Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Influencerių pamėgtas lašelines išbandžiusi vizažistė patyrė siaubą: mylimąjį teko skubiai gaivinti

Prieš kelias dienas žinoma vizažistė Alina Lebideva patyrė tikrą siaubą. Moteris su sese ir mylimuoju išbandė populiarias vitaminų lašelines, po kurių susidūrė su košmariškomis pasekmėmis – jai su ašaromis akyse teko gaivinti širdies draugą. Prabilusi apie patirtą košmarą, Alina viliasi, kad jos patirtis taps pamoka kitiems.
Alina Lebideva
Alina Lebideva / Instagram nuotr.

Šeštadienio vakarą vizažistė A.Lebideva prabilo apie košmarišką patirtį. Alina neslepia – apie patirtą siaubą iki šiol sunku kalbėti. Savo patirtimi išdrįsusi pasidalinti A.Lebideva visus, mąstančius apie populiarias vitaminų lašelines, ragino pasimokyti iš jos patirties, todėl savo istorija pasidalijo ir su portalu Žmonės.lt.

„Prieš pradedant pasakoti savo istoriją, noriu kiekvieno, kuris klausysis, paprašyti, kad išgirdę šią patirtį iš to pasimokytumėte ir niekada neužsiiminėtumėte jokiomis saviugdomis. Būkite protingi ir pasimokykite iš svetimų klaidų.

Prašau visų, būkite sąmoningi ir ateityje pamatę reklamą, rekomendaciją soc. medijoje, prieš kažką išbandant ant savo kailio, gerai pasidomėkite apie visas galimas rizikas, kontraindikacijas ir keliamus pavojus.

Aš to nepadariau ir vos nepraradau mylimo žmogaus. Ir taip, galėjau apie tai nutylėti ir sėdimąją suraukus sėdėti, puikiai suprasdama, kad bus tokių, kurie sakys „pati kalta“, bet aš tokios pat nuomonės: aš ir esu kalta. Kalta, kad pasidaviau madai ir nepadariau namų darbų, kad žiūrėjau į tai lengvabūdiškai, pasikliaudama rekomendacijomis ir patikėdama skambiomis reklamomis. Ir jei būčiau pasirinkusi apie tai netylėti, aš būčiau iki gyvenimo galo sapnavusi košmarus, kadangi jaučiu be galo stiprią atsakomybę prieš žmones, jaučiu pareigą apie tai papasakoti. Galbūt tokiu būdu kažką apsaugosiu ar bent jau paskatinsiu būti sąmoningiems“, – vylėsi Alina.

Taip pat skaitykite: Influenceriams – kritika dėl „stebuklingų“ lašelinių: kas nutinka „padauginus“ ir kodėl įsikišo SAM

Influencerių reklamuojamas lašelines išbandžiusi ir su košmariškomis pasekmėmis susidūrusi Alina atkreipė dėmesį, kad informacija ape lašelinių keliamus pavojus paieškų sistemose daugiausia yra teikiama anglų kalba, o lietuviškai apie tai beveik nekalbama.

„Todėl natūraliai kyla klausimas – kodėl? Kodėl niekas nešviečia, kaip tai pavojinga? Kodėl reklamuojama taip intensyviai apie jų „naudą“, bet apie pavojus yra tylima? Ar žinote, kad lašelinei per greitai „išplovus“ kalį, gali sustoti širdis? Kad yra toks dalykas kaip ang. k. „air embolism“ ir oro burbuliukui patekus į kraują, jis nukeliauja į širdį ir kelio atgal nebėra? Kad per daug atsukus lašelinės „kranelį“ ir dideliam skysčių kiekiui per staigiai patekus į kraują, gali sustoti žmogaus širdis? Ar žinote, kad įvedant kateterį nesterilioje aplinkoje galimas kraujo užkrėtimas (sepsis)?

Ir aš net nekalbu apie hipertvitaminozę, kuri palyginus, ką čia išvardinau aukščiau, yra tik pūkeliai. Nekalbu apie alergijas ar anafilaksinį šoką, kuris taip pat vienas iš galimų pavojų interaveninėje terapijoje“, – dalijosi ji.

„Rašė man keli žmonės, kad reikia tyrimus pasidaryti ir tada žinosi, ko trūksta. Taip, teisingai, reikia, bet tai irgi neapsaugo nuo to, ką išvardijau aukščiau. Ir mes visada darėmės prieš lašelinės tyrimus ir prieš tai esam lašinę kelis kartus. Todėl ir buvome nuomonės, kad viskas su tuo gerai, nes juk lašinome tik tuos imuninės sistemos kokteilius, su vitaminu C, kurie ir yra dabar taip skambiai reklamuojami.

Viso to keliamo pavojaus gyvybei ir dar daugiau aš nežinojau ir, taip, dėl to esu pati kalta. Nuo durnumo vaistų nėra, todėl teko patirti skaudžią pamoką ir gauti traumą visam gyvenimui. Bet dabar aš žinau ir noriu, kad žinotumėte ir jūs“, – į sekėjus kreipėsi vizažistė.

A.Lebideva atkreipė dėmesį, kad aklai pasitikėti influencerių reklamomis nereikėtų. Vizažistė ragino prieš bet kokią procedūrą atlikti „namų darbus“ ir pasidomėti apie galimus šalutinius poveikius.

„Atlikime visus namų darbus, susidėliokime visus pliusus ir minusus. Stebuklų nėra ir nebus, ypač kas liečia sveikatą. Man atrodė, prisiklausius visų tų reklamų ir rekomendacijų, kad tik turėk pinigų ir bam, viens du ir būsi sveikas, pripumpuotas vitaminų, energija taškysis per kraštus ir nereikės organizmui pavargus ir paliepus sustoti, nereikės išeiti iš savo darbų maratono, galėsi suktis toliau kaip voverė rate ir vargo nematysi.

O, bet, tačiau organizmo neapgausi ir tas lašelinės gerasis poveikis yra ne kas kita, o kaip placebas, kurį po valandos išsisiosi ir visa jo nauda dings taip greitai, kaip ir atėjo. Šneku taip pat iš savo patirties, nes jos tik tam kartui duoda pasijausti geriau, tai kaip sveikatos stiklinė į skolą, ir ji tikrai ateis atsiimti, tik jau dvigubai. O gali (neduok Dieve) pasiimti ir daugiau. Taigi, ar verta rizikuoti ir imti sveikatos į skolą, kai tokios galimos rizikos? Galbūt ir retas atvejis, bet jis egzistuoja, ir neduok Dieve niekam to patirti“, – atviravo Alina.

Shutterstock iliustracinė nuotrauka/Lašelinė
Shutterstock iliustracinė nuotrauka/Lašelinė

Apie vitaminų lašelinių pavojus A.Lebideva prakalbo ne veltui. Visai neseniai ji su sese ir mylimuoju tokias procedūras išbandė pati.

„Mes su sese pasikvietėme slaugę į namus, kad mums pastatytų lašelines. Ilgą laiką sergame ir tikėjomės atstatyti jėgas ir organizmą papildyti mikroelementais. Med. sesutei atvažiavus, ji pasiūlė pastatyti lašelinę ir mano antrai pusei, kad tiesiog pastiprintų jam imunitetą. Kadangi esame abu prieš tai kelis kartus leidę tokias pačias lašelines ir niekada nebuvome pagalvoję, kad tai yra pavojinga (nes apie tai niekas nekalba ir neįspėja), sakom: žinoma.

Taigi pajungė pirmąją lašelinę jam ir nuėjo ruošti sekantį maišelį man. Praėjus vos keletui sekundžių, maniškis sako: „Žinokit, man svaigsta galva“, tada užsiėmė rankomis galvą ir vėl sako: „Oi, žinokit, man labai svaigsta galva“, ir viskas – tyla, o vaizdas, kurį pamačiau pašokusi nuo kėdės, buvo šokiruojantis. Tą akimirką jis išsiriėtė, galvą atlošė atgal, akys užsivertė į viršų, o visas kūnas ir veidas tapo baltai žalsvos spalvos.

Sesutė, ačiū Dievui, sureagavo akimirksniu – užšoko ant jo, pridėjo pirštą prie nosies ir, pamačiusi, kad nėra kvėpavimo, pradėjo daryti širdies masažą ir dirbtinį kvėpavimą. Aš, pribėgusi, jėga išplėšiau tą kateterį jam iš rankos, nes lašelinė toliau tekėjo jam į veną. Buvau tokiame šoke, tiek šaukiau ir verkiau, kad net pamiršau greitosios pagalbos numerį. Sesuo ją kvietė iš savo ir mano telefono.

Žinokit, matydama, kaip gaivina mano mylimą žmogų, kaip jam akys nusileido ir žiūrėjo tiesiai be jokios gyvybės, galvojau, viskas, aš dabar numirsiu. Ištiko toks šokas, tokia baimė, kad tik verkdama šaukiau: „Dieve, ne! Dieve, maldauju, ne! Maldauju, meile mano, ne! Dieve, prašau, ne!“.

Po geros minutės gaivinimo jis atsigavo. Išpiltas šalto prakaito, nesiorientavo aplinkoje, nieko neprisiminė ir klausė: „Kas čia vyksta, kodėl visi verkia?“

Drebu, kūnas virpa net rašant šį tekstą, atrodo, vėl sugrįžtu į tą momentą, ir kūną surakina tiesiogine to žodžio prasme. Dabar, kai žinote, kas gali nutikti nuo to, pasidarykite išvadas ir gerai pagalvokite, ar verta rizikuoti. Mes gavome pamoką visam gyvenimui“, – šokiruojančia patirtimi dalijosi vizažistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito