Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Vingio parką sugrįžta „The Color Run“: kvies dalyvius prisidėti prie menininko A.Kriščiūno kuriamo paveikslo

Jau šį sekmadienį – rugsėjo 1-ąją – sostinę vėl nuspalvins pats linksmiausias bėgimas Lietuvoje ir pasaulyje – į Vingio parką sugrįžta „The Color Run“. Net ir nedalyvavę šiame bėgime puikiai supranta, kodėl organizatoriai čia bėgamus 5 kilometrus vadina pačiais laimingiausiais – dalyvių neriboja laikas, bėgikai nekonkuruoja, o distanciją baigia atrodydami itin spalvingai, rašoma „SOS vaikų kaimai“ pranešime spaudai.
The Color Run
The Color Run / Vytauto Dranginio nuotr.

Šiais metais įvyksiantis jau 11-asis bėgimas kartu su SOS vaikų kaimais kvies ne tik kartu linksmintis, bet ir atlikti gerus darbus.

Ne tik linksmiausias, bet ir kilniausias bėgimas?

„The Color Run“ bėgime dalyvauja ir visai nepatyrę, ir profesionalūs bėgikai. Šis renginys taip išpopuliarėjo dėl savo unikalios koncepcijos, gimusios dėl organizatorių noro dalyviams suteikti pozityvias emocijas keliančią ir bėgimą skatinančią aplinką, susijusią ne su konkurencija, o su laime ir sveikata.

Visas bėgimas – labai spalvotas, mat kiekvieno kilometro taške bėgikai nuo galvos iki kojų nuspalvinami vis kitos spalvos milteliais, o trasoje juos pasitinka įvairios skirtingos staigmenos – putų zonos, muzikinės stotelės ir panašiai. O šiais metais dalyvius pirmą kartą pasitiks ypatingas stendas, kuriame bėgikų lauks organizacijos SOS vaikų kaimai atstovai.

Anot organizacijos komunikacijos vadovės Paulinos Briginaitės, būtent pozityvi žinutė, kurią neša „The Color Run“ bėgimas, ir paskatino jų bendradarbiavimą.

„Tai yra unikalus renginys, kuris skatina bendruomeniškumą, džiaugsmą ir aktyvų gyvenimo būdą. Mums, kaip organizacijai, kuri rūpinasi šeimų ir vaikų gerove, visaverčiu vaikų augimu, yra ypač svarbu būti renginiuose, kurie skatina teigiamą energiją ir visuomenės solidarumą. Dalyvavimas šiame spalvų bėgime mums suteikia galimybę skleisti žinią apie SOS vaikų kaimų veiklą, organizacijos vertybes bei dalintis kvietimu prisijungti prie SOS vaikų kaimų misijos – padėti vaikams augti saugiuose ir mylinčiuose namuose“, – sako ji.

„The Color Run“ organizatoriai atskleidžia, kad bendradarbiavimas su įvairiomis ne pelno siekiančiomis organizacijomis buvo vienas iš jų prioritetų nuo pirmųjų veiklos Lietuvoje metų. Tad šiemet jie labai džiaugiasi, kad bendradarbiaujant su SOS vaikų kaimais bėgimas pačiu linksmiausiu būdu gali prisidėti prie organizacijos misijos viešinimo ir jų globojamų šeimų gerovės.

„Ši nauja draugystė su SOS vaikų kaimais suteikia galimybę dar labiau prisidėti prie gerų vaikų emocijų. Ne kartą iš organizacijų girdėjome, kad vaikus dalyvavimas šiame spalvų bėgime labai džiugina. Tai mus skatina tik dar labiau stengtis rinkti paramą, kuri suteikia galimybę šiame spalvų festivalyje dalyvauti dar daugiau mažylių. Šiemet pačių mažiausių vaikų „Superherojų“ bėgimo 500 metrų trasa yra skirta SOS vaikų kaimų paramai, todėl kviečiame registruotis darželinukus, pradinukus iki 10 metų amžiaus.

Beje, kai kurie tokio amžiaus vaikai įveikia ir 5 kilometrų spalvų kupiną trasą, kur savo tempu, kartais – su paspirtuko pagalba – per Vingio parko takelius nubėga visą atstumą ir net prašo dar, tad kokią distanciją pasirinks vaikas, priklauso nuo jo paties“, – šypsodamasis kalba „Gee Team“ renginių organizatorius, „The Color Run“ atstovas Baltijos šalyse Simonas Gedutis.

Kvies prisijungti prie kilnios misijos

O štai P.Briginaitė priduria, kad dalyvavimas šiame bėgime leis pasikalbėti, pabendrauti su daug skirtingų žmonių, o tai – neatsiejama jų veiklos dalis.

„Vienas iš pagrindinių mūsų tikslų – didinti visuomenės supratimą apie mūsų veiklą. Norime, kad žmonės žinotų, kaip jie gali prisidėti prie vaikų gyvenimo gerinimo. Be to, šis renginys yra puiki platforma mums užmegzti naujas partnerystes, įtraukti daugiau žmonių į savanorystę ar paramą“, – dalinasi SOS vaikų kaimų komunikacijos vadovė.

Organizacijos vienkartinio aukojimo koordinatorė Daina Micė atskleidžia, kad šiame renginyje jie bėgikus supažindins su naująją iniciatyva „SOS gerumo ambasadorystė“.

„Ambasadorystės projektas padės įtraukti daugiau žmonių į mūsų misiją – padėti vaikams augti saugioje ir mylinčioje aplinkoje. Ambasadoriai tampa mūsų balsu visuomenėje, skleidžiant organizacijos vertybes ir kviečiant kitus prisidėti prie lėšų rinkimo“, – sako ji.

D.Micė priduria, kad šioje iniciatyvoje gali dalyvauti visi norintieji – tereikia išsirinkti veiklą, kuri padės rinkti lėšas jų globojamiems vaikams ir užsiregistruoti šiame puslapyje. Jame galime rasti daugiau informacijos ir apie patį projektą, o jei norisi daugiau sužinoti iš pirmųjų lūpų, pasitarti ar padiskutuoti apie ambasadorystę, tereikia renginio metu prieiti prie SOS vaikų kaimų stendo.

Bėgime – ir dar viena staigmena

Tiesa, šis stendas – ne vienintelė naujovė ir staigmena 11-ajame bėgime. SOS vaikų kaimai sugalvojo širdį šildančią idėją – kartu su renginyje dalyvaujančiais tėveliais ir visais suaugusiais sukurti meno kūrinį, skirtą vaikams. Svarstydami, kaip šią idėją paversti realybe, jie kreipėsi į menininką Algį Kriščiūną, su kuriuo kartu ir sugalvojo sukurti paveikslą iš lapelių, ant kurių suaugę rašys linkėjimus vaikams.

Renginio dieną ant lapelio užrašę palinkėjimą vaikui, lapelį turės įmesti į dėžę, stovinčią šalia SOS vaikų kaimų stendo. O vėliau šie palinkėjimai virs šilumą ir meile skleidžiančiu paveikslu.

„Kampanija su Algiu Kriščiūnu yra ypatinga, nes ji suteikia galimybę tėvams ir apskritai visiems suaugusiems įamžinti palinkėjimus vaikams – svajones, lūkesčius ar norus dėl visų vaikų ateities. Kiekvienas palinkėjimas taps Algio Kriščiūno kuriamo paveikslo dalimi, kuri simbolizuos meilę ir rūpestį. Šis projektas yra tiesiogiai susijęs su SOS vaikų kaimų misija, nes mes siekiame užtikrinti, kad kiekvienas vaikas, nepriklausomai nuo sunkumų, su kuriais jam jau yra tekę susidurti, turėtų galimybę augti mylimas“, – pasakoja organizacijos komunikacijos vadovė P. Briginaitė.

Linksmasis „The Color Run“ bėgimas Vingio parką įvairiausiomis spalvomis nudažys jau rugsėjo 1 dieną, 11 valandą. O norintieji užsiregistruoti į šį renginį, tai gali padaryti jų puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas