Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Zasimauskaitė – atvirai apie patirtus panikos priepuolius: išgąsdinti gali net kelionė automobiliu

Penktadienio vakarą VDU Botanikos sode žmonės rinkosi į pirmąjį socialinės iniciatyvos „Skirtingos spalvos“ renginį. Šiame renginyje buvo kalbama apie depresiją bei visuomenės požiūrį į šią ligą. Vakaro pašnekove tapusi Ieva Zasimauskaitė pasidalino sava patirtimi apie depresiją bei kelią su ja.
Ieva Zasimauskaitė
Ieva Zasimauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iniciatyvos iniciatorius Dalius Stankevičius renginio pradžioje pabrėžė: ,,Didžioji visuomenės dalis vis dar klaidingai mano, jog depresija yra tik liūdesys, prastas nusiteikimas ar negatyvus požiūris į gyvenimą, kurį panorus galima staiga pakeisti. Priešingai – šis vakaras apie depresiją, kurią, laimei, galime suvaldyti ir išgydyti laiku”.

Netrukus į sceną buvo pakviesta ir vakaro viešnia, žymi Lietuvos atlikėja Ieva Zasimauskaitė, kuri neslėpė, jog buvimas tokiame renginyje jai kelia didelį džiugesį ir dėkingumą, kad mes pradedame kalbėti apie opias problemas garsiai.

Gabrielės Depšytės nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Dalius Stankevičius
Gabrielės Depšytės nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Dalius Stankevičius

Pokalbio metu Ieva atskleidė, kad vienas iš baisiausių dalykų sergant depresija yra panikos priepuoliai, ir papasakojo, kaip rasti kelią su jais susidoroti.

,,Panikos priepuolis gali nutikti bet kuriuo metu, kai tu to mažiausiai tikiesi. Atsimenu, kai važiavau mašina ir staiga pradėjau jausti stiprų širdies plakimą, sustojau šalikelėje ir pradėjau bijoti visko. Ta mašina pasidaro baisi, visi, kas važiuoja – baisūs, net pats savęs negali valdyti ir prarandi kontrolę”, – prisiminimais dalijosi Ieva.

Atlikėja teigia, kad panikos priepuolio siunčiamus signalus turi mokėti atpažinti didžioji visuomenės dalis, nes laiku suteikta pagalba ar net pokalbis su depresija sergančiu žmogumi gali išgelbėti nuo žymiai baisesnių dalykų.

Paklausus Ievos, kaip jai pačiai svarbu atrasti laimę, atlikėja atsakė: ,,Manau, kad kiekvieno iš mūsų tikslas ir yra būti laimingu.”

Renginio akimirkos – galerijoje:

Pokalbio pabaigoje renginio vedėjas Dalius Stankevičius įteikė rankų darbo marškinėlius, kuriuose atsispindi Ievos istorija apie depresiją. ,,Šiuos marškinėlius galėsite įsigyti ir jūs jau rugpjūčio 31 d., taip prisidėdami prie iniciatyvos palaikymo. “

,,Dažniausiai kiekvienas iš mūsų išorėje atrodome gražūs ir laimingi, o viduje nešiojamės neigiamas emocijas. Tikiu, kad mažais žingsneliais mes kalbėsime apie tikras emocijas garsiai ir į rytojų žengsime stipresni. To jums ir linkiu!”, – pokalbį gražiu palinkėjimu baigė Dalius.

Pasibaigus pokalbiui, Ieva savo noru atliko kelias dainas susirinkusiems ir palinkėjo nesustoti tikėti. Renginiui neeilinį reginį dovanojo šokio teatro trupė ,,AURA” su spektakliu ,,Norėčiau būti paparčio žiedu”. Renginio organizatoriai kviečia sekti naujienas apie būsimus renginius socialiniuose tinkluose bei jau rugpjūčio 31 d. 19:00 išgirsti visą pokalbį su Ieva Zasimauskaite ,,Youtube” platformoje „Skirtingos spalvos“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sunkų etapą praėjusi Ieva Zasimauskaitė ryžosi išpažinčiai: „Šie metai buvo patys skaudžiausi“

TAIP PAT SKAITYKITE: Ieva Zasimauskaitė 15min studijoje pristatė dainą „Labas tau tariu“: ja pradeda naują etapą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas