Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Igoris Jarmolenka Palangos centre užkūrė tikrą diskoteką: „Tikriausiai viskas dėl tos „Mano dūdos“

Visuomet energija žavinčio verslininko ir atlikėjo Igorio Jarmolenkos nepastebėti neįmanoma – Palangoje filmavęs vaizdo medžiagą socialiniams tinklams, jis įaudrino net veiksmo ir taip nestokojančią J.Basanavičiaus gatvę. Su juo pasidaryti asmenukes norėjo visi – tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus žmonės. Kalbėdamas su Žmonės.lt, vyras neslėpė, kad tokio dėmesio jis nesitikėjo, nes muzika jam visuomet buvo hobis, o ne pagrindinis darbas.

Igoris Jarmolenka savo muzikinį kelią pradėjo dar prieš penkioliką metų, tačiau didžiausio populiarumo sulaukė 2020-aisiais. Tuomet jis išleido savo antrąjį albumą „Pakabino mane“, kuriame puikavosi ir socialiniuose tinkluose jį išgarsinusi daina „Mano dūda“. Tiesa, muzika nėra pagrindinė Igorio veiklą – iš Ukmergės kilusiam vyrui priklauso picerijų tinklas „Fokus pica“.

„Man čia stebuklas, nes tikrai dabar nemažai atlikėjų šalyje, o aš dar su nuo saulės akiniais esu. Nemaniau, kad mane taip atpažįsta, todėl šiandien J.Basanavičiaus gatvė mane stipriai nustebino. Žmonės žino mano dainos žodžius atmintinai, čia sulaukiu daug komplimentų. Matomai socialiniai tinklai daro savo darbus“, – stebėjosi pagrindinę Palangos gatvę ant kojų sukėlęs I.Jarmolenka.

Asmeninio archyvo nuotr./Igoris Jarmolenka Palangoje
Asmeninio archyvo nuotr./Igoris Jarmolenka Palangoje

Populiarumo nestokojantis vyras judriausioje Palangos gatvėje filmavo naują muzikinį klipą ir medžiagą socialiniams tinklams. Igoris drąsiai dainavo ir šoko tiesiog gatvės viduryje, o į kurortą suvažiavę poilsiautojai, rodos, nė nebandė pasislėpti nuo jį supančių kamerų.

„Matosi šypsenos, palaikymas ir žmonių dalyvavimas, kurie noriai ateina ir į kadrą. Palanga visada turėjo savo šarmą – nėra net ką lyginti su mūsų kaimynas latviais ar estais. Buvome visuose kurortuose, bet to ką energetiškai turi Palanga – niekas nepralenkia. Čia pilna įvairių žmonių žmonių, kurie drąsiai ateina ir nori pasilinksminti“, – Žmonės.lt sakė Igoris.

VIDEO: Igoris Jarmolenka J.Basanavičiaus gatvėje

Atlikėjas atvirauja, kad jo muzikinis kelias prasidėjo ne dėl populiarumo. Muzika Igoriui visuomet buvo hobis, tačiau tuo tada, kai šis su daina „Mano dūda“ išpopuliarėjo ir jaunimo tarpe, gali džiaugtis ir vis koncertais pilnėjančiu grafiku.

„Pradėjau koncertuoti ne rimtai, tai buvo tiesiog mano hobis. Tačiau kuo toliau, tuo labiau matau, kad tai gaunasi jau nebe hobis. Mano koncertų grafikas kužda, kad tai – darbas. Paklausa yra ir man dėl to nepaprastai smagu. Pagalvokite, už hobį jau man honorarus pasiūlo, tai kas gali būti geriau?“ – klausė I.Jarmolenka.

Tiesa, paklaustas apie honorarus, Igoris kukliai atsako, kad didelių sumų neprašo. Svarbiausia geras nusiteikimas ir džiaugsmas darant tai, kas patinka.

„Aš niekada nesiekiau didelių scenų ar kvietimų iš restoranų, bet jau trečius metus vis jų sulaukiu. Ir nors mano pagrindinis verlas yra visai kitas, tiek koncertuodamas nebegaliu savęs nuvertinti, turiu imti atlygį. Į šią veiklą dedu daug darbo, bet mano honoraras nėra aukštas. Tai man labai malonus hobis, kuris atperka kurą bei aprangą“, – tikino atlikėjas.

Žmonės.lt nuotr./Igoris Jarmolenka
Žmonės.lt nuotr./Igoris Jarmolenka

Labiausiai Igorį stebina dėmesys iš jaunimo ir dainos „Mano dūda“ populiarumas. Užbėgdamas už akių vyras sako, kad ši daina buvo apie muzikos instrumentą dūdą, o kitas reikšmes žmonės prigalvojo patys.

„Aš jau pats nebesu jaunuolis, bet pabrėžiu, kad dar jaunas žmogus. Dar ne senjoras juk. Tačiau tikrai nustebino, kad daugiausia prie manęs prieina jaunimas. Manau, kad viskas dėl tos „Mano dūdos“. Padainavom, aišku, apie dūdą, o kiti pagalvojo, kad mes juokingiau kažką norėjome tuo parodyt. Štai ir va, jaunimas dabar prieina ir nori nusifotografuoti. Tikriau žino kažkokių dainų, kurios atitinka jų poreikius“, – Žmonės.lt mintimis dalijosi I.Jarmolenka.

Stop kadras/Igoris Jarmolenka Palangoje
Stop kadras/Igoris Jarmolenka Palangoje

Igoris į save dėmesį atkreipia ir savo išpuoselėtu stiliumi. Gerbėjai jį lygina su pasitempusiais italais. Tiesa, pats dainininkas šių komplimentų per daug nesureikšmina. Tiki, kad Lietuva neatsilieka nuo Europoje vyraujančių madų.

„Na, mes ir taip esame Europa. Lietuva juk visada buvo ne be stiliaus. Man pačiam labai smagu apsirengti tvarkingai. Mėgstu estetiką, kultūrą ir etiketą. Tačiau mano verslas yra itališka virtuvė, aš dažnai ten apsilankau. Labai ją pamėgau. Nuostabūs žmonės, kultūra ir maistas. Galbūt tikrai būsiu iš jų kažką pasisėmęs, nes mėgdavau jų stilistų darbus pasižiūrėti ir parduotuves praeiti. Man gražu, kuomet ir vyrai moka pasipuošti. Tiesiog apsirengti taip, kad jiems būtų patogu ir ne gėda“, – stiliaus paslaptimis dalijosi pašnekovas.

Paprašius įvertinti kitų garsių Lietuvos muzikantų stilių, Igoris sakė pastebintis, jog laikai, kuomet į sceną buvo galima išeiti „belenkaip“, jau užmiršti. Jis pastebi, kad ir vyrai stengiasi puoštis gražiausiais kostiumais bei sukurti savitus stilius.

Asmeninio archyvo nuotr./Igoris Jarmolenka Palangoje
Asmeninio archyvo nuotr./Igoris Jarmolenka Palangoje

„Manau, kad ir kiti žymūs Lietuvos vyrai stengiasi neatsilikti su stiliumi. Ir gražūs kostiumai yra, ir stiliukai yra. Atrodo, kad ir į dizainerius kreipiasi, kas yra taip pat labai sveikintina. Negalima „belenkaip“ išeiti į scena“, – teigė Igoris.

Visgi, vienos stilingiausio šalies vyro jis išskirti negalėtų. Pasak, I.Jarmolenkos, svarbiausia žinoti, kas tinka pagal atliekamas dainas bei auditoriją.

„Vieno išskirti net negalėčiau, nes visi turi savitus stilius. Tačiau Vaidas Baumila labai eina į priekį, matau, kad kažkokie dizaineriai su juo tikrai dirba, nes jis nuolatos keičiasi į gerą. Donatas Montvydas taip pat gerai rengiasi, o Marijonas Mikutavičius visada turėjo savo stiliuką, kurio iš jo niekas neatims. Jam net nereikia ir dizainerių, jis pats iš savęs labai charizmatiškas ir supranta, kas jam tinka pagal dainas. Radžis irgi žino savo stilių, jam kitaip ir nereikia rengtis. Su stiliumi Lietuvoje viskas tikrai gerai“, – šypsodamasis Žmonės.lt sakė Igoris.

Po visų filmavimų J.Basanavičiaus gatvėje, I.Jarmolenka kurorte ilsėsis su šeima. Tiesa, tiek Igorio žmona Dženeta, tiek vaikai viešumo vengia. Tačiau Igoris didžiuodamasis atskleidė, kad pastarųjų turi net keturis – du sūnus ir dvi dukras. Vyriausiam atlikėjo sūnui jau 27 metai, o jauniausiai dukrai – 10.

Igoris Jarmolenka – „Mano dūda“:

VIDEO: Igoris Jarmolenka - MANO DŪDA (PREMJERA 2021) Oficialus Klipas

„Palangoje su šeima turime apartamentus, tačiau jie viešumo nemėgsta. Jie mane paleido, nes suprato, kad ši veikla man taip stipriai patinka, kad niekas nieko padaryti negali. Žinoma, palaiko mane. Tačiau viešintis, kaip ir kokių žinomų politikų vaikai, nelabai nori. Vaikai turi savo skonį, savo stilių, o mes darom tai, kas mums patinka“, – atviravo Igoris.

Vyras neslepia, kad vyresni jo vaikai daugiausia laiko jau leidžia atskirai, tačiau su jaunėliais vis aplanko Palangą, kuri dažnai sulaukia ne tik pagyrų, bet ir kritikos. Tačiau Igoris šį Lietuvos kurortą vertina palankiai, juk čia kiekvienais metais vis tiek apsilanko tūkstančiai turistų.

„Kiek žmonių, tiek nuomonių apie Palangą ir J.Basanavičiaus gatvę, bet juk mes patys matome, kiek čia daug žmonių susirinkę. O tai reiškia, kad yra gerai. Nejaugi žmonės važiuos ten, kur blogai? Tikrai ne. Žinoma, yra žmonių, kurie nori ramybės, tuomet jie renkasi Nidą“, – svarstė Igoris.

Asmeninio archyvo nuotr./Igoris Jarmolenka Palangoje
Asmeninio archyvo nuotr./Igoris Jarmolenka Palangoje

Žinoma, jis pastebi besikeičiančias kainas, tačiau viską atperka geri orai ir šypsenos. Pasak atlikėjo, Palanga dabar prilygsta net Turkijos kurortams.

„Mes dažnai verkiama, kad pas mus vis brangsta viskas ir aš suprantu, jog norisi stabilių kainų. Bet tu negali atimti iš žmogaus noro poilsiauti, atsipalaiduoti ir pasidžiaugti tuo geru oru, kas pastaruoju metu stebina Lietuvą. Juk ne visuomet pas mus buvo tokie geri orai ir šilta jūra, o dabar Palanga jau patampa Turkijos kurortu. Manau, kad viskas eina į gerą“, – Žmonės.lt sakė Igoris Jarmolenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?