Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Inga Stumbrienė prakalbo apie išbandymus gimus sūnui Viljamui: „Siaubingai supanikavau“

Trijų vaikų mama Inga Stumbrienė pasidalijo mažiausios atžalos – sūnaus Viljamo nuotraukomis. Moteris pasidžiaugė, kad mažyliui suėjo du mėnesiai ir prakalbo apie rūpesčius, su kuriais susiduria dažna kūdikį žindanti moteris.
Inga Stumbrienė su sūnumi Viljamu
Inga Stumbrienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Laiminga mama sutiko nuotraukomis ir įrašu pasidalinti su Žmonės.lt skaitytojais.

Nepaisant to, kad mažyliui du mėnesiai suėjo gegužės 30 d., I.Stumbrienė sakė, kad tik dabar rado laiko, kada prisėsti ir pasidalinti jaukiais kadrais.

Socialiniuose tinkluose moteris įkėlė nuotraukas, kuriose ji laiko savo sūnų Viljamą ant rankų. Šalia – įrašas, kuriame ji papasakojo su mažylio žindymu susijusias problemas ir diskusijai pakvietė kitas mamas, susiduriančias su panašiomis bėdomis.

Asmeninio albumo nuotr. /Inga Stumbrienė su sūnumi Viljamu
Asmeninio albumo nuotr. /Inga Stumbrienė su sūnumi Viljamu

„Mums jau 2 mėnesiai

Šiandien norėčiau su jumis pakalbėti apie vieną esminių temų auginant vaikelį – žindymą

Ar ilgai pačios maitinote savo mažylius? Ar maitindamos dar duodavote papildomai atsigerti vandenuko? O gal žindymą derinote su mišinukais? Ar buvote susidūrusios su kokiomis nors problemomis ar nesklandumais, kas juos įtakojo ir kaip juos išsprendėte?

Būtinai pasidalinkite savo patirtimi, nes manau, tai bus labai naudinga ir kitoms mamytėms.

Aš pati jau ne kartą buvau minėjusi, kad abu pirmuosius savo vaikučius pati maitinau iki 1,5 metų. Buvau pasiryžusi žindyti iki 1 metų, tačiau viskas sekėsi puikiai, problemų nekilo, tad tiesiog dar gerą pusmetį užtrukome kol visiškai atpratinome nuo mamos pienuko. Tad, ir su mūsų mažyliu planavau tai daryti gana ilgai. Tačiau, jau po trijų savaičių susidūriau su nesklandumais – pienuko buvo tiek daug, kad vaikutis jo viso neišgerdavo. Prasidėjo siaubingi skausmai, krūtinė didėjo, ir galiausiai pienukas išvis nustojo bėgti. Siaubingai supanikavau .

Asmeninio albumo nuotr. /Inga Stumbrienė su sūnumi Viljamu
Asmeninio albumo nuotr. /Inga Stumbrienė su sūnumi Viljamu

Visa laimė, kad mano gydytoja mane nukreipė pas nuostabią laktacijos specialistę – akušerę Ievą Girdvainienę @gandro_lizdas jau po pirmos konsultacijos telefonu ji padėjo išspręsti šią pieno sąstingio problemą, kurią įtakojo tik vienos žindymo pozos pasirinkimas maitinant (žindant kasdien rekomenduojama pozas keisti 2-3 kartus). Daktarė taip pat papasakojo ir pasidalino naudingais patarimais. Pasirodo, net ir turint tokią didelę patirtį kaip mano, yra nemažai dalykų, apie kuriuos dar nežinojau.

Esu jai be galo dėkinga už pagalbą.

Tad, mielos mamytės, jei turite klausimų ar problemų susijusių su žindymu, nenuleiskite rankų ir būtinai kreipkitės pagalbos.

Beje, @gandro_lizdas tai ne tik žindymo konsultacijos, o ir visa kita, ko reikia sėkmingai tėvystei, nuo pastojimo iki naujagimio priežiūros – nėščiųjų kursai, kineziterapijos pamokos, naujagimio gydytojo pagalba.“ – feisbuke rašė moteris.

Mums jau 2 mėnesiai ❤️❤️ Šiandien norėčiau su jumis pakalbėti apie vieną esminių temų auginant vaikelį - žindymą 👶 Ar...

Posted by Inga Stumbriene on 2024 m. birželio 4 d., antradienis

Primename, kad Aivaras ir Inga Stumbrai augina tris atžalas: aštuoniolikmetę Estelą, keturiolikmetį Gabrielių ir dviejų mėnesių Viljamą.

Žinia apie sūnaus gimimą I.Stumbrienė pasidalijo socialiniuose tinkluose. Stumbrų sūnus pasaulį išvydo Velykų išvakarėse – kovo 30-ąją.

„Mažyli, sveikas atvykęs į pasaulį. Esame palaiminti dangaus.
Mūsų su didžiausia meile ilgai lauktas Šv. Velykų stebuklas!
Nuo šiol kovo 30-oji mums ypatinga data“, – rašė I.Stumbrienė.

Asmeninio albumo nuotr. /Inga Stumbrienė su sūnumi Viljamu
Asmeninio albumo nuotr. /Inga Stumbrienė su sūnumi Viljamu

Žmonės.lt primena, kad kovo pabaigoje Inga ir Aivaras Strumbrai surengė įspūdingą vaikelio lyties atskleidomi šventę, kurios metu paaiškėjo, kad pora laukia dar vieno sūnaus.

Įspūdingame vakarėlyje virš sutuoktinių poros praskrido trys lėktuvai, kurie leido mėlynos spalvos dūmus. Šiai šventei Inga buvo pasirinkusi lietuvių dizainerių kurtą suknelę su rožių dekoracijomis, kurioms sukurti prireikė daugiau nei 8 metrų audinio.

Taip pat primename, kad apie laukiamus gandrus I.Stumbrienė pranešė mįslingai. Tarpušventyje verslininkė instagrame pasidalijo nuotrauka, kurioje jos vyras jai laiko už nėščiosios pilvuko.

Užminusi mįslę apie į pasaulį atkeliaujantį kūdikėlį, Inga rašė: „Spėkite, kokią ypatingą dovanėlę mes išpakuosime kitais metais?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius