Debiutinę savo knygą I.Adams pristatė trečiadienio vakarą. „Mano knygoje tokie valgiai, po kurių jums nereikės graužtis – tai maistas, kuris yra jūsų draugas, o ne varžovas“, – sako ji.
Žmonės.lt I.Adams išdėstė pagrindinius sveikos mitybos principus. Pasirodo, tapti sveikesniais ir galbūt net lieknesniais – ne taip sudėtinga, kaip galėtų atrodyti.
Norintiems gyventi sveikiau I.Adams visų pirma siūlo maitintis reguliariai, keliskart per dieną. Žmogui būtina valgyti pusryčius, priešpiečius, pietus, pavakarius ir vakarienę. Sočiausi turėtų būti pietums skirti patiekalai.
„Bėgant dienai žmogaus medžiagų apykaita lėtėja. Ryte ji greitesnė, o per visą dieną rimsta, pasidaro mažiau aktyvi. Todėl pusryčius organizmas įsisavina greičiau, o vakare jau reikėtų rinktis lengvesnį maistą. Valgyti vakare nebūtina mažiau, tačiau pats maistas turėtų neapsunkinti“, – Žmonės.lt sakė ji.
Taip pat yra svarbu tikrinti valgomų produktų sudėtį. I.Adams moko ją skaičiuoti ir stebina. Pavyzdžiui, jei galvojate, kad pusryčiams suvalgytas sumuštinis su dešra ir sūriu teturi keturis ingredientus – duoną, sūrį, sviestą, dešrą, klystate. Reikia suskaičiuoti viską, ko reikėjo net ir šiems produktams pagaminti. Taigi kiekvieno produkto sudėtį reikia skaičiuoti atskirai, o po to sumuoti...
Kur kas paprasčiau pusryčiams valgyti grynus produktus. Pavyzdžiui, avižų košę ir pora kiaušinių. Čia suvartojamų produktų juk tiek ir yra – tik avižos ir kiaušiniai. Sotu ir sveika, o kalorijų – perpus mažiau nei tame sumuštinyje.
Dar vienas I.Adams įvardintas sveikos mitybos principas – žinokite, ką ir kada valgyti. Antai angliavandenius reikėtų valgyti pirmoje dienos pusėje, o antroje – baltymus. Taigi vakarienei puikiai tiktų varškė, žuvis, paukštiena.
O jei po visų dienos darbų norisi vakarienę pasigaminti greitai ir be didelių pastangų, I.Adams Žmonės.lt diktuoja sveikuoliško kokteilio receptą.
„Siūlyčiau pasigaminti kokteilį, kuriam suplakti reikės tik penkių minučių. Vienam žmogui galima sumaišyti 300 ml kokoso pieno, saują špinatų, šiek tiek varškės, vidutinio dydžio burokėlį. Tai bus skanu ir sveika“, – šypsosi ji.