Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indrė Morkūnienė stebisi: „Nejau verta nuomotis gėlių puokštę 10-iai min. dėl nuotraukos feisbuke?“

Jei socialiniuose tinkluose išvydote didžiule gėlių puokšte besidžiaugiančią moterį, nėra ko pavydėti ar priekaištauti vyrui, kad jums neįteikė tokios. Tokią pat ar didesnę galite sau... išsinuomoti. Paslaugos kaina – 15 eur už 10 minučių fotosesiją su 101 rože. Ši verslo idėja neprasprūdo ir žinomiems žmonėms pro akis: vieni stebėjosi, juokėsi, kiti – vadino tuštybe.
Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė
Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė / Juliaus Kalinsko, feisbuko nuotr.

Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė bičiulės feisbuke pamatė nuotrauką, kuria pasidalino ir su savo sekėjais.

Feisbuko nuotr./Gėlių nuomos skelbimai
Feisbuko nuotr./Gėlių nuomos skelbimai

15min susisiekus su Indre, ši sakė, kad tokios paslaugos, kaip gėlių nuoma tam, kad „pavydėtų vaikinas, draugės“ nesupranta.

„Nematau nieko blogo prieš nuomą. Viskas puiku, kai nuomojasi suknelę, automobilį, butą. Tiesiog galvoju, ar tikrai tą reikia daryti dėl nuotraukos?, – svarstė ji. – Aišku, svarbu, kad žmonės būtų laimingi ir džiaugtųsi. Jei jiems tiesiog smagu gėles paturėti 10 minučių, tai viskas gerai. Bet jeigu norisi tiesiog pademonstruoti kažką, ko nėra, tik pasirodyti prieš kitus žmones, tai man truputį skamba keistai.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė

Taigi galbūt daugybė merginų, kurios socialiniuose tinkluose džiaugiasi didžiausiomis puokštėmis, iš tiesų rankose laiko tik nuomotas gėles.

„Įsivaizduokit, kiek moterų turbūt pyko ant savo vyro, kad joms nedovanoja tokių puokščių. Dabar gali ramiau atskvėpti tos, kurios tokių puokščių negavo“, – juokėsi I.Kavaliauskaitė-Morkūnienė.

Indrė palinkėjo mažiau kreipti dėmesį į kitų nuomonę. „Nesuprantu, kam gėles nuomotis, jas gražiausia būtų auginti. Žodžiu gyvenkime dėl savęs, o ne dėl „Instagram“ profilio“, – 15min sakė ji.

Floristas Antanas Mažonas tokią paslaugą vadino tuštybe: „Šiuo atveju turėčiau kalbėti ne kaip floristas, o kaip žmogus. Šitas reikalas su floristika turi mažai ką bendro, nebent tos gėlės būtų kažkaip ypatingai padarytos. Tokie dalykai kaip nuoma yra galima, bet dažniausiai tai būna vazoniniai augalai, vežami į renginius. O puokščių nuoma tam, kad pasifotografuotų, tai man atrodo kaip tuštybė. Aišku, jeigu yra paklausa, yra ir pasiūla. Tačiau aš nesu linkęs tai teigiamai vertinti“, – 15min sakė Antanas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Antanas Mažonas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Antanas Mažonas

Jis nėra sulaukęs prašymo išnuomoti gėlių trumpai fotosesijai, ir sako, kad jei pasitaikytų proga, to tikrai nesiimtų. „Kai būna normalūs užsakymai įmonėms, renginiams, tai viskas gerai. Bet tokiu atveju, jei kas prašytų puokštę nuomoti tik tam, kad sukeltų kažkam kažkokius jausmus, tai tikrai atsisakytumėm. Tai prieštarauja mūsų verslo etikai, požiūriui. Čia kaip ir nieko tokio, bet taip pateikti paslaugą, kaip pateikia tos įmonės, niekada nekiltų mintis“, – sakė jis.

Kaip vertina kainą – 15 eurų už 10 minučių trunkančią fotosesiją su 101 rože ir dar BMW automobilyje? „Turbūt bus labai daug klienčių, kurios norės toje pačioje mašinoje su ta pačia puoškte nusifotografuoti. Labai norėčiau kitą dieną sužinoti rezultatą – kiek merginų bus ten pasėdėjusių ir kokią jos etiketę turės po tokios nuotraukos. Man atrodo, tai – kvaila, bet žmonės prisigalvoja visokių dalykų“, – 15min sakė Antanas Mažonas.

Dirbtinių gėlių puokštes kuriančiai Natalijai Bunkei tokia paslauga taip pat pasirodė keista.

„Iš manęs nėra nuomavę puokščių tam, kad pasifotografuotų, o to aš ir niekada neleisčiau. Galbūt kitiems verslininkams nelabai sekasi parduoti gėles ir dėl to tokią paslaugą sugalvojo. O merginos, kurios niekada negauna didelių puokščių, joms smagu bent kartą palaikyti“, – 15min sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Bunkė
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Bunkė

Nors ir pati dažnai socialiniuose tinkluose džiaugiasi padovanotomis gėlėmis, Natalija sako, kad tai daro dėl kitų priežasčių: „Aš tokių puokščių esu gavusi labai daug – ir nuo gerbėjų, ir nuo tuometinių mylimųjų. Ir tokiomis nuotraukomis kartais pasidalinu su savo sekėjais, bet tai darau dėl savo gėlių verslo, o ne dėl to, kad noriu pavaidinti. Ir aš nematau nieko blogo, kai merginos gauna gėlių ir nuotrauka pasidalina su kitais.“

Natalija juokavo, kad dabar gali pradėti naują verslą: „Galiu už 10 eur atsiųsti nuotraukas su savo gėlėmis, tik merginoms reikės prifotošopinti save“, – šypsojosi ji.

Kaip jūs vertinate tokią paslaugą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas