Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Puzaraitė-Žvagulienė sūnui 3-ojo gimtadienio proga suorganizavo ištaigingą šventę: „Vaikams negaila“

Ne paslaptis, jog Žvagulių prioritetų sąrašo viršūnėje visada puikavosi šeimos šventės. Vis dėlto, kaip 15min pasakojo Ineta Puzaraitė-Žvagulienė, šiemet dėl karantino jos ir Ąžuolo Žvagulio sūnaus Bernardo 3-ojo gimtadienio šventę teko gerokai pakoreguoti – štai svečių sumažėjo net tris kartus! Tiesa, moteris dėl to nė kiek galvos nesuko – kaip ji sako, svarbiausia, kad vaikai liko patenkinti, o dėl išleistų pinigų ji visai nesijaudinanti.
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su šeima
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su šeima / Asmeninio albumo nuotr.

„Gal atrodytų, kad šventė buvo didelė, bet tai buvo labai minimalus variantas – tik šeimos nariai, šeimos vaikai. Visgi dar ir karantinas, o tai buvo toks pirmasis mūsų suėjimas“, – 15min pasakoja Ineta.

Moteris čia pat prisimena, kokios šeimos šventės vykdavę anksčiau. Pasirodo, dukros Barboros gimtadienis kai kam galėjo atrodyti kone kaip vestuvės.

„Anksčiau, kai darėme Barborai gimtadienį, kvietėme gal 70 svečių. Mūsų labai didelė giminė ir mes labai glaudžiai bendraujame – ir seneliai, ir tetos... Tikrai mūsų būna daug, tai čia buvo labai minimalus variantas“, – juokiasi ji.

Gimtadienio akimirkos – galerijoje:

Šiemet dėl karantino Ineta, priėmusi saugų šventei sprendimą, pasirinko nekviesti čia vyresnių žmonių. „Buvo gal tik 15 suaugusiųjų ir 10 vaikų... Čia labai mažas gimtadienis“, – sako dainininkė.

Vaikams pinigų negaili

Visgi yra rimta priežastis, kodėl Inetos ir Ąžuolo giminės šventėse dažniausiai neįmanoma pamatyti kito stalo galo. Kaip sako pati moteris, šeimoje visi taip glaudžiai bendrauja, kad bet kokiu atveju į gimtadienį ar kokia kita proga pasveikinti atvyktų net ir iš kito Lietuvos kampo. Tad kito varianto nelieka, kaip tik suorganizuoti visiems vieną šventę.

„Tiesa, suaugusiųjų gimtadienius ne visada rengiame, bet vaikams šventę norisi padaryti. Vaikams kažkaip negaila, nežiūrime, ar apsimoka, ar ne, neprašome, kad mums dovanas neštų pinigais ar dar kaip nors kitaip. Mes daugiau orientuojamės į pačius vaikus, kad jiems būtų smagu – juk tokios šventės būna ne kasdien“, – pažymi Inteta.

Nors moteris sako daug pinigų vaikų gimtadieniams neišleidžianti, tačiau kartkartėmis ji linkusi pasiaukoti, kad atžalos atsimintų vieną dieną metuose. Tą, kurią jie yra svarbiausi.

Asmeninio albumo nuotr./Gimtadienio akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Gimtadienio akimirka

Būtent tokią specialią šventę Ineta su vyru suorganizavo savo trimečiui sūnui Bernardui. Kaip tikina moteris, berniukas siurprizų buvo labai nustebintas.

„Dabar jam yra žmogaus-voro banga, viskas, kas susiję su juo, yra labai įdomu. Buvo tiek to žmogaus voro, kad mums nuo jo galva sukosi dvi dienas“, – juokiasi Ineta.

Tiesa, kitiems vaikams dėmesio taip pat buvo nestokota. „Šitas gimtadienis nebuvo toks, kad mes tiesiog lakstėme aplink Bernardą. Animatorius su visais vaikais užsiėmė vienodai, buvo ir batutas, žaidimų aikštelė... Visi turėjo sau veiklos, gavo saldumynų“, – prisimena pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Gimtadienio akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Gimtadienio akimirka

Kaip sako Ineta, ji tokias akimirkas, kaip vaikų gimtadieniai, šiuo metu labai vertinanti. Laiko klausimas, kada atžaloms tai pradės rodytis nebeįdomu.

„Dar dabar džiaugiamės, kad kol kas tokią vaikišką šventę organizuojame. Nuo 13-ojo gimtadienio šventes turbūt norėsis darytis pats, kaip jam geriau, ir aš jau nieko jam nepaorganizuosiu“, – juokiasi Ineta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas