Parduotuvės „Itališko skonio gurmanai“ surengtame renginyje svečių laukė pažintis su itališkų aliejų rūšimis, alyvuogių veislėmis ir aliejaus degustacija su svečiu iš Italijos. Renginyje maisto ekspertai pasidalino patarimais, kaip derinti aliejų su įvairiais patiekalais, vyko itališkų delikatesų iš nedidelių šeimos ūkių degustacija.
„Švelnūs aliejai dera su švelnaus skonio, lengvais patiekalais – žuvimi, jūros gėrybėmis, paukštiena, balta mėsa, košėmis, tinka kepinių ar net naminio majonezo gamyboje“, – pasakojo alyvuogių aliejaus someljė Liana Davletšina.
L.Davletšina teigė, kad kauniečiai nuo kitų miestų gyventojų išsiskiria savo išrankumu – jie visuomet nori geriausio. Jeigu tai sūris – būtinai išskirtinis, pavyzdžiui, 2 metus brandintas kaštonų lapuose ar grapoje. Jeigu mėsa – tai tik Parmos kumpis su kilmės nuoroda.
Šventėje vyko susipažinimas su itališkų aliejų rūšimis. Šie aliejai gaminami iš žalių nesunokusių alyvuogių, kuriose daug natūralių antioksidantų ir vitaminų. Toks alyvuogių aliejus gali būti patiekalo palydovas, maisto papildas, grožio eliksyras.
Renginyje svečiai ragavo Barollo vyne brandintų sūrių, sūrių su prabangiaisiais trumais, tik pavasarį Lietuvoje sutinkamo Baccellone sūrio, Italijos alpėse besiganančių avių sūrių, kuriuos gaminantys sūrininkai pasiekiami pėščiomis, nes automobiliai jau nepravažiuoja. Pakviestieji vaišinosi Parmos kumpiais, sicilietiškosios juodosios kiaulės nugarine ir kitais užkandžiais.
Buvusi TV „gelbėtoja“ Neringa Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo esanti didelė Italijos ir šios šalies virtuvės gerbėja. „Vaikai labai mėgsta itališkas picas, o aš esu rizoto, įvairių salotų mylėtoja. Labai vertinu kokybišką alyvuogių aliejų, jį naudojame daugelyje patiekalų. Be to, labai skaniai gaminu tiramisu desertą. Su vyru valgome Viduržemio jūros regiono vakarienę – daržoves su krevetėmis. Toks lengvas, figūrą puoselėjantis, tačiau labai skanus maistas man yra pats artimiausias“, – pasakojo renginio viešnia.
38 metų N.Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo, kad puikias formas ir grožį padeda išlaikyti paprasta taisyklė – valgyti mažiau, retai leisti sau pasmaguriauti ir save mylėti.
„Žinoma, pirmoje vietoje yra genetika. Dauguma stambių žmonių stebisi, kodėl jie yra apkūnūs. Bet atsakymas paprastas – reikia valgyti mažiau. Tą galiu pasakyti iš savo patirties. Žiemą leidau sau pasmaguriauti riebiais lietuviškais patiekalais. O dabar plušu, kad atsikratyčiau priaugtų kilogramų. Grįžau prie normalaus maisto – salotų su įvairiais gardžiais priedais. Todėl ši parduotuvė man labai tinka. Daug produktų dera su šviežiomis daržovėmis“, – juokėsi moteris.
Šventėje apsilankiusi papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė sakė, kad jos sūnaus krikšto tėvai yra italai, todėl ši šalis jai labai artima. E.Monginienė labai mėgsta pastą su jūros gėrybėmis, o itališki desertai yra jos vieni mylimiausių. Iš renginio žinoma moteris išėjo nešina pilnais pirkinių krepšiais. E.Monginienė juokėsi, kad kitaip ir būti negalėjo. Ji yra tikra maisto butikų gerbėja, daugelį produktų perkanti tokio tipo parduotuvėse.
„Labai vertinu kokybiškus maisto produktus ir negailiu jiems pinigų. Man šiuo atveju svarbiau kokybė, o ne kiekybė. Geriau suvalgysiu mažiau, bet kokybiško, skanaus, kruopščiai atrinkto produkto“, – pasakojo moteris.
Į parduotuvę taip pat užsuko ir verslininkė Natalija Martinavičienė. Visai neseniai moteris grįžo iš Milano, kur mėgavosi itališku maistu, lankė įvairias kavines ir restoranus. Natalija pasakojo Milane atradusi tikras itališkas picas, kurios sužavėjo vos paragavus.
„Taip pat negailiu pinigų kokybiškam alyvuogių aliejui. Labai mėgstu sūrį buratą. Negaliu atsispirti geram ir kokybiškam maistui. Pamirštu visas dietas, man maistas yra vienas gyvenimo malonumų“, – juokėsi moteris.
Renginio akimirkos – galerijoje: