Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kauną persikrausčiusi N.Pareigytė išleido dukrą į paruošiamąją klasę: „Prasideda naujas etapas“

Naujas miestas, nauji namai ir nauja... dukros darželį pakeitusi mokykla. Rugpjūčio pabaigoje su šeima iš Klaipėdos į Kauną persikrausčiusios atlikėjos, grupės „69 danguje“ narės Nijolės Pareigytės-Rukaitienės gyvenime pastaruoju metu netrūksta pokyčių. Jais gyvena ir judviejų su vyru Rimvydu dukra Patricija – pirmadienį mergaitė žygiavo į naują, paruošiamąją klasę.
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Prasideda naujas etapas“, – kalbėdama su 15min šypsosi Nijolė.

Pasak jos, palikti uostamiestį ir ten ne vienerius metus puoselėtus namus nebuvo lengva, tačiau dabar ji pratinasi prie Kauno ritmo. Čia – vyro gimtasis kraštas, todėl miestas beveik savas, belieka tik iki galo įsikurti.

Tačiau dukra Patricija, panašu, dėl kraustynių visai neišgyvena. Esą gal tik darželio draugus palikti buvo gaila, bet juk nuo rugsėjo laukia naujos pažintys – Patricija pradeda lankyti Kauno mokyklą-darželį „Rūtelė“.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija

„Dukra labai laukia mokslo metų pradžios. Ir nors dar ne pirma klasė, ji jau suvokia, kad turės mokytis, kad žinios labai svarbu, o mokykla yra jos pareiga, taip kaip tėvelių – eiti į darbą. Mes prie minties apie mokyklą, apie paruošiamąją klasę Patriciją pratinome maždaug nuo trejų metų, todėl dabar ji jau pasiruošusi ir pati labai nori į ją eiti“, – kalbėjo Nijolė.

Ji, kaip ir kiekviena mama, sako norinti, kad dukra gerai mokytųsi, todėl tikina dėsianti visas pastangas, kad mergaitei nepritrūktų motyvacijos, noro, sveiko užsispyrimo mokslams.

„Žinau, kad mano vaikas protingas ir kad jai gerai seksis. Tikiu ja, mokytojais, nors suprantu, kad ir mums su tėčiu reiks darbo įdėti“, – mintimis dalijosi žinoma atlikėja.

Mokykloje, kurioje mokysis Patricija, vaikams privalomi šachmatai, čia vyksta daug visokių įdomių užsiėmimų, o ikimokyklinio amžiaus vaikai dar ir valandėlę kitą pietų miego miega.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra Patricija

„Patriciją užrašiau į dailės mokyklą, baseino pamokas, galbūt vėliau vėl lankysime anksčiau Klaipėdoje pamėgtą intelekto lavinimo akademiją. Daug visokių būrelių teko išbandyti, tačiau tik taip galime atsirinkti, kas mūsų vaikui priimtina, ką ji mėgsta labiausiai. O kol kas matyti, kad ją labiausiai įtraukia piešimas. Ji jame tiesiog paskęsta ir nieko nebemato aplink“, – pasakojo Nijolė.

Pasak jos, dukra polinkį į dailę veikiausiai paveldėjo iš jos uošvių – šie abu esą labai gražiai piešia. „Patricija jau dalyvauja ir įvairiuose piešimo konkursuose, jai gerai sekasi, net ir pirmas vietas yra laimėjusi. Manau, kad svarbu leisti vaikui viską išbandyti, o jau jis pats atsirinks tai, kas jam labiausiai patinka“, – sakė Nijolė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Natalijos Bunkės sūnus Kristupas – jau pirmokas: į šventę atlydėjo ir tėtis Danielius Bunkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas