Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italų tenoras Andrea Bocelli Kaune virpino gerbėjų širdis: susirinko sausakimša salė

Vienas garsiausių pasaulyje tenoras pasaulyje Andrea Bocelli surengė koncertą Lietuvoje. Kauno „Žalgirio arenoje“ penktadienio vakarą suskambėjo operos arijos ir garsiausios tenoro dainos.
Andrea Bocelli koncertas
Andrea Bocelli koncertas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Renginyje be Andrea Bocelli dalyvavo kviestiniai atlikėjai, Kauno valstybinis choras, grojo Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas Gintaro Rinkevičiaus.

A.Bocelli jau daugiau nei du dešimtmečius džiugina visą pasaulį savo dievišku balsu, nepakartojamu tembru ir plačiu repertuaru – nuo operos šedevrų iki populiariosios muzikos kūrinių.

Daugiau nei 80 milijonų parduotų įrašų, „Pasaulio muzikos“ (WMA), „Auksinio gaublio“, ECHO, „Britų klasikinės muzikos“ apdovanojimai ir žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje – tai tik nedidelė dalis pasaulinio garso tenoro pasiekimų ir laimėjimų.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Ypatingas A.Bocelli tembras, kuris tapo jo skiriamuoju ženklu, sodrus, galingas ir toks universalus, kad dainininkas gali atlikti viską – nuo bel canto iki verismo furoro, nuo religinio repertuaro iki populiarių baladžių.

Visa tai atsispindi jo repertuare ir dešimtyse išleistų albumų, kuriuose A.Bocelli pasirodo vis kitokiu amplua atskleisdamas klausytojams beribes savo talento ir balso galimybes.

Po keturiolikos metų pertraukos, 2018 metais, A.Bocelli išleido naujausią albumą „Si“, kuriam specialiai buvo sukurta 16 visiškai naujų kompozicijų. Albume galima išgirsti A.Bocelli duetus su Ed.Sheeran, Dua Lipa, Aida Garifullina ir paties tenoro sūnumi Matteo Bocelli.

„Įrašinėdamas šį albumą, norėjau pasinerti į prisiminimus, grįžti į tuos laikus, kai aš buvau visai jaunas ir grodavau pianinu baruose. Praėjo daug laiko, per šiuos metus aš sukūriau daug albumų, perdainavau daug dainų ir atlikau daugybę kitų kūrinių. Bet atėjo momentas, kai aš pasakiau sau, kad gal jau laikas savo jėgas skirti naujų dainų paieškoms? Tai tarsi pradėti savo karjerą iš naujo“, – sako tenoras.

Šis albumas skirtas paprastiems ir kartu neįkainojamiems dalykams. Jis yra apie širdį, sielą, pozityvumą, šeimą ir magiją, todėl šiam albumui tenoras parinko trumpą, bet labai stiprų pavadinimą „Si“ (išvertus iš italų kalbos „Taip“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas