Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Trinkūnaitė ir V.Germanas dar ką tik demonstravo prabangą: Monake važinėjosi retu „Ferrari“

Teisėsaugos sulaikyta finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė ir jos sugyventinis Vilhelmas Germanas dar ką tik džiaugėsi prabangiu gyvenimu. Pora buvo užfiksuota ir Monake, kur ratus suko su išskirtiniu automobiliu.
Ieva Trinkūnaitė, Vilhelmas Germanas
Ieva Trinkūnaitė, Vilhelmas Germanas / BNS nuotr., stopkadras

Skandalo sūkuryje atsidūrę verslininkai Ieva Trinkūnaitė ir Vilhelmas Germanas dar visai neseniai mėgavosi prabanga.

Portalas Žmonės.lt sulaukė skaitytojo laiško, kuriame teigiama, kad pora važinėjosi Monako gatvėmis retu „Ferrari“ automobiliu, jis pridėjo ir tai įrodančių nuotraukų.

15min skaitytojo atsiųstas stop kadras./Ieva Trinkūnaitė ir Vilhelmas Germanas su „Ferrari“ Monake
15min skaitytojo atsiųstas stop kadras./Ieva Trinkūnaitė ir Vilhelmas Germanas su „Ferrari“ Monake

Iš tiesų – instagrame išplito vaizdo įrašas, kuriame I.Trinkūnaitė ir V.Germanas įamžinti Monako centre Monte Karle.

15min skaitytojo atsiųstas stop kadras./Ieva Trinkūnaitė ir Vilhelmas Germanas Monake
15min skaitytojo atsiųstas stop kadras./Ieva Trinkūnaitė ir Vilhelmas Germanas Monake

„Pelenė tai padarė“, – rašoma prie vaizdo įrašo.

Kaip teigiama portale delfi.lt, vaizdo įraše matomas automobilis, kuriuo važinėjosi I.Trinkūnaitė ir V.Germanas – Ferrari Monza SP2.

Portale carbuzz.com nurodyta, kad pagaminti tik 499 tokie automobiliai, o vieno kaina siekia apie 1,8 mln. JAV dolerių (apie 1,7 mln. eurų).

Kaip trečiadienį pranešė portalas 15min, teisėsauga sulaikė finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkę Ievą Trinkūnaitę ir jos sugyventinį Vilhelmą Germaną. Taip pat sulaikytas ir su jais verslo ryšių turėjęs eksministrės Monikos Navickienės vyras advokatas Mindaugas Navickas. Pastarasis vėliau buvo paleistas, jam paskirtos kelios kardomosios priemonės: 100 tūkst. eurų dydžio piniginis užstatas bei įpareigojimai neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis. I.Trinkūnaitė taip pat paleista, o V.Germanas suimtas dviems mėnesiams.

Prokuratūra penktadienį teigė, kad su finansinių technologijų įmone „Foxpay“ susijęs ikiteisminis tyrimas vyksta tiek dėl turtinių nusikaltimų, tiek dėl korupcijos.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba pranešė, kad didelės apimties tyrimo duomenimis, galėjo būti legalizuota per 17 mln. eurų, mokėti 100 tūkst. eurų siekiantys kyšiai.

„Ikiteisminis tyrimas atliekamas pakankamai plačioje apimtyje“, – žurnalistams Vilniuje sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Artūras Urbelis.

Pasak jo, turtiniai nusikaltimai apima turto pasisavinimą, vagystes, sukčiavimą stambiu mastu, o korupciniai – papirkimą, kyšininkavimą, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą – tai yra pinigų plovimą.

Prokuroro teigimu, taip pat atliekamas tyrimas dėl nusikalstamo susivienijimo.

„Šiuo metu nėra inkriminuota bendrininkavimo forma, kaip dalyvavimas organizuotoje grupėje. Reiškia, lieka bendrininkų grupė. (...) Ikiteisminio tyrimo dalykas išsiaiškinti būtent bendrininkavimo formas, dalyvaujančius asmenis“ – teigė A.Urbelis.

Rasta 500 tūkst. eurų, prabangių daiktų

Pasak teisėsaugos, tyrime įtarimai iš viso pareikšti septyniems asmenims, tačiau jų skaičius gali augti. Juridiniams asmenims ir valstybės tarnautojams įtarimai nėra pareikšti.

Pareigūnai nuo pernai vykdė neįvardijamą skaičių su šiais asmenimis susijusių ikiteisminių tyrimų, tačiau šiemet rugsėjį jie buvo sujungti, sudarius jungtinę tyrimo grupę. Po to prasidėjo aktyvesni procesiniai veiksmai.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Specialiųjų užduočių valdybos vadovas Robertas Šadianecas sakė, kad nuo spalio 16 dienos vykstant tyrimui atliktos 32 kratos įtariamųjų ir su jais susijusių asmenų namuose, įmonių patalpose. Operacijoje dalyvavo 80 pareigūnų.

Pasak jo, per kratas paimti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai, kompiuterinė technika, skaitmeninė informacija.

„Tos informacijos yra be proto didelis kiekis“, – teigė pareigūnas.

Jis pranešė, kad per kratas buvo rasta maždaug 500 tūkst. eurų vertės grynųjų pinigų, taip pat prabangos daiktų – meno kūrinių, laikrodžių. Anot R. Šadianeco, įtariama, kad įtariamieji juos pirko norėdami legalizuoti nusikalstamu būdu gautus pinigus.

Atliekant kratas taip rastos kriptopiniginės. Vykstant tyrimui apribota maždaug 3 mln. eurų vertės turto, bet suma gali augti.

Teisėsaugos pareigūnai patvirtino, kad tyrime figūruoja I. Trinkūnaitės įmonės „Foxpay“, „iSun“, taip pat – M. Navicko įmonė „Litlab“, pastačiusi verslo centrą prie Vilniaus oro uosto.

Monikai Navickienei kainavo ministrės postą

Finansinių technologijų bendrovė „Foxpay“ šiemet atsidūrė teisėsaugos ir Lietuvos banko akiratyje dėl galimai neteisėtos veiklos.

Vyriausybė yra pripažinusi, kad I.Trinkūnaitė neatitinka nacionalinio saugumo interesų, o Lietuvos bankas apribojo bendrovės veiklą.

Viešumoje ši istorija dėmesio centre atsidūrė po 15min žurnalistinio tyrimo, kad I.Trinkūnaitės valdomose finansinių technologijų įmonėse „iSun“ ir „Foxpay“ figūruoja ir didelę įtaką turi jos sugyventinis ir vaikų tėvas, anksčiau teistas V.Germanas, anksčiau turėjęs Viliaus Židelio pavardę.

I.Trinkūnaitė šiemet atsistatydino iš bendrovės valdybos pirmininkės pareigų ir pardavė dalį akcijų.

Su „Foxpay“ susijęs skandalas kainavo ministrės postą konservatorei Monikai Navickienei. Ji atsistatydino, kai 15min paviešino, jog politikė skrido privačiu lėktuvu su I.Trinkūnaite ir V.Germanu atostogų į Dubajų. M.Navickienės vyras Mindaugas Navickas su V.Germanu ir I.Trinkūnaite buvo susijęs verslo ryšiais.

Registrų centro duomenimis, I.Trinkūnaitė turi 91 proc. „Foxpay“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito