„Gurmanų gildija“ renginių karantiną nutraukė gurmaniška vakariene: dalyvavo ir žinomi veidai

Praėjusią savaitę į Valakampių pušyne įsikūrusį „PineWood Bar/Lounge“ barą-restoraną rinkosi gurmaniškų skonių žinovai ir mėgėjai – čia, po ilgai trukusio karantino pasaulinės gastronomijos asociacijos „Chaîne des Rôtisseurs“ vardu Lietuvoje veikianti „Gurmanų gildija“ surengė pirmąją vakarienę, kurioje dalyvavo gildijos nariai, kiti garbūs svečiai.
„Gurmanų gildijos“ vakarienės akimirka
„Gurmanų gildijos“ vakarienės akimirka / Organizatorių nuotr.

Vakaro metu susirinkę svečiai skanavo specialiai šiam renginiui paruoštus patiekalus ir leidosi į gurmanišką kelionę po įvairias Europos šalis – nuo šaltosios gazpacho sriubos iš Ispanijos Andalūzijos regiono, „Foie gras“ iš Prancūzijos, itališkos virtuvės šedevru vadinamo „Vitello Tonnato“ iki pagrindinio patiekalo – kepto aštuonkojo, atkeliavusio iš Viduržemio jūros regiono. Desertui šventės organizatoriai pakvietė sugrįžti į Lietuvą ir paskanauti tradiciško lietuviško medučio.

„PineWood“ baras-restoranas duris atvėrė beveik prieš metus, liepos mėnesį. Inga Malinauskienė, šio baro-restorano savininkė ir įkūrėja, taip pat Gurmanų gildijos narė džiaugėsi, kad į vakarienę susirinko tiek daug garbių svečių, kurie negailėjo komplimentų jos sukurtai gamtos, poilsio ir skonių oazei.

Organizatorių nuotr. /„Gurmanų gildijos“ vakarienės akimirka
Organizatorių nuotr. /„Gurmanų gildijos“ vakarienės akimirka

Savininkė I.Malinauskienė pati kūrė visą baro-restoraną interjerą, aplinką. Daugiau nei 1 ha ploto užimančioje „PineWood“ teritorijoje yra įrengtos dvi tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, dvi lauko terasos, lauko kokteilių baras. Didelė ir išpuoselėta teritorija ypač mėgiama vasarą – čia organizuojami įmonių vasaros renginiai, vestuvės, krikštynos, gimtadieniai.

Šiandien restorano valdymą I.Malinauskienė yra perdavusi į dukros Eglės rankas, o sporto aikštynu rūpinasi sūnus Marius.

„Šis mano projektas pareikalavo tikrai daug jėgų ir pastangų. Juk vien idėjos neužtenka, ją reikia įgyvendinti. Bet tai buvo labai įdomus ir prasmingas procesas ne tik man, bet ir jaunimui, kuriam norisi įgyti patirties,“ – sako Inga Malinauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas