Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į avariją patekęs boksininkas D.Šemiotas pasipiktino medikais: po traumos išleido gydytis į namus

Prieš kelias savaites Druskininkuose partrenktas boksininkas Daugirdas Šemiotas (35 m.) liko nustebintas medikų aplaidumo. Kaip pats sako, patyręs sunkią kojos traumą buvo išleistas ambulatoriškai gydytis į namus, tačiau kitą dieną išgirdo liūdną diagnozę – jam skilo kelio meniskas.
Daugirdas Šemiotas
Daugirdas Šemiotas / Asmeninio albumo ir Viganto Ovadnevo nuotr.

Daugirdas Šemiotas 15min pasakojo, kad vieną kovo savaitgalį Druskininkuose kartu su kolegomis rengė sveikatingumo treniruotes. Prieš šiuos seminarus boksininkas visada papildomai sportuoja – bėgioja arba važinėja dviračiu. Tik šį kartą įprastinis pasivažinėjimas baigėsi nelaime.

„Po pusantros valandos mynimo, likus vos kilometrui iki namų, į mane atsitrenkė mašina. Vairavo vyresnio amžiaus vyras, jį apakino saulė, todėl manęs nepamatė“, – aplinkybes pasakojo D.Šemiotas.

Smūgio būta tikrai stipraus – vyras krito kūlvirsčiu, nuo skausmo negalėjo pajudėti kelias minutes.

„Po įvykio pabandžiau pakrutinti rankas, pajudinti nugarą, atrodė, kad viskas yra gerai. Žinoma, gavau didelę adrenalino dozę, todėl iš pradžių net nepajaučiau skausmo“, – pasakoja vyras.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Daugirdas Šemiotas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Daugirdas Šemiotas

Į įvykio vietą atvyko policija, buvo iškviesta greitoji pagalba, kuri nugabeno vyrą į Druskininkų ligoninės traumatologijos skyrių. Vis dėlto, kaip pats sako, čia tinkamos priežiūros nesulaukė. Anot nukentėjusiojo, jam tebuvo užklijuoti keli pleistriukai, suleisti vaistai ir palinkėta gero sveikimo namie.

„Medikai padarė vieną nuotrauką, bet joje nieko nepamatė, todėl nusprendė, kad tai tik sumušimas. Paprašiau, kad suleistų vaistų nuo skausmo – suleido, ir pasiūlė gydytis namuose“, – 15min pasakojo Daugirdas.

Po avarijos daktarams išleidus vyrą gydytis į namus, „Ironman“ varžyboms besiruošiantis vyras sako dėl vaistų poveikio skausmo nejutęs, o išgirdęs, kad didesnių sužalojimų nepatyrė, sutiko pravesti suplanuotą treniruotę.

Vis dėlto šeštadienio naktį situacija kardinaliai pasikeitė – skausmas buvo nepakeliamas.

Asmeninio archyvo nuotr./Daugirdas Šemiotas
Asmeninio archyvo nuotr./Daugirdas Šemiotas

Kaune gyvenantis vyras kitą dieną kreipėsi į Kauno klinikas. Daktarų diagnozės nepradžiugino – boksininkui buvo skilęs kelio meniskas.

„Klinikose labai greitai priėmė, viską nuodugniai ištyrė – ir galvą, ir vidaus organus, abi kojas. Padarius pirmas nuotraukas, gydytojai iš karto pasakė, kad koją reikės gipsuoti, o atlikus papildomus tyrimus paaiškėjo, jog reikės ir skubios operacijos“, – 15min sakė Daugirdas.

Anot boksininko, operacija praėjo sklandžiai, žaizda sėkmingai gyja, tik dabar belieka tikėtis, kad neliks pasekmių, nors pirminės medikų diagnozės ne juokais išgąsdino: „Jei Kaune nebūtų atlikta operacija, dabar išvis nevaikščiočiau.“

Su įtvaru boksininkui teks išbūti du mėnesius, o vėliau jo laukia ir reabilitacija, dėl kurios turės praleisti svarbias varžybas Ispanijoje – „Ironman“ kovai D.Šemiotas ruošėsi pusmetį.

„Mano kūnas pripratęs prie sporto, todėl labai sunku atsisakyti šios veiklos. Užtenka pagulėti savaitę ir apima depresija, blogos mintys, todėl dabar didžiausia kankynė gulėti namuose“, – prisipažino Daugirdas.

boksopasaulis.lt nuotr./Daugirdas Šemiotas
boksopasaulis.lt nuotr./Daugirdas Šemiotas

Pasakodamas šią istoriją boksininkas sakė norintis atkreipti vairuotojų dėmesį, juk gatvėse važinėja ne tik automobiliai, bet ir dviračiai, motociklai, todėl reikėtų daugiau atsargumo. Tiesa, pirmą kartą į autoavariją pakliuvęs vyras sakė turintis idėjų ir norintis padėti žmonėms, nukentėjusiems panašiuose įvykiuose.

„Po šios avarijos, kai atsigausiu, planuoju pradėti nemokamas mankštas, treniruotes, nukentėjusiems nuo panašių įvykių“, – 15min sakė D.Šemiotas.

Dėl viešų kaltinimų 15min kreipėsi į Druskininkų miesto ligoninės direktorę Eveliną Raulušaitienę, tačiau dėl duomenų apsaugos ji susidariusios situacijos komentuoti negalėjo. Vis dėlto atsakydama į klausimą apie ligoninės personalo veiksmus, direktorė pabrėžė, kad jie atitiko teisės aktų reikalavimus.

Po šios situacijos 15min bandė susisiekti ir su operaciją atlikusiais Kauno klinikų gydytojais Arnoldu Sipavičiumi bei Aurimu Širka – su asmens sveikata susijusios medžiagos jie taip pat nekomentavo.

Apžvelgti situaciją atsisakė ir sporto medicinos gydytojas Kęstutis Linkus.

Kaip 15min patvirtino Alytaus apskr. VPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė, už šį eismo įvykį automobilio vairuotojui yra surašytas administracinis pažeidimų protokolas, jam paskirta 60 eurų bauda: „Pagal straipsnį toks nusižengimas – reikalavimo duoti kelią pradedant važiuoti ar įvažiuojant į sankryžą nevykdymas – užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų. Jeigu sužalojimai būtų rimti, būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kadangi medikai nenurodė didesnio sunkumo sužalojimų, tai vairuotojui užtraukta administracinė bauda“.

Ir nors paaiškėjo, kad D.Šemioto sužalojimai kur kas rimtesni, boksininkas į policiją kreiptis neplanuoja.

„Manau, kad žmogui nereikia kokių nors problemų. Pradžioje ir mane labai ėmė pyktis, tačiau, kai įvertinau situaciją, supratau – visiems pasitaiko tokių nelaimių“, – teigė D.Šemiotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas