Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į kulinariją nėrusio E.Mildažytės sūnaus Mykolo balta mišrainė – kitokia: dalijasi receptu

Televizijos laidų vedėjos, prodiuserės Editos Mildažytės sūnui Mykolui Vyšniauskui maisto ruoša – ne tik pomėgis, bet ir darbas. Kalvarijų turguje vaikinas atsidarė kioskelį, kuriame kasdien kepa bandeles ir verda naminį sultinį. Mykolas su mama gamino ir per šventes: Edita kepė žąsis, o jis – kulinarinius „bajeriukus“. Vaikinas Kalėdoms paprastai ruošia ir „Olivjė“ salotas, geriau žinomas tiesiog baltos mišrainės pavadinimu, o savo receptu dalijasi su portalu Žmonės.lt.
Edita Mildažytė su sūnumi Mykolu Vyšniausku ir „Olivjė“ salotos
Edita Mildažytė su sūnumi Mykolu Vyšniausku ir „Olivjė“ salotos / Gretos Skaraitienės / BNS ir „Shutterstock“ nuotr.

Mykolo Vyšniausko ir kulinarijos draugystė trunka ilgiau nei dešimtmetį: maisto gamyba jis susižavėjo būdamas maždaug devynerių.

„Galbūt kažkas man padovanojo kulinarijos knygą, tiesą sakant, nelabai atsimenu“, – portalui Žmonės.lt pasakoja Mykolas.

Vaikystėje atsiradęs susižavėjimas ilgainiui peraugo į pomėgį, o vėliau – ir į vaikino karjeros kryptį. Anot jo, viskas įvyko labai paprastai – užteko gauti darbą virtuvėje.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Edita Mildažytė su sūnumi Mykolu Vyšniausku
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Edita Mildažytė su sūnumi Mykolu Vyšniausku

„Pradėjęs dirbti supratau, kad man tai patinka. Kada gaminu, vienu metu turiu daryti tiek daug dalykų, kad galvoje nutyla triukšmas. Turbūt šis dalykas mane ir privertė pasilikti“, – dalijasi vaikinas.

Kurį laiką Nyderlanduose Mykolas studijavo maisto technologijas, tačiau per pandemiją grįžo į Lietuvą ir mokėsi nuotoliniu būdu. Vis tik ilgainiui tęsti mokslų nebepavyko. Taip jo gyvenime atsirado darbas Kalvarijų turguje: čia vaikinas atsidarė savo kioskelį. Kasdien nuo ankstyvo ryto jis verda naminį sultinį ir kepa bandeles su mėsa, o nuotykiais turguje dalijasi instagramo paskyroje „Pilni žandai“.

Vis dėlto labiausiai M.Vyšniauskui patinka gaminti zrazus. Tiesa, per Kalėdas jų nepatiekė – šeimą vaišino naminiu paštetu ir pradžiugino keliais šmaikščiais kulinariniais „bajeriukais“.

Ant šventinio jo šeimos stalo, kaip visuomet, nugulė ir dvi žąsys: viena buvo įdaryta kopūstais, kita – ryžiais ir vaisiais. Žąsys šiemet atkeliavo iš Panevėžio, o jas gamino Mykolo mama Edita Mildažytė.

„Jos visuomet būna labai skanios“, – Žmonės.lt tikina M.Vyšniauskas.

Žinoma, dauguma lietuvių savo švenčių neįsivaizduoja ir be baltos mišrainės, kurios pirmtakės – prabangios „Olivjė“ salotos. Jas artimiesiems ruošia ir Mykolas, o savo receptu dalijasi su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

„Shutterstock“ nuotr./„Olivjė“ salotos
„Shutterstock“ nuotr./„Olivjė“ salotos

„Olivjė“ salotos pagal Mykolą Vyšniauską

  • Virtos bulvės (supjaustytos kubeliais) – 500 g;
  • Virtos morkos (supjaustytos kubeliais) – 400 g;
  • Virtas jautienos liežuvis (supjaustytas kubeliais) – 500 g;
  • Žirneliai – 1 skardinė;
  • Kornišonai (smulkiai pjaustyti) – pusė stiklainio;
  • Vėžių uodegėlės – kiek negaila;
  • 7 virti pjaustyti kiaušiniai (Mykolas juos verda taip: sudeda į šaltą vandenį, uždengia dangčiu, o kai vanduo stipriai užverda, kaitrą išjungia ir palieka kiaušinius 10 minučių pastovėti);
  • 1 arba 2 smulkiai pjaustyti saldūs svogūnai;
  • Majonezas „Hellmans“ (Mykolas priduria, kad galima naudoti naminį majonezą, bet šis tinka kur kas labiau);
  • Krapai;
  • Petražolės.

Visus ingredientus supjaustykite taip, kaip parašyta. Supjaustę juos sumaišykite majonezu ir patiekite papuošę ikrais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas