Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išskirtiniu stiliumi garsėjanti fotografė, dviejų vaikų mama Marla Singer: „Bobutės dažnai atsisuka“

Jei einant gatve žvilgsnis užklius už fotografės Rūtos Jankauskaitės, plačiau žinomos Marlos Singer pseudonimu, aprangos detalių ar šukuosenos spalvos, neskubėkite traukti žvilgsnio šalin. Priešingai, nepabijokite pasilabinti – taip, anot išskirtiniu stiliumi garsėjančios dviejų vaikų mamos, gimtų komunikacija, kurios Lietuvos gatvėse labai trūksta.
Rūta Jankauskaitė-Marla Singer
Rūta Jankauskaitė-Marla Singer / Asmeninio albumo nuotr.

Nuo R.Jankauskaitės dažnai neįmanoma atitraukti akių, tačiau ekstravagantiškajai merginai taip nutinka dažnai – bobutės, kaip pati sako, būna ir ilgėliau užsižiūri ar net kokią repliką pasako.

Kuo išskirtinis jos stilius? Štai viename vakarėlyje ji atvyko apsivilkusi žvilgius bokso šortus, kurie atidengė virš kelių esančias kelias tatuiruotes, o įvaizdį pagyvino kaklą apvijusios gyvatės auksiniu papuošalu ir, žinoma, savo undiniškais plaukais. Visgi vasariškoje kompozicijoje ji geriausiai derėjo su savo draugu, drabužių kūrėju Deivydu Katkumi.

„Taip rengiuosi ne tam, kad atkreipčiau dėmesį ar ką nors supykdyčiau. Kartais net būna sunku, galvoju, gal reiktų kukliau, bet iš esmės mano stilius atspindi mano asmenybę. Ir nuotraukos mano ryškios. Tiesiog viduje turiu išties daug, o drabužiai padeda tai atskleisti. Tokia saviraiška man padeda būti savimi“, – 15min sako fotografė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rūta Jankauskaitė-Marla Singer ir Deividas Katkus
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rūta Jankauskaitė-Marla Singer ir Deividas Katkus

O išskirtinių drabužių ji ieško padėvėtų drabužių parduotuvėse, kurioms negaili didžiausių komplimentų. „Šiuo metu pakeičiau požiūrį į populiarias parduotuves, kurios parduoda pigius drabužius. Norisi būti atsakingai ir pirkti atsakingai“, – sako Marla.

Ir nors apibūdinti jos įvaizdį tinka daug skambių apibūdinimų, pati Marla Singer pavadinimo neieško. Kaip sako, didžiulę įtaką apsirengimui daro daug aplinkos veiksnių – pradedant visagaliu internetu, aplinka, baigiant muzika ar įkvepiančiomis asmenybėmis. Bet labiausiai jos stilių atspindi kasdieninė nuotaika. Tad ir nustebti nereiktų, jei Marlą kada pamatysite apsirengusią tamsiau. Gal tik paklausti, kaip laikosi.

Asmeninio albumo nuotr./Marla Singer
Asmeninio albumo nuotr./Marla Singer

Ji mano, kad unikalus stilius yra puikus kelias į naują pažintį.

„Lietuvoje ypač trūksta komunikavimo tiesiog gatvėje, su nepažįstamais žmonėmis. Labai tikiu jaunąja karta ir matau, kad viskas juda geryn. Kiekvienas iš mūsų tapo atskiros subkultūros atstovu. Kiekvienas žmogus nori savaip būti individualus, įdomus, ypatingas, o jaunimas su tuo puikiai susitvarko. Visgi didžiausia problema yra baimė. Tiek paprastai bendraujant gatvėje, tiek stiliaus apraiškose“, – mano M.Singer.

Nuo pankės iki fyfos

O subkultūrų Marlos Singer gyvenime būta įvairių. Nuo vaikystės besižavėjusi elegantiškai, santūriai ir švariai besipuošiančia mama, pati suprato, kad norisi paieškoti savito chaoso.

Taip auklėja ir du savo vaikus: dar nelabai stiliaus paieškose paskendusią vienerių metų dukrą Loną ir 5-metį Nikitą, jau reiškiantį savo poziciją. „Taip, esu dviejų vaikų mama ir neslėpsiu, keistų žvilgsnių sulaukiu. Sakė, kad esu tarsi filmo „Floridos projektas“ herojė. Savo vaikams noriu rodyti pavyzdį, kad netikiu taisykle, jog sulaukus trisdešimtmečio reikia tapti santūriu, rimtu žmogumi. Manau, visą gyvenimą turi išlikti savimi, toks, koks sau patinki labiausiai“, – sako Marla Singer.

Ir kol kas dar galinti kaip nori žaisti su dukters įvaizdžiu, Marla Singer sūnaus nurodymų jau klauso. Abiem patinka juoda spalva, tad čia problemų nebūna, mėgsta kaukolytes.

„Bet jis jau krypsta į savo asmenybę ir renkasi paprastesnius, bet patogius, berniukiškus drabužius. Ir aš tam neprieštarauju – vaikų nuomonę reikia gerbti lygiai taip pat, kaip ir suaugusiųjų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas