Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inga Norkutė vaidinti sutinka ne bet kur: „Jaunos aktorės tegu aria, aš savo 20 metų atidirbau“

20 metų scenoje skaičiuojanti Inga Norkutė prisimena, kad aktorystės pradžioje, ji vaidino kone visur, kur buvo siūloma – norint mokytis ir augti, reikėjo naudotis kiekviena galimybe. Tačiau dabar ji vaidmenis renkasi jau pati: „O jaunos aktorės tegul aria“, – šypsosi Inga.
Inga Norkutė
Inga Norkutė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusi vasara Ingai Norkutei, kaip visuomet, buvo labai darbinga. Pailsėti, pasimėgauti kaip niekada puikiu oru, jūra ar ežerais ji sako nespėjo. Užtarnautos atostogos aktorės laukia vėliau.

„Visą vasarą filmavome serialus. Uždirbinėju pinigus tam, kad kažkur išvažiuočiau žiemą“, – 15min šypsodamasi pasakojo I.Norkutė.

Kita vertus, kai myli savo veiklą, tai ir nuovargio nejauti. „Iš tikrųjų mano darbas labai geras ir nepavargstu. Tas kūrybinis nuovargis yra malonus“, – tikino ji.

Asmeninio albumo nuotr. /Inga Norkutė
Asmeninio albumo nuotr. /Inga Norkutė

Visgi kelionės maršruto Inga dar nesusidėliojo, bet ir ypatingų kriterijų neturi – svarbiausia ten, kur jos niekas nepažįsta.

„Nesakau, kad pavargstu nuo dėmesio Lietuvoje, kartais ir čia neatpažįsta, ypač tada, kai nusiimu grimą“, – juokėsi I.Norkutė.

Paklausta, ar į šias atostogas žada keliauti viena ar su kokiu išrinktuoju, Inga šypsosi: „Intriga! Važiuosiu ne viena.“

Tačiau apie rimtus santykius aktorė kol kas kalbėti viešai nenori. „Dar nežinau. Renkuosi. Jau kai bus, tikrai visi pamatysit. Dabar aš esu laisva, neįsipareigojusi, ieškanti, laukianti“, – vardino ji.

Laukia rimto vaidmens

Į prasidėjusį naująjį televizinį sezoną Inga Norkutė žvelgia su jauduliu. „Keitėsi serialo „Moterys meluoja geriau“ stilistika. Tikiuosi, kad žmonėms patiksime. Labai stengiamės. Prie viso to dirbo itin faina komanda, todėl žiūrovą turėtumėme užkabinti“, – vylėsi ji.

Šis serialas Ingai tapo lyg antrais namais. Juk čia filmuojasi jau tiek daug metų – nejučia imi ir susigyventi su savo personažu, su istorija, su visa komanda, kurią matai kasdien.

„Manau, kad „Moterys meluoja geriau“ yra kažkas tokio. Žmonės taip įsimylėjo personažus, įsimylėjo netgi tą pavadinimą. Aš džiaugiuosi, kad nuo pirmos serijos tęsiu darbą. Čia vis atsiranda naujų dalykų, naujų istorijų. O ir pati čia keičiuosi. Kai pamačiau save nuo pirmosios serijos, nustebau, galvoju: o dangau! Gal iki senutės pritempsiu“, – juokėsi aktorė.

TV3 nuotr./Inga Norkutė
TV3 nuotr./Inga Norkutė

Vasarą nuolat filmuodamasi seriale aktorė gyveno tarp Šiaulių ir Vilniaus. Sostinėje vyko filmavimo darbai, o Saulės mieste ji yra įsikūrusi savo namus, čia vaidina ir teatre. Žinoma, tokios pastovios kelionės, gyvenimas „ant lagamino“ kartais vargina, tačiau aktorė jau įpratusi taip gyventi ir nežada nieko keisti.

„Mano namai – visa Lietuva. Važinėju ir po daugiau miestų su teatro gastrolėmis. Bet jau pripratau“, – pasakojo ji.

Visgi šiais metais Inga savo gerbėjams teatro scenoje naujų premjerų nežada. Sako vis dar laukianti sau tinkamo spektaklio ir vaidmens.

„Aš laukiu savo vaidmens. Manau, kad sulauksiu režisieriaus, kuris man pasiūlys gerą vaidmenį. Ateina laikas, kai jau esi kito kalibro aktorė, kai gali daugiau savęs pasiūlyti. O jaunos aktorės tegul aria, aš jau savo 20 metų atidirbau. Dabar noriu rimtesnio vaidmens“, – šypsojosi ji.

TV3 nuotr./Inga Norkutė
TV3 nuotr./Inga Norkutė

Aktorė tikina niekur neskubanti. Jei kas pasiūlys dėmesio vertą vaidmenį – valio, nepasiūlys – ir taip turi, ką veikti.

„Labai džiaugiuosi, kad mane, kaip aktorę, daug kur kviečia, manimi pasitiki. Iš tiesų būdama 46-erių pasiūlymų sulaukiu daug“, – 15min pasakojo Inga Norkutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas