Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į E.Sheerano koncertą plūdo dešimtys tūkstančių gerbėjų: tokią minią Kaunas regėjo jau seniai

Rugpjūčio 3-ąją Kaunas kaip niekad pilnas gyvybės – minia žmonių traukia į Kauno Dariaus ir Girėno stadioną. Čia pasirodymą surengs viena labiausiai lauktų popscenos žvaigždžių – milijonus gerbėjų visame pasaulyje turintis Edas Sheeranas.
Edo Sheerano gerbėjai
Edo Sheerano gerbėjai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

E.Sheeranas Kaune surengs net du koncertus – pačioje Kauno širdyje – Žaliakalnyje – esančiame Dariaus ir Girėno stadione britų žvaigždė koncertuos šeštadienį ir sekmadienį.

Į itin laukiamą muzikos žvaigždės koncertą dar gerokai prieš renginį pradėjo plūsti marios gerbėjų. Nors renginys oficialiai prasideda 18 valandą, nekantrūs gerbėjai stadiono prieigose būriavosi jau nuo 15 valandos. Tiesa, savo muzikos „dievuko“ jiems čia teks palaukti – E.Sheerano koncertą Lietuvoje pradės grupė „The Roop“, po jų žengs atlikėjas Calum Scottas, o tik 20 valandą stadione pasirodys ir laukiamiausia vakaro žvaigždė E.Sheeranas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edo Sheerano gerbėjai
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edo Sheerano gerbėjai

Portalui Žmonės.lt iš Didžiosios Britanijos atvykę E.Sheerano gerbėjai pasakojo, kad prie Kauno stadiono laukė jau nuo ryto. O štai iš Pietų Korėjos atvykusi gerbėja Maan atskleidė, kad norėjo tiek aplankyti Lietuvą, tiek išgirsti Edą Sheeraną.

„Mes savo atostogas Europoje derinome su Edo koncertu. Seniai norėjome aplankyti Lietuvą ir dar sutapo tokia proga“, – pasakojo VIP zonoje bilietus įsigijusi ir su sužadėtiniu iš Pietų Korėjos atkeliavusi Maan.

Švedijoje gyvenanti Viktorija Lietuvoje lankosi ne pirmą kartą ir į mūsų šalį atvyksta nuosavu automobiliu. Koncerto puslapyje ji rado informaciją, jog transporto priemonę nemokamai galima palikti Aleksoto aerodrome, iš kurio iki stadiono, kur vyks koncertas, atvyko Kauno savivaldybės užsakytu autobusu. Viešniai paliko įspūdį tai, kad renginio prieigose buvo nemažai stendų ir nuorodų su patarimais, kaip orientuotis, kokių daiktų negalima neštis.

15min skaitytojo nuotr./Edo Sheerano gerbėjai
15min skaitytojo nuotr./Edo Sheerano gerbėjai

Visgi daugiausiai britų žvaigždės atvyko pasiklausyti lietuvių. Nemažai jų Dariaus ir Girėno stadione lankosi pirmą kartą ir patikino, jog nustebino statinio dydis. Daugelis pastebėjo, jog pasiekti savo vietas „yra ką veikti“.

O štai gerbėja Asta portalui Žmonės.lt sakė negalėjusi praleisti progos išgirsti pasaulinio lygio koncertą, todėl vaikus paliko auklei ir atvyko iš Utenos.

Tadas pasakojo iš Vilniaus į koncertą vykęs su darbo kolektyvu traukiniu – iš viso daugiau nei 20 žmonių. „Čia bus mūsų įmonės vasaros vakarėlis“, – sakė pašnekovas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edo Sheerano gerbėjai
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edo Sheerano gerbėjai

E.Sheerano gerbėjų gretos Lietuvoje, rodos, itin plačios. Artėjant renginiui prie stadiono rinkosi tiek ambicingi paaugliai, tiek romantiškai nusiteikusios jaunuolių porelės, tiek garbaus amžiaus vyrai ir moterys – renginys sudomino itin spalvingą publiką. Vieni čia ėjo dėl mėgstamos muzikos, kiti – dėl žadamo įspūdingo šou.

Fotogalerija:

Neeilino masto koncertų serija Dariaus ir Girėno stadione tapo nemažu iššūkiu ne tik stadiono administracijai, Kauno miesto savivaldybei, organizatorių komandai, bet ir miestiečiams. Koncerto savaitgalį mieste žmonių srautas smarkiai padidėjo – pasiklausyti E.Sheerano atvyko ne tik žmonės iš kitų Lietuvos miestų, bet ir užsienio valstybių.

Įnirtingas pasiruošimas E.Sheerano koncertams vyko jau kelis mėnesius. Britų muzikos superžvaigždės pasirodymui buvo ruošiamos ne tik stadiono erdvės, bet ir kitos miesto lokacijos.

Prieš nepamirštamą muzikos savaitgalį Kaune, renginio organizatoriai koncerto lankytojams ir visiems kauniečiams buvo parengę būsimo muzikos savaitgalio atmintinę.

Pamiršę dokumentą į renginį nepateks

Svarbu nepamiršti, kad visi bilietai į koncertą yra personalizuoti, t.y. turi nurodytą bilieto pirkėjo vardą ir pavardę. Koncerto dalyviai, norėdami patekti į stadioną, turi parodyti ne tik bilietą, bet ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Kiekvienas bilietas turi jam priskirtą įėjimo/vartų zoną, sužymėtą raidėmis A, B, C ir D. Vartų zona biliete nurodyta šalia sektoriaus pavadinimo. Patekti į koncertą galima tik pro savo vartų zoną, todėl patekimas į stadioną bus sklandus atsistojus prie dalyvio biliete nurodytos įėjimo/vartų zonos.

Prieš bilietų patikrą reikia būti pasiruošus elektroninį ar atspausdintą bilietą ir asmens dokumentą. Renginio vietoje dėl didelio žmonių srauto galimi interneto ryšio sutrikimai, todėl minimalus pasiruošimas leis sutaupyti laiko ir nervų.

E.Sheerano koncertas Londone 2022 m.
E.Sheerano koncertas Londone 2022 m.

Pateiktas draudžiamų daiktų sąrašas

Į stadioną draudžiama įsinešti šiuos daiktus:
– skėčius, nes jie trukdo matomumui;
– maistą ir gėrimus;
– bet kokius butelius, skardines, gertuves ar kitus indus bei talpas;
– profesionalią foto ir video techniką;
– GoPro kameras, dronus ir asmenukių lazdas;
– kompiuterius bei planšetes;
– žiūronus;
– plakatus bei vėliavas;
– aštrius daiktus ir ginklus, sprogmens, pirotechniką, lazerius, grandines, švirkštus ir kitus pavojingus daiktus;
– alkoholį ir bet kokias narkotines medžiagas;
– gyvūnus;
– dviračius, riedučius, riedlentes, motociklininkų bei kitus šalmus, sulankstomas kėdes ar taburetes;
– didelių kuprinių ar rankinių – nesineškite su savimi didelių krepšių ir nereikalingų daiktų, nes tai prailgins saugumo patikros procesą prie įėjimo.

Eismas stadiono apylinkėse

Dar gerokai prieš renginį skelbta, kad pasiekti renginį geriausia viešuoju transportu arba pėsčiomis. Dviračių ar paspirtukų (įskaitant „Bolt“ ar kitas dalijimosi platformas) parkavimo galimybės stadiono prieigose nėra.

Prieš koncertą ir po jo taikomi eismo apribojimai šalia stadiono esančioje teritorijoje. Koncertų dienomis eismas draudžiamas Perkūno al. Tam tikromis valandomis eismas draudžiamas ir Parodos kalnu, išskyrus viešąjį transportą. Stadiono apylinkėse galimi ir kiti eismo ribojimai.

Daugiau informacijos galima rasti: https://edsheerankaunas.com/lt/atvykimas

E.Sheerano koncertas Londone 2022 m.
E.Sheerano koncertas Londone 2022 m.

Rinktis atsiskaitymą bankine kortele, bet nepamiršti ir grynųjų

Galiausiai, koncerto dalyviai įspėjami ir dėl būsimų atsiskaitymų stadione. Renginio vietoje galima rasti įvairių maisto ir gėrimų kioskų, tam skirtuose stenduose galima įsigyti oficialios Edo Sheerano atributikos bei kitų oficialių prekių. Renginyje galima atsiskaityti kortelėmis, tačiau dėl galimo didelio interneto srauto apkrovimo rekomenduojame turėti ir grynųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas