Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Patentų biurą su pretenzijomis kreipėsi ir „Šeškės“, ir Bžeskas: paaiškino, kas bus toliau

„69 danguje“ įkūrėjo Egmonto Bžesko ir nuo jo atsiskyrusių Karinos Krysko, Ingridos Martinkėnaitės ir Godos Alijevos kova, rodos, tik įgauna pagreitį. Grupę „Šeškės“ įsteigusios atlikėjos neseniai kreipėsi į Valstybinį patentų biurą dėl prekės ženklo „69 danguje“, kuris priklauso E.Bžesko valdomai viešajai įstaigai „TV Komanda“, registracijos panaikinimo. O dabar tokį pat žingsnį dėl „Šeškių“ žengė ir pats E.Bžeskas.
Egmontas Bžeskas, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, „Šeškės“
Egmontas Bžeskas, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, „Šeškės“ / R.Jurgaičio ir Viktorijos Makovskajos nuotr.

Rugpjūčio viduryje grupės „Šeškės“ narės Karina Krysko, Goda Sabutytė-Alijeva ir Ingrida Martinkėnaitė Valstybiniam patentų biurui pateikė prašymą dėl prekių ženklo „69 Danguje“ registracijos panaikinimo. Šiuo metu šis prekės ženklas (jo pavadinimas, koncertinė ir leidybinė veikla) teisiškai priklauso viešajai įstaigai „TV komanda“, kurios steigėjas ir vienintelis savininkas yra E.Bžeskas. Moterys prašymą panaikinti registraciją grindė tuo, kad minėtas prekės ženklas nenaudojamas jau penkerius metus.

Praėjus kuriam laikui panašaus atsakomojo žingsnio ėmėsi prekės ženklo „69 Danguje“ savininkas E.Bžeskas – jis Valstybiniam patentų biurui pateikė prašymą K.Krysko, I.Martinkėnaitės ir G.Alijevos prekės ženklo „Šeškės“ registraciją pripažinti negaliojančia.

E.Bžesko įmonei atstovaujantis teisinių paslaugų grupės „Metida“, kuri specializuojasi prekių ženklų apsaugos srityje, advokatas Erikas Saukalas teigė, kad sprendimas kreiptis į Valstybinį patentų biurą dėl registracijos panaikinimo buvo priimtas „pasidomėjus, ką reiškia pavadinimas „Šeškės“.

R.Jurgaičio nuotr./„69 danguje“ ir Egmontas Bžeskas
R.Jurgaičio nuotr./„69 danguje“ ir Egmontas Bžeskas

„Jų pačių pavadinimas kelia pagrįstų teisinių klausimų. Pasiaiškinus su Valstybine lietuvių kalbos komisija, paaiškėjo, kad tokie žodžiai kaip „šeškės“, „septinkės“, „aštunkės“ ir t.t. neatitinka valstybinės kalbos vartojimo reikalavimų ir negalėtų būti registruojami Lietuvos prekių ženklų registre kaip prekių ženklai, nes tai bendrinėje kalboje nevartojami žodžiai. Bendrinėje kalboje turėtų būti sakoma: „šešakė, septynakė, aštuonakė“, – teigė E.Saukalas.

Anot E.Bžesko įmonei atstovaujančio advokato, remiantis tuo, kad pavadinimas „Šeškės“ neatitinka norminės lietuvių kalbos standartų, Valstybiniam patentų biurui buvo pateiktas prašymas pripažinti prekių ženklo registraciją negaliojančia.

LNK nuotr./„Šeškės“
LNK nuotr./„Šeškės“

Portalui Žmonės.lt susisiekus su Valstybinio patentų biuro atstove žiniasklaidai Gabriele Miliūte, ji patikino, kad abiejų šalių prašymai dėl dviejų prekės ženklų registracijos panaikinimo išties gauti. Dabar vyksta pasirengimas abiejų ginčų nagrinėjimui.

„Pasirengimas vyksta pagal Apeliacijų, protestų ir prašymų dėl ženklo registracijos pripažinimo negaliojančia ar jos panaikinimo taisykles.

Nuo prašymo išsiuntimo ginčijamo ženklo savininkui skiriami 2 mėnesniai pateikti motyvuotą atsakymą, o nuo motyvuoto atsakymo išsiuntimo suinteresuotam asmeniui – 1 mėnesis pateikti motyvuotus panaikinimo prašymo argumentus.

Nuo motyvuotų argumentų išsiuntimo ginčijamo ženklo savininkui ir vėl skiriamas 1 mėnesis pateikti atsakymą į motyvuotus prašymo argumentus. Po to bus skiriamas posėdis (rašytinis arba žodinis).

Atsižvelgiant į ginčo šalių elgesį, pasirengimo procesas gali vykti ir greičiau (jeigu ginčo šalys nelaukdamos terminų pabaigos pateiks procesinius dokumentus), ir lėčiau (jeigu dokumentus pateiks nustatytų terminų pabaigoje, teiks prašymus pratęsti terminus ar naudosis teise teikti kitus papildomus prašymus).

Šalys taip pat gali pasinaudoti mediacijos paslaugomis“, – portalui Žmonės.lt ginčo nagrinėjimo tvarką dėstė G.Miliūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas