Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iglė Bernotaitytė stoja į kovą su pandemija: už aukcione parduotą savo piešinį paaukos pinigų

Atlikėja Iglė Bernotaitytė, reaguodama į nepaprastą padėtį dėl koronaviruso Lietuvoje ir visame pasaulyje, nusprendė imtis gražios socialinės iniciatyvos. Žinoma mergina socialiniame tinkle paskelbė aukcione parduodanti savo nupieštą piešinį. Už jį gauti pinigai bus skirti paramos fondui kovai su pandemijos pasekmėmis.
Iglė Bernotaitytė, aukcione parduodamas Iglės Bernotaitytės piešinys
Iglė Bernotaitytė, aukcione parduodamas Iglės Bernotaitytės piešinys / Asmeninio albumo nuotr.

„Aukcionas. Nupiešiau. Noriu, kad šis piešinys atsidurtų pas tą žmogų, kuriam tinka prie interjero. Pradinė kaina: 10 eurų, o gauti pinigai už paveikslą bus skirti ne man, bet Lietuvos daktarams“, – šia gražia iniciatyva socialiniame tinkle pirmadienio vakarą pasidalijo Iglė Bernotaitytė.

15min ji pasakojo, kad tokiai akcijai ją įkvėpė kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pirmadienio vakarą ji taip pat pasidalijo žinute, kurioje kviečiama padėti kovojant su pandemijos pasekmėmis.

„Šiandien Finansų ministerija atidarė paramos fondą kovai su pandemijos pasekmėmis. Visi galime prisidėti. Atėjo laikas susitelkti ir padėti vieni kitiems. LT561010000008532407 Aš jau pervedžiau“, – rašoma oficialiame Dalios Grybauskaitės feisbuko puslapyje.

Piešinį parduodanti Iglė Bernotaitytė visus gautus pinigus perves į paramos fondą kovai su pandemijos pasekmėmis. Kol kas didžiausia paaukota suma yra 60 eurų, tačiau atlikėja sako nesitikinti surinkti beprotiškos sumos, anot jos, svarbiausia kilnus tikslas, pavyzdys ir pagalba medikams bei jų pacientams.

„Pinigai bus skirti ne man, todėl manau, kad bet kokia jų suma bus vis šiokia tokia pagalba“, – šypsosi Iglė.

Ji sako, kad geriausia darbus daryti tyliai, niekam nesigirti, todėl anksčiau panašių akcijų niekada nerengė. Tai – pirmasis merginos aukcionas, tačiau komentaruose po paskelbtu įrašu atlikėja pasakojo jau sulaukianti ir žmonių žinučių su prašymais nupiešti daugiau piešinių.

Asmeninio albumo nuotr./Iglės Bernotaitytės piešinys, parduodamas aukcione
Asmeninio albumo nuotr./Iglės Bernotaitytės piešinys, parduodamas aukcione

„Manau, kad jų bus ir daugiau, nes komentaruose žmonės prašė pranešti, kai turėsiu. Ši veikla labai ramina, todėl piešiu ir toliau“, – 15min pasakojo Iglė.

Anot merginos, aukcione parduodamo piešinio pagrindinė idėja kiekvienam žmogui gali pasirodyti skirtinga: „Interpretuoti jį galima kaip tik nori. Vieniems paveiksle pavaizduota moteris gali atrodyti nėščia, kitiems ryte beeinanti namo, prisiskynusi gėlių.“

Pati Iglė pasakojo besižavinti tamsaus gymio žmonėmis, jai įdomus jų gyvenimo būdas, papročiai, todėl dažnai savo piešiniuose pasirenka vaizduoti būtent juos.

„Esu lankiusi dailės mokyklą, tai jau ne pirmas mano meno kūrinys, bet kurį laiką nepiešiau, o dabar nusprendžiau vėl paimti į rankas teptuką. Piešiniuose dažnai pavaizduoju tamsaus gymio žmones, nes jie šiek tiek kitokie, žaviuosi jų kultūra“, – šypsojosi I.Bernotaitytė.

Monikos Remeikytės nuotr./Iglė Bernotaitytė
Monikos Remeikytės nuotr./Iglė Bernotaitytė

Ir nors kartais Iglei galutinį darbo rezultatą pavyksta išvysti tik po ilgų dienų ar net mėnesių, šį kartą žinoma mergina piešdama užtruko vos kelias paras. Penktadienį pradėjusi tapyti, pirmadienį savo rankose ji jau laikė pabaigtą piešinį.

Tiesa, iš pradžių Iglė svarstė padovanoti savo darbą draugei, tačiau pamačiusi, kad medicinos įstaigoms trūksta svarbių lėšų, nusprendė gautus už jį pinigus paaukoti.

„Draugei šis piešinys būtų labai tikęs prie namų interjero, bet paskui pagalvojau, kad jį skirsiu kilniam tikslui“, – sakė mergina.

Paklusta, kaip pati vertina Lietuvoje bei pasaulyje susidariusią situaciją ir, ar laikosi karantino, Iglė prisipažino, kad stengiasi niekur neiti iš namų, klauso visų nurodymų.

„Į lauką dabar išvedu tik šunį, laikausi taisyklių, nes jei aš nesilaikysiu, kiti nesilaikys, ką mes paskui darysime... Manau, kad šis karantinas išmokys taupyti pinigus, gaminti namuose“, – svarstė Iglė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas