Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Irūna Puzaraitė švenčia 29-ąjį gimtadienį: „Didžiausia iki šiol gauta dovana – mano pirmagimis“

Koncertinis turas, darbas televizijoje, vaikelio auginimas – 29-ąjį gimtadienį pasitikusi Irūna Puzaraitė-Čepononienė neslepia, kad pastarieji metai jai buvo itin darbingi. Ir nors atlikėja pripažįsta, kad dabar jai labai trūksta laiko sau, sūnų Torą vadina didžiausia kada nors gauta dovana, o ir troškimas antrąkart tapti mama niekur nedingo.
Irūna Puzaraitė-Čepononienė su šeima
Irūna Puzaraitė-Čepononienė su šeima / Akvilės Razauskienės nuotr.

Irūna sako, kad bėgančio laiko visiškai nesibaimina ir vis dar jaučiasi kaip paauglė, tik labiau subrendusi. Tiesa, pripažįsta seniau apie šį amžiaus tarpsnį turėjusi kitokią nuomonę.

„Anksčiau, kai dar buvau maža, trisdešimties metų žmogus man atrodė jau su labai didele patirtimi, toks į antrą gyvenimo pusę. O dabar aš jaučiuosi lyg vis dar keturiolikos, tik branda ir patirtis kur kas didesnė. Skaičiukų nesureikšminu, tuo labiau kad daug kas sako, jog atrodau dar gana jaunai ir gerai. Man atrodo, kad 29 metai yra pats tas – jaunystė jau praėjo, bet dabar toks šeimyniškas, gražus gyvenimas“, – 15min šypsodamasi kalbėjo Irūna.

Akvilės Razauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė
Akvilės Razauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė

Atlikėja teigia linkusi nesureikšminti ne tik skaičių pase, bet ir dovanų. Tačiau viena gauta dovana jai yra brangiausia gyvenime.

„Jos man visiškai neįdomios ir neaktualios. Kai tik mano gimtadienis, visi klausia, ko man reikia, tačiau aš jiems atsakau, kad viską jau turiu. Tada žmonės atneša kokį skanėstą ar gėlę, ir man to pakanka. Man užtenka skambučio, žmonių dėmesio tą dieną, daugiau nieko nereikia. O didžiausia dovana, kokią iki šiol esu gavusi, yra mano pirmagimis“, – kalbėjo atlikėja.

Paklausta, kaip švęs šį gimtadienį, Irūna prisiminė, kad iki dvidešimtmečio mėgdavo švęsti audringai ir rengdavo didelius vakarėlius: „Mano visi gimtadieniai būdavo smagūs, nes Kalėdos ir gimtadienis man yra pačios didžiausios šventės. Aišku, dabar, atsiradus vaikui, yra ir didesnių.“

O kuris gimtadienis Irūnai labiausiai įsiminė? Atsakydama į šį klausimą atlikėja prisiminė vieną širdį glostantį momentą.

„Kažkokio vieno išskirtinio nebuvo, bet yra buvę tokių gimtadienių, kada teko koncertuoti tą pačią dieną. Kai tave sveikina penki šimtai ar dar daugiau žmonių ir dainuoja „Su gimimo diena“. Įspūdis tikrai labai didelis“, – pasakojo dainininkė ir laidų vedėja.

Akvilės Razauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė
Akvilės Razauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė

Tačiau pastaruosius metus, ypač po sūnaus Toro gimimo, savo gimtadienį Irūna sutinka ramiai, brangiausių žmonių rate. Dabar, augindama atžalą, Irūna net norėdama ne visada gali švęsti.

„Žmonės, kurie nori pasveikinti, patys mane susiranda. Kažkokių didelių švenčių daryti nesiruošiu, o šiais metais, jei tik mažučio sveikata leis, nes dėl jo mūsų planai truputėlį pakito, tik simboliškai paminėsiu su pačiais artimiausiais. Iš tikrųjų po vaiko gimimo daug kas pasikeitė, dabar viskas sukasi aplink jį. Ir jeigu, tarkim, nebus galimybės per mano gimtadienį vaikučio kažkur palikti, tos šventės ir nebus, nes jis dabar mūsų šeimoje viską diriguoja, ir pagal jo dūdelę šokam“, – 15min atviravo motinystės džiaugsmais gyvenanti Irūna.

Prakalbusi apie motinystę, I.Puzaraitė-Čepononienė patikino, kad ji visai nebaisi, o jei ir kyla kokių keblumų, visada gali pasikonsultuoti su seserimi Ineta ar mama: „Aš žinojau, kad bus labai daug klausimų. Viskas nauja, nepatirta, bet kol kas susitvarkau su visais iššūkiais, o jei ką, kreipiuosi pagalbos į kitus, turinčius vaikų.“

Vis dėlto Irūna pripažįsta, kad sūnaus Toro charakteris nėra iš lengvųjų: „Jis menininkas su charakteriu, ir kartais reikia pasukti galvą, kaip čia ką geriau padaryti, kada drausminti, o kada ne.“

Akvilės Razauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir Rokas Čepononis su sūnumi Toru
Akvilės Razauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir Rokas Čepononis su sūnumi Toru

„Tačiau tikrai nesu išsigandusi, jei būtų kokių sunkumų, juk net negalvočiau apie antrą vaikelį“, – pridūrė atlikėja, neslepianti troškimo antrą kartą tapti mama.

Be to, Irūna džiaugiasi, kad prie Toro auginimo nemažai prisideda ir vyras Rokas – jis net buvo išėjęs tėvystės atostogų. Ar eitų antrą kartą?

„Manau, kad tikrai vėl prisidėtų. Tuo labiau kad pas mus jau yra vienas mažylis, tai tikrai palengvintų situaciją“, – įsitikinusi I.Puzaraitė-Čepononienė.

Atlikėja tikina, kad pastarieji metai jai įstrigs atmintyje dėl intensyvumo: „Su Mariumi Jampolskiu turėjome didelį koncertinį turą. Dar prisidėjo visos tos naujovės, kurios susijusios su kūdikiu, vaiko auginimu. Tokių darbingų metų man dar nebuvo.“

Ne ką mažiau darbingi Irūnai žada būti ir artimiausi metai. Numatomi nauji jos ir aktoriaus M.Jampolsko koncertai.

Akvilės Razauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė
Akvilės Razauskienės nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė

„Yra didelių planų dėl mūsų dueto. Kol kas negaliu atskleisti, bet jau turime idėjų naujai programai. Darbinga nusimato ir vasara“, – 15min sakė ji.

Na, o paklausta, ko pati sau palinkėtų gimimo dienos proga, Irūna išskyrė vieną dalyką: „Daugiau laiko sau, nes kartais to tikrai trūksta. Išvažiuoji į darbą, po to grįžti į šeimyninį gyvenimą, o norisi bent kelių valandų sau. Norėčiau save dar kur nors atrasti, kad galėčiau pailsėti nuo kasdienybės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas