Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Zasimauskaitė „Kitokiuose pasikalbėjimuose“: „Atrodo, aš nesu menininkė – turiu namie dušą“

Atspėkite, ką Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė veikia tuomet, kai nedainuoja? Teisingas atsakymas: juokiasi! Neseniai iš „Eurovizijos“ sugrįžusi šilkinio balso savininkė greta puikių vokalinių sugebėjimų ir įgimto nuoširdumo turi dar vieną akivaizdų talentą – savitą humoro jausmą, kuris nepalieka abejingų. Tuo įsitikino pokalbių šou „Kitokie pasikalbėjimai“ žiūrovai, stebėję Ievos pasirodymą svečiuose pas humoristą Justiną Jankevičių.
Justinas Jankevičius ir Ieva Zasimauskaitė
Justinas Jankevičius ir Ieva Zasimauskaitė / Igno Gaižausko nuotr.

Nuo šypsenų iki skardaus juoko ir net kvatojimo, vertusio nevalingai griebtis už pilvų. „Kitokių pasikalbėjimų“ prodiuseriai sutinka, kad iš visų ligšiolinių pašnekovų tai buvo bemaž daugiausiai besijuokusi viešnia per visą laidos istoriją.

Matė F.Kirkorovo vaikus

Žvelgiant į ją, veikiausiai retas pagalvotų, kad Ieva gali supykti, tačiau dainininkė tvirtina ne tik mokanti, bet ir neretai tai daranti. Dažniausiai taikiniu tampa jos vyras Marius Kiltinavičius.

„Būna situacijų, kai viskas būna negerai, kabinėjiesi prie bet ko, rėki. Žmogus tikrai nieko nebūna padaręs, o tau viskas netinka. Tuomet klausiu jo: „Kodėl tu dar vis su manim?“ Bet jau senokai to klausiau, nes šį mėnesį tikrai buvau nebloga. Pasakyk“, – žvilgsniu kreipdamasi į vyrą kvatojo Ieva, o vos tik jam linktelėjus, mestelėjo repliką. – Tu meluoji – aš matau. Jaučiu nenuoširdumą.“

„Jis dabar jaučia baimę“, – juokais pridėjo J.Jankevičius.

Dar labiau leipti juokais publiką privertė Ievos pasakojimas apie gana prieštaringai vertinamos rusų estrados garsenybės Filipo Kirkorovo koncertą. Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ teigė jame apsilankiusi „netyčia“, mat taip reikėjo. Marius jai vertė tekstus iš rusų kalbos ir šie atlikėjai labai patiko.

„Pasakiau jam, kad dainų tekstai labai gražūs ir tada jis man parodė savo du vaikus – dvynius. Kalbėjomės angliškai. Jis visai mielas šiaip. Tada įteikė puokštę gėlių“, – apie pažintį ir trumpą pokalbį su F.Kirkorovu pasakojo I.Zasimauskaitė.

„Šiaip dažnai būtent taip ir atsakoma vietoje įprasto „ačiū“. Kas nors pagiria tavo tekstus, o tu parodai savo vaikus. Ar vaikus bent pagyrei? Ką jis tuomet parodė?“, – ironizavo J.Jankevičius.

Beje, vos tik prakalbus apie gėles, vienas iš žiūrovų įžengė į sceną nešinas puokšte raudonų rožių ir įteikė jas viešniai. Netrukus tuo pačiu atsakė ir pats J.Jankevičius, užnugaryje slėpęs margą lauko žiedų puokštę.

Igno Gaižausko nuotr. /Ieva Zasimauskaitė
Igno Gaižausko nuotr. /Ieva Zasimauskaitė

Menininkai – aborigenai

Ieva užtikrintai pareiškė vaikystėje rusiškos muzikos neklausydavusi ir čia vėl prajuokino publiką bei pati save sakydama, esą jos „tėvai buvo normalūs“, mat rinkdavosi „Abba“ arba „Hiperbolę“.

Paklausta, ar jaučiasi esanti menininkė, atlikėja eilinį kartą paskubėjo atsakyti, o po akimirkos jau plyšo juokais: „Aš, man atrodo, ne tokia kaip menininkai. Nežinau, kas yra ta „menininko“ sąvoka, bet aš turiu namie dušą...“

„Tai dabar tu man papasakok, o kas gi tokie yra tie menininkai? Nes man atrodo, kad tu galvoji apie aborigenus“, – galutinai salę juokais užtvindė laidos vedėjas J.Jankevičius.

Čia I.Zasimauskaitė paaiškino sykį viešėjusi pas pažįstamus muzikantus, kurie gyveno atšiauriame angare be dušo ir vadino save menininkais. Būtent nuo tada jai atmintyje įstrigęs šis palyginimas.

Igno Gaižausko nuotr. /Justinas Jankevičius ir Ieva Zasimauskaitė
Igno Gaižausko nuotr. /Justinas Jankevičius ir Ieva Zasimauskaitė

Kompleksas nuo vaikystės

Netrukus pokalbis pakrypo muzikos link. I.Zasimauskaitė prisiminė, kad vaikystėje su dainele „Pinokis“ dalyvavo perklausoje į muzikos mokyklą ir nepraėjo atrankos. Tai kainavo nemažai ašarų, bet vėliau būsimajai dainininkei vis dėlto pavyko.

Vėliau sekė vienas pirmųjų pasirodymų televizijos eteryje dalyvaujant „Chorų karuose“, Kauno „šampaninio“ choro sudėtyje. Jam vadovavo Raigardas Tautkus, tuomet dainavęs ir savo įkurtoje grupėje N.E.O. Ten pat dainavo ir merginų numylėtiniu tituluotas Marius Kiltinavičius. Taip užgimė jųdviejų su Ieva pažintis, peraugusi į šiltus jausmus ir galiausiai vainikuota santuoka.

„Aš iki šiol savimi labai nepasitikiu. Tai kompleksas, užsilikęs nuo vaikystės, bet jis padeda „nesužvaigždėti“ ir nesijausti tuo, kuo nesi. Tėvai auklėjo nelipti kitiems per galvas. Manau, kad anksčiau paauglystėje buvau labiau arogantiška, pasikėlusi, negu tuomet, kai atėjau į televiziją. Ten dalyvaudavau ne tam, kad pasirodyti, nusifilmuoti, bet vien dėl noro dainuoti“, – atvirai prisipažino Ieva.

Ji čia pat su neslepiamu kartėliu prisiminė, kad po „Chorų karų“ dauguma vertindavo jos šypseną ir akinius, bet nekreipdavo dėmesio į balsą. Tarsi norėdama dar kartą įrodyti, kad yra verta būti dainininke, I.Zasimauskaitė sudalyvavo ir „Lietuvos balse“.

Vėliau sekė pertrauka, per kurią Ieva kiek atitolo nuo muzikos ir šou pasaulio, o dėmesį ir jėgas skyrė studijoms, buvo išvykusi pagal mainų programą į Barseloną. Ten kaunietė pasakojo supratusi, kad lėbavimai vakarėliuose ilgainiui ėmė pabosti ir pasiryžo rimtoms permainoms savo gyvenime. Netrukus ji sulaukė patarimo, kad nuo slogių nuotaikų gali išvaduoti tik mylima veikla, kuriai žmogus sutvertas. Ievai tai buvo dainavimas.

Igno Gaižausko nuotr. /Justinas Jankevičius ir Ieva Zasimauskaitė
Igno Gaižausko nuotr. /Justinas Jankevičius ir Ieva Zasimauskaitė

Pristatys naują dainą

Grįžusi prie muzikos, ji penkis kartus bandė laimę nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir būtent penktasis kartas buvo laimingas. Tiesa, Ieva prisipažįsta iš pradžių šiemet nė neplanavusi dalyvauti konkurse, tačiau sulaukusi skambučio iš prodiuserio Vytauto Bikaus su pasiūlymu išgirsti jo naują kūrinį.

Jau nuo pirmųjų garsų dainininkė suprato, kad tai jos daina: „Visą laiką norėjau „eurovizinės“ dainos, kuri neturėtų aukštų natų, kad net ir užkimusi per konkursą vis tiek galėčiau ją dainuoti. Šita daina tokia ir buvo. Ji labai tikra ir apie tikrus dalykus.“

VIDEO: Ieva Zasimauskaitė - When We’re Old - Lithuania - LIVE - Grand Final - Eurovision 2018

Beje, paskutinę savo „Eurovizijos“ pasirodymo sceną, kurioje pasirodo ir vyras Marius, dainininkė prisipažino repetavusi namuose, tačiau viskas atrodydavo nenatūraliai. Vis dėlto su profesionalios režisierės Rasos Micachienės pagalba didžiojoje scenoje Lisabonoje viskas pavyko puikiai.

Šiuo metu I.Zasimauskaitė įrašinėja naują albumą, o jau artimiausiomis dienomis planuoja pristatyti naują dainą. Pasak atlikėjos, ji gali būti gražesnė net už „Eurovizijoje“ 12-tą vietą atnešusią „When we‘re old“.

Visą „Kitokių pasikalbėjimų“ laidos vaizdo įrašą žiūrovai jau gali rasti to paties pavadinimo „Youtube“ kanale.

Gegužės 20 d. pokalbių šou viešės Islandijos sostinėje Reikjavike, kur J. Jankevičius kalbins vieną ryškiausių Lietuvos muzikos asmenybių – Andrių Mamontovą. Gegužės 29-ąją „Kitokie pasikalbėjimai“ grįš į Lietuvą ir svečiuosis Vilniuje kartu su dainininku Vaidu Baumila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento