Tikriausiai 2012-aisiais net patys Inga ir Aivaras nebūtų patikėję, kad trumpam nosį į virtuvę įkišusi šešiametė Estela po dešimtmečio savo receptais ne tik stebins savo socialinių tinklų sekėjus, bet ir mokysis kulinarijos gudrybių iš garsiausių pasaulio virtuvės šefų. Taip, rodos, nejučia ir netikėtai užgimė talentas, trokštantis semtis žinių iš geriausiųjų. Kaip portalui Žmonės.lt pasakojo I.Stumbrienė, apie galimybę pasisemti žinių Gordono Ramsay akademijoje Estela svajojo jau seniai, tad neišpildyti šio noro tėvai tiesiog negalėjo.
„Estela jau seniai norėjo, tačiau į šiuos kursus galima patekti tik sulaukus 16-os, todėl gimtadienio proga ir padovanojome tokią galimybę. Teko jos gerokai palaukti“, – šypsojosi dėl dukros svajonės į Londoną vykusi mama.
O kantriai laukti mokslų žymiojo virtuvės guru akademijoje tikrai vertėjo – čia Estela pasisėmė neįkainojamos patirties. Trijų valandų trukmės G.Ramsay kursuose sudalyvavusi E.Stumbraitė išmoko paruošti sudėtingą ir paties Gordono itin mėgiamą patiekalą – Velingtono kepsnį. Net ir patyrę virtuvės šefai sutiks – pagaminti šį gardumyną didelis iššūkis! To neslepia ir pati Estela.
„Jautienos „Velingtono“ ankščiau nesu gaminusi, todėl buvo gana sunki užduotis bandyti atkartoti šį unikalų ir kulinarinių subtilybių kupiną patiekalą. Pats Gordonas Ramsay šį patiekalą tobulino daugybę kartų“, – su portalu Žmonės.lt dalijosi E.Stumbraitė.
Estela pasakojo, kad nors kursų metu paties G.Ramsay nebuvo, tačiau patirties ji galėjo semtis iš jo kolegų – ne ką mažiau talentingų kulinarų.
„Ten mokantys šefai buvo labai malonūs ir paslaugūs, o atmosfera jauki, tad laikas tiesiog praskriejo“, – šypsojosi paauglė, kurios gebėjimus ir talentą britų virtuvės šefai puikiai įvertino.
Tiesa, tai buvo ne vieninteliai kursai, kuriuose E.Stumbraitė sudalyvavo viešnagės Londone metu. 16-metė pasakojo, kad kulinarijos gudrybių mokėsi ir kito pasaulyje garsaus virtuvės šefo – Jamie Oliverio – mokykloje.
„Jamie Oliverio mokykloje pavyko apsilankyti dviejuose kursuose. Vienuose iš jų lavinome pjaustymo su peiliu įgūdžius, o kituose – ruošėme kelis itališkus patiekalus. Iš tiesų, visuose kursuose, tiek Gordono, tiek Jamie, puikiai praleidau laiką, sužinojau naujų gaminimo gudrybių ir namo parsinešiau dar daugiau įkvėpimo kulinarijai“, – emtuziazmo mokytis ir sužinoti daugiau negalėjo nuslėpti Estela ir pridūrė, kad savo žinias dar norės tobulinti ne vienuose mokymuose. O ypatingai – prancūzų virtuvės kursuose. Šią Estela labai mėgsta.
„Po puikios patirties Gordono Ramsay akademijoje ir Jamie Oliverio mokykloje, net neabejoju, jog sugrįšiu į kulinarijos kursus. Taip pat svajoju apie apsilankymą „Le Cordon Bleu“ kursuose, nes žinau, jog tai – viena seniausių kulinarijai atsidavusių mokyklų Prancūzijoje“, – dalijosi E.Stumbraitė.
Namuose geriausia šefė – Estela!
Didžiulis E.Stumbraitės kulinarinis talentas, be jokios abejonės, ypatingai džiugina jos mamą I.Stumbrienę. Portalui Žmonės.lt Inga pasakojo, kad nors pati kulinarijai aistros niekuomet nejautė, dukros talentas maisto gamybai išryškėjo labai anksti.
„Estela tuo susidomėjo būdama maždaug šešerių metukų. Iš pradžių ji gamindavo su manimi, su tėčiu, bet, manau, didžiausią indėlį čia padarė mūsų auklytė. Kai mes su vyru kažkur išeidavome, jos abi eksperimentuodavo, kažką atrasdavo, išrasdavo. Mūsų auklytė sugebėjo tą gaminimą paversti mažu žaidimu, kuris sužavėjo Estelą ir ją įtraukė“, – prisiminimais dalijosi I.Stumbrienė.
Maisto gaminimu susidomėjusi Estela kone iškart pareiškė – užaugusi norėtų tapti virtuvės šefe ir atidaryti savo restoraną. Tokią svajonę palaiko ir jos tėvai.
„Man kartais pritrūksta žodžių, nes kulinarijos pasaulis iki jos pomėgio man buvo visiškai svetimas. Aš užaugau su mintimi, kad valgai tam, jog gyventum, tad pernelyg maisto nesureikšmindavau. Bet kai mes su vyru pamatėme, kaip Estelai tai patinka, patys pradėjome labiau gilintis“, – atviravo Inga.
Dukros talentą pastebėjusi I.Stumbrienė kartu su šeima pradėjo dažniau lankytis įvairiuose restoranuose, skanauti skirtingų šefų maistą. Pasak Estelos mamos, taip šeima siekė praplėsti turimas žinias, susipažinti su skirtingomis virtuvėmis.
„Stengiamės jai suteikti visas galimybes tobulėti. Lankomės maisto parodose, dalyvaujame įvairiuose kulinariniuose kursuose, skaitome knygas ir kitą literatūrą apie maisto ruošimą, einame į restoranus degustuoti kitų virtuės šefų patiekalų, ir, žinoma, užleidžiame virtuvę, kai tik ji nori gaminti ir kurti. Nors ir turime su Aivaru tradiciją kartą per savaitę nueiti į restoraną, tačiau kai namuose tokia šefė, skaniausiai valgome namie“, – šypsojosi laiminga mama.
I.Stumbrienė džiaugiasi, kad dukra turi pomėgį, kuriam atiduoda visą širdį. Inga priduria, kad ir pati paauglystėje turėjo hobį, tiesa, jis su maisto gaminimu nebuvo susijęs. Vis dėlto skirtumai nė kiek netrukdo suprasti dukros svajonių rimtumo.
„Mano pomėgiai truputį skyrėsi. Mūsų virtuvėje sukdavosi mama ir ji nelabai norėdavo kažką į ją įsileisti. O aš nuo pat mažų dienų domėjausi mada. Būdama Estelos metu didelį dėmesį skyriau aprangai ir jos kūrybai, lankiau įvairius dizaino ir siuvimo būrelius. Manau, ši aistra iki šiol manyje dega, tad labai gerai suprantu Estelą.
Iš tiesų, labai džiaugiuosi jos kruopštumu ir tikslo siekimu. Nuo mažų dienų ji svajoja turėti savo restoraną ir žingsnis po žingsnelio to tikslo siekia. Tačiau ji dar labai jauna ir atsargi, o tam, kad sukurtum didelį verslą, reikia daug darbo, ryžto, užsispyrimo, ir, svarbiausia, žinių. Visa tai ateis su laiku“, – talentinga dukra didžiuojasi I.Stumbrienė.