Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liną Adomaitį į muzikinį turą Amerikoje kauniečiai išlydėjo audringais plojimais

Eilės gerbėjų, šimtai norinčiųjų pasiklausyti gyvos muzikos – taip penktadienio vakarą atrodė Kauno muzikinio klubo „Combo“ prieigos. Čia, prieš išvykdamas į koncertinį turą už Atlanto, dainininkas Linas Adomaitis dovanojo klausytojams grandiozinį gyvo garso koncertą, kuriame skambėjo patys ryškiausi atlikėjo muzikos perlai, sukurti per visą įspūdingą 15 metų muzikanto karjerą.
Linas Adomaitis
Linas Adomaitis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Linas Adomaitis

Renginys pradėtas žaidimais publikai, kuriuos vedė aktorius Andrius Žiurauskas, ir mentalisto Nikolo Kin šou, o pats atlikėjas ant scenos pasirodė 22 valandą.

Dviejų dalių pasirodyme L.Adomaitis į sceną lipo ne vienas, o ir su reperiu Alekna, dainininku Vaidu Baumila, dainininke Monika Linkyte, būgnininku Ąžuolu Paulausku, gitaristu Andriumi Murencevu – Paco.

„Koncertui ruošėmės daugiau nei mėnesį laiko. Parengėme tokią programą, kurioje man viskas patinka“, – su šypsena sakė L.Adomaitis.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Labiausiai jį pamalonino tai, kad „Combo“ salė buvo sausakimša. Dainininko teigimu, tam įtakos turėjo ne tik noras išgirsti geriausias jo dainas, bet ir besibaigianti studentų sesija aukštosiose mokyklose, po kurios paprastai jaunimas nori iš širdies pailsėti.

J.Gruodžio konservatorijoje penkerius metus dėstantis ir padedantis besimokantiems įgyti garso režisūros ir audiotechnologijos žinių, L.Adomaitis tvirtino ypatingai besidžiaugiąs, kad jo kūrinių Kauno studentai klausėsi kartu su dėstytojais.

Viena iš didžiausių koncerto staigmenų jis pavadino kūrinio kartu su reperiu Alekna pristatymą. Per muzikos apdovanojimus M.A.M.A. 2012 pristatyta daina „Ką tu stumi?“, kuriai muziką parašė L.Adomaitis, penktadienio vakarą suskambėjo naujai. „Ji buvo adaptuota šiam vakarui“, – juokavo L.Adomaitis. Kartu su V.Baumila jis sudainavo ir specialiai pastarajam atlikėjui sukurtą dainą „Daug kas tau sako“.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Linas Adomaitis ir Alekna
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./   Linas Adomaitis ir Alekna

„Draugai, su kuriais kuriu ir kuriems kuriu, man svarbūs. Ypač, kai projektas sukurtas specialiai mano jubiliejui scenoje“, – sakė L.Adomaitis.

Prieš išvykdamas į Ameriką, kur ir koncertuos, ir ilsėsis su žmona Irma, atlikėjas rūpinasi ir jubiliejaus proga išleisto kompaktinio disko bei DVD pristatymu. Pelnas, gautas už šiuos įrašus, atiteks šešiems Lietuvos kūdikių namams. Pernai rudens pabaigoje LTV eteryje L.Adomaitis surengė jubiliejinį koncertą, kuris, gerbėjų pageidavimu, netikėtai virto kompaktiniu disku ir DVD.

„Praėję metai buvo vaisingi – du kompaktiniai diskai. Esu gimęs po Drakono ženklu tai galėjau pasitaškyti“, – sakė atlikėjas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Linas Adomaitis ir Vaidas Baumila
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Linas Adomaitis ir Vaidas Baumila

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento