ne pirmasis šefės vizitas Lietuvoje – anksčiau ji yra gaminusi privačią vakarienę gurmaniško „Another Bite“ Maisto Klubo renginio dalyviams. M.Cid atskleidžia šalį įsimylėjusi iš pirmo karto – labiausiai šefę sužavėjo šilti ir malonūs žmonės, tačiau tikrai nenuvylė ir ragautas maistas.

„Draugus kviečiau atvykti į Vilnių, nes manau, kad tai būsima Europos gastronomijos sostinė. Jūs turite kelis išskirtinius ingredientus, kurie mane sudomino. Pavyzdžiui, tam tikrus lietuviškus sūrius naudojame ir šio baro patiekaluose. Vienas skaniausių Lietuvoje ragautų dalykų – varškės spurgos“, – sako M.Cid.

Atidarymo renginyje skambėjo Leon Somov atliekama muzika, o minioje buvo galima sutikti ir kitų žinomų veidų – čia apsilankė dainininkai Vaidas Baumila, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Rūta Loop, Donatas ir Dainė Baumilos, taip pat šokėjas Deividas Meškauskas, mados analitikė Marija Palaikytė, nuomonės formuotoja Gabrielė Gzimailaitė ir kiti.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius