Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į chaosą Tenerifėje patekusi R.Mikelkevičiūtė: „Kaukes vežėmės nuo koronaviruso, prireikė dėl audros“

Pastarosiomis dienomis Ispanijai priklausančiose Kanarų salose gyvenantys vietiniai ir čia apsilankę turistai susidūrė su didžiule gamtos išdaiga. Dėl siautėjusios smėlio audros išaugo užterštumas, sutriko oro uostų darbas. Į šį įvykių sūkurį pateko ir Tenerifėje viešinti televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. Ji papasakojo apie ekstremalius potyrius, kuriuos teko išgyventi.
Rūta Mikelkevičiūtė ir smėlio audra Tenerifėje
Rūta Mikelkevičiūtė ir smėlio audra Tenerifėje / Asmeninio albumo ir „Scanpix“ nuotr.

R.Mikelkevičiūtė atostogauti į Kanarų salą su šeima išvyko savaitei. „Tenerifė mūsų mėgstama vieta dėl oro ir gamtos“, – 15min sakė ji.

Vis dėlto ne kartą minėtoje saloje besilankiusi TV laidų vedėja nė nenutuokė, kas nuvykus čia jos laukia šįkart.

„Moku laiką atostogoms išsirinkti“, – juokiasi Rūta, savo patirtimi, kurios, matyt, niekada nepamirš, sutikusi pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

Kaip pasakojo žurnalistė, smėlio audra ją su šeima užklupo itin netikėtai.

„Buvo giedra, gražu ir staiga viskas pagelto – pilna burna ir akys smėlio, nieko nematyti, nesupranti, kur esi. Ant palangių, žemės galėjai piešti – tiek smėlio prinešė. Visu tuo kvėpuoji, beje“, – neslėpė R.Mikelkevičiūtė.

Vis dėlto ji teigia, kad net ir ši patirtis, kokią išgyveno Tenerifėje, yra savotiškai įdomi, nors jos tikrai nesitikėjo. Nesitikėjo net vietiniai, mat anksčiau tokie reiškiniai žiemą toli gražu nevykdavo – Rūta teigia, kad tai neišvengiamai klimato kaitos padariniai, o tai suprasti tikrai nejauku.

„Tenerifė. Kalima. Smėlio audra. Sako, seniau smėlio audros čia kildavo tik vasaromis – iš Afrikos smėlį atpūsdavo. Dabar vasaris ir per smėlį nieko nematyti. Smėlio pilna burna, girgžda dantyse. Vietiniai juokauja, kad marokiečiai kilimus purto!“, – pasakojo R.Mikelkevičiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė

Rūta neslepia, kad ekstremalių potyrių šioje situacijoje tikrai netrūko.

„Palmės lūžta nuo vėjo, mažas vaikas nenustovi – nuneša vėjo gūsis. Dėl saugumo išprašė iš zoologijos sodo. Vėjo gūsiai siekia 60 km per valandą“, – prisiminusi, ką teko patirti, teigė R.Mikelkevičiūtė.

Tiesa, kad būtų labai išsigandusi ir supanikavusi, Rūta paneigė – kaip pasakojo, audrą iš arti jau yra mačiusi, tik, žinoma, ne tokio stiprumo.

Kaip pati sako, visą laimė, kad į kelionę su savimi bent pasiėmė apsauginių kaukių. Tiesa, ėmė kiek dėl kitokios priežasties.

„Kaukes vežėmės saugodamiesi nuo koronaviruso, bet prireikė ir dėl audros. Geros atostogos...“, – pridūrė Rūta.

Pirmadienį kalbėdama su 15min R.Mikelkevičiūtė sakė, kad šiuo metu audra jau yra aprimusi, vis dėlto oro užterštumas – didelis.

„Kai kurie kaukes dar nešioja ir dabar“, – sakė Rūta.

„Scanpix“ nuotr./Smėlio audra Tenerifėje
„Scanpix“ nuotr./Smėlio audra Tenerifėje

15min primena, kad Kanarų salas didžiulė smėlio audra užklupo savaitgalį. Dėl blogo matomumo ir stipraus vėjo, kuris atpūtė raudoną smėlį iš Sacharos, buvo uždaryti oro uostai, atšaukti turėję vykti skrydžiai. Tad salose įstrigo daug turistų.

Pirmadienį, pagerėjus sąlygoms, oro uostų veikla atnaujinta, bet nors situacija aprimo, meteorologai perspėja, kad vėjas gali vėl sustiprėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas