„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Į Lietuvą žengė „Domino’s Pizza“ tinklas: atidaryme Vilniuje – ir įžymybės

Ketvirtadienio rytą vyko pirmojo Lietuvoje „Domino’s Pizza“ restorano atidarymo renginys. Šventės, vykusios picerijos lauko terasoje, nepraleido ir būrys žinomų žmonių. Amerikietiško stiliaus renginyje buvo galima sutikti JAV ambasadorių Lietuvoje Robertą S.Gilchristą, verslininką Žilviną Grigaitį, stilistą Karolį Murauską, iliuzionistą Mantą Wizard ir daugelį kitų.
Žilvinas Grigaitis, Karolis Murauskas, Mantas Wizard
Žilvinas Grigaitis, Karolis Murauskas, Mantas Wizard / 15min nuotr.

„Džiaugiuosi galėdamas dalyvauti pirmojo „Domino’s Pizza“ restorano Lietuvoje atidaryme. Smagu matyti nuolatinį mūsų komercinių santykių augimą, nes vis daugiau amerikietiškų prekių ženklų ir franšizių ateina į šią rinką ir suteikia naujų darbo vietų bei atneša investicijų Lietuvai ir visoms Baltijos šalims“, – sakė JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S.Gilchristas.

Amerikietiškas restoranų tinklas savo veiklą pradėjo 1960-aisiais Mičigane. Dabar šis pasaulyje gerai žinomas tinklas turi savo picerijas dvidešimtyje šalių, visame pasaulyje yra įkurta daugiau nei 18 000 restoranų, rašoma pranešime spaudai.

„Džiaugiamės galėdami pristatyti tokį pasauliniu mastu žinomą prekės ženklą kaip „Domino's Pizza“ Lietuvos rinkai, – teigė Evelina Songin, amerikietiško restoranų tinklo rinkodaros vadovė. – Manome, kad kruopščiai parinktas asortimentas, puikus klientų aptarnavimas ir efektyvus pristatymas yra raktas į sėkmę šioje naujoje rinkoje.“

Šio prekės ženklo pagrindiniai išskirtinumai – pica išsinešimui pagaminama per 15 minučių, o atvežama per pusvalandį (pristatymo zonoje). Įmonė turi specialius pristatymo automobilius bei motorolerius. Picos pakuojamos į specialiai tam pritaikytas picų dėžutes. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai niekuo neišsiskiriančios dėžutės, tačiau jos yra pagamintos iš kur kas storesnio kartono.

Storesnės dėžutės sienelės padeda geriau išlaikyti šilumą jos viduje. Juk pačios skaniausios būtent karštos picos, tad yra daroma viskas, kad produktai vartotojus pasiektų dar alsuojantys krosnies kaitra. Restoranų tinklas duris atvėręs sostinės Linkmenų gatvėje, netrukus planuoja plėstis ne tik visoje Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse. Per artimiausius 3 metus mūsų šalyje planuojama įdarbinti daugiau nei 400 darbuotojų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Wizard
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Wizard

Renginio metu vienas žinomiausių šalies iliuzionistų Mantas Wizard atliko net kelis triukus, kurių išmoko viešėdamas būtent Jungtinėse Valstijose, pasaulio pramogų sostinėje Las Vegase. Už Atlanto Mantui yra tekę lankytis ne kartą.

„Mėgstu amerikietišką maistą. Nors žinau, kad pica laikoma itališku kulinarijos šedevru, bet vis tiek šis patiekalas man glaudžiai susijęs ir su Amerika, jos maisto kultūra“, – sakė iliuzionistas, leidžiantis sau kartais pasilepinti greitu maistu po renginių ar kelionių.

Po renginių artistas paprastai skiria dieną poilsiui, filmams, draugams, ir, žinoma, skaniam maistui. Vyrui gardžiausia yra Pepperoni pica, ją pamėgo viešėdamas JAV.

Mantas teigė džiugiai sutikęs žinią, kad šis tinklas pagaliau atsidaro ir mūsų šalyje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Domino's Pizza“ restorano atidarymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Domino's Pizza“ restorano atidarymo akimirka

„Smagu, kad Lietuvoje bus šio puikaus tinklo restoranų! Jie man siejasi su JAV, gera kokybe ir, žinoma, gero skonio bomba. Tad būti šio tinklo atidarymo renginio vedėju man džiaugsmas ir garbė“, – neslėpė M.Wizard.

Pasak pašnekovo, dažnai mėgstama juokauti apie amerikietiškas dirbtines šypsenas ar kitus vartotojiškus dalykus, siejamus su JAV.

„Man tai atrodo mitas, klišė. Visada sakiau kad JAV mano akimis, yra nuostabi šalis. Ji kupina laisvės, savigarbos, įvairovės ir spalvų. Iš Amerikos galime daug ko mokytis: nuo pagarbos žmogaus teisėms iki mokėjimo gyventi patogiai, sočiai ir smagiai. Man artimas ir pažįstamas jų pramogų sektoriaus pasaulis: puikiai išdirbta verslo sistema, šou verslo lygis ir dydis. Vien Holivudo pramonė yra fantastiškas fenomenas ir verslo, ir kultūriniu požiūriu“, – įsitikinęs renginių vedėjas.

Atidarymo akimirkos – galerijoje:

Renginyje apsilankęs verslininkas Žilvinas Grigaitis sakė, kad jam jau yra tekę ragauti picų šiame restorane, besilankant Jungtinėse Valstijose. „Buvau nustebęs, kad šios picos ne tik skanios, bet ir labai didelės. Dydis tikrai padarė įspūdį“, – įspūdžiais dalijosi po pasaulį mėgstantis keliauti verslininkas, į renginį Vilniuje atskubėjęs po kelionės iš Amsterdamo.

Pasak Žilvino, picas jis tikrai mėgsta, ir keliaudamas po pasaulį ragauja jų, atranda įvairių skonių. Taip pat ir Lietuvoje, jei tik turi laisvo laiko nevengia apsilankyti picerijose.

„Picas mėgstu tradicinio skonio, bet kartais galiu ir paeksperimentuoti su daržovėmis ar žuvimi, nevengiu ir itin aštrių skonių. Namuose kartais ir pats gaminu, bet ganėtinai retai. Dažniausiai picų užsisakau picerijose ar restoranuose“, – sakė verslininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Domino's Pizza“ restorano atidarymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Domino's Pizza“ restorano atidarymo akimirka

Plaukų meistras Karolis Murauskas sakė, jau buvo girdėjęs iš bičiulių apie šio amerikiečių tinklo picas, nors pats jų dar nebuvo ragavęs.

„Picas tikrai labai mėgstu ir sau leidžiu kokį kartą per mėnesį jomis pasmaguriauti. Labiausiai patinka su vištiena ar jūrų gėrybėmis. Picų namie negaminu, bet kartais jas ruošiame per vakarėlius. Tiesiog pasidarome įvairių skonių picų degustaciją: kas, kaip moka, taip ir kepa. Tai būna superiniai picų vakarėliai“, – pasakojo žinomas stilistas. Viena savo mėgiamiausių picų, su jūros gėrybėmis, receptu K.Murauskas sutiko pasidalinti su skaitytojais.

Tokiai picai paruošti reikėtų šių ingredientų:

  • jau paruoštos picoms skirtos tešlos (500 g);
  • 1 didelio svogūno;
  • pusės skardinės alyvuogių;
  • poros šviežių pomidorų;
  • kepimui skirto alyvuogių aliejaus;
  • kietojo sūrio (150 g);
  • 1 arbatinio šaukštelio aromatinių žolelių mišinio;
  • 5 vnt. pievagrybių;
  • jūros gėrybių asorti: krevetės, kalmarai, moliuskai, aštuonkojai ir pan. (galite rinktis šviežias arba šaldytas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“