Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Gydytoja J.Stoškienė atskleidė jaunystės paslaptį: „Tai mus veda į kokybišką ilgaamžiškumą“

Nors įtakingiausi žmonės kalba apie tai, kad senėti turime oriai, jaunystės kultas neblėsta visame pasaulyje. Amerikoje net siekiama senėjimą įteisinti kaip ligą, kurią netolimoje ateityje būtų galima išgydyti. „Jau yra atjaunintas pelės organizmas, tad, jeigu viskas taip gerai seksis, per penkis ar dešimt metų visa tai bus pritaikyta žmonėms“, – atskleidžia gydytoja Jurgita Stoškienė.
Jurgita Stoškienė
Jurgita Stoškienė / LNK nuotr.

Mokslininkai mano, kad oficialus senėjimo priskyrimas ligoms padėtų pakeisti klaidingą paradigmą, kad senėjimas yra nepagydomas. Atliekami įvairūs tyrimai leidžia manyti, kad šis procesas gali būti sustabdytas, kaip ir bet kuri kita liga. Kalbant apie revoliucinius senėjimą stabdančius sprendimus bene labiausiai šiuo metu aptarinėjamas NMN maisto papildas, kurį siekiama įteisinti kaip vaistą, rašoma laidos „Bus visko“ pranešime spaudai.

Jau įrodyta, kad NMN padidina kofermento NAD+ kiekį žmogaus ląstelėse, tačiau kvestionuojant šio papildo vartojimo saugumą, Amerikoje jau uždrausta jį pardavinėti kaip maisto papildą ir siekiama įteisinti kaip vaistą. Tačiau gydytoja Jurgita Stoškienė atskleidžia, kad už ląstelių atsinaujinimą atsakingo NAD+ kiekį kraujyje jau galima padidinti ir intraveninės vitaminų terapijos metu, kuomet šis kofermentas yra sulašinamas tiesiai į kraują. Visgi priduria, kad veiksmingesnio būdo už sveiką gyvenseną, pozityvias mintis ir kokybišką miegą, turbūt, niekada, nei vienas mokslininkas neišras.

LNK nuotr./Jurgita Stoškienė
LNK nuotr./Jurgita Stoškienė

„Kuo mažiau streso, nepersivalgymas, lengvas alkio jausmas, šaltas dušas – lengvas diskomfortas, o ne komfortas – mus veda į kokybišką ilgaamžiškumą ir jaunystę“, – patarimais LNK laidoje „Bus visko“ dalinosi Jurgita.

Laidoje ji bandė atkreipti dėmesį ir į tai, kad rinkoje gausu įvairių preparatų plagiatų, kuriuos, bandydami sutaupyti, žmonės pasirenka iš nekvalifikuotų paslaugų teikėjų. Baisiausia yra ne tai, kad šiuose produktų padirbiniuose nėra veikliųjų medžiagų, bet tai kokią žalą jie gali padaryti. Tokie nelegalūs eksperimentai dažnai pasibaigia audinių pažeidimais, stipriomis alergijomis, daliniu apakimu ir netgi paralyžiumi. Į kliniką dažnai atvyksta pacientai, prašantys ištaisyti kitų specialistų padarytas klaidas. „Esame siuntę į Pietų Korėją padirbinių pavyzdžius. Po laboratorijoje atliktų tyrimų paaiškėjo, kad preparatas yra toksiškas ir nuodingas“, – dalinosi Jurgita.

LNK nuotr./Jurgita Stoškienė
LNK nuotr./Jurgita Stoškienė

Šiandien grožio procedūros tapo tokios dažnos, kad rasti natūralią merginą darosi vis sunkiau, tuo metu tos, kurios procedūras darosi reguliariai, neretai praranda savo įgimtus bruožus ir tampa vis panašesnes vienos į kitas. Bene didžiausią įtaką tam padare socialiniai tinklai bei įvairūs filtrai bei programėles, tobulinančios veidus. Jaunos merginos nebenori būti panašios į įžymybes, šiandien jos nori atrodyti taip, kaip atrodo savo „Instagram“ paskyrose. Tačiau Jurgita atvirauja, kad Holivudas po truputi sugrįžta prie natūralumo, ančiuko lūpos tampa nebe madingos, atlikdamos procedūras, garsenybes stengiasi išgauti kuo natūralesnį efektą.

Laida „Bus visko“ – antradieniais, 20 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius