Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Itin sulieknėjusi Milita Daikerytė: „Per du mėnesius buvau priaugusi 14 kg“

Grožio salono „Studio M“ įkūrėja Milita Daikerytė (19) pastaruoju metu tarytum maudosi komplimentų jūroje – visi pastebi, kaip smarkiai ji išgražėjo. Bendraudama su 15min M.Daikerytė buvo atvira: sukaupusi jėgas ir ryžtą ji numetė arti 10 kilogramų svorio. Kaip jai pavyko?
Milita Daikerytė anksčiau ir dabar
Milita Daikerytė anksčiau ir dabar / Asmeninio albumo ir V.Ovadnevo nuotr.

Šiandien pagrindinis M.Daikerytės aksesuaras – plati šypsena veide. O kaip nesišypsosi, kai visi tik giria, giria?.. Juk nepastebėti, kaip smarkiai pagražėjo grožio meistrės figūra, matyt, neįmanoma. Pati M.Daikerytė yra atvira: per kone du mėnesius ji numetė beveik 10 kg svorio.

Bendraudama su 15min M.Daikerytė apie viską pasakoja nuo pradžių. Pernai pavasarį ji buvo sukūdusi – svėrė bemaž 48 kilogramus. Tačiau ėmus ruoštis valstybiniams brandos egzaminams ir atidarinėjant savo grožio saloną, atsirado tiek streso, kad svoris ėmė augti.

Per du mėnesius priaugo 14 kg

Vos per du mėnesius M.Daikerytė priaugo 14 kilogramų. „Didžiausias mano pasiektas svoris buvo 63,5 kg. O tas normaliausias, standartinis mano svoris yra 51 kg... Mano ūgis – 163 cm“, – sakė M.Daikerytė.

V.Morkvėno nuotr./Milita Daikerytė
V.Morkvėno nuotr./Milita Daikerytė 2016 m.
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė

Dėl tokių pokyčių, anot jos, kaltas stresas ir disciplinos trūkumas: „Kai atidarinėjau savo grožio saloną, išgyvenau labai sudėtingą etapą. Visiškai pamiršau save, netekau disciplinos. Nebuvo laiko galvoti apie sveiką mitybą. Be to, tuo metu dar laikiau valstybinius egzaminus. Šitiek streso, mažai miego, viskas susidėję į vieną. Manau, tam, kad kažką laimėtum, visada tenka kažką paaukoti. Taip save raminau. Atidariau grožio saloną, todėl kuriam laikui netekau gražių kūno linijų. Matyt, tuos pokyčius dauguma pastebėjo. Tačiau šiandien galiu džiaugtis, kad palengva grįžtu į savo įprastą formą.“

Tokių figūros pokyčių, žinoma, buvo neįmanoma nepastebėti... Juk iki tol itin laiba buvusi Milita per ypač trumpą laiko tarpą tapo ženkliai putlesnė, figūringa.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Milita Daikerytė buvo priaugusi svorio

„Vieniems būdama putlesnė labai patikau. Sakė, labai tinka, esu labai graži. Bet pati geriausiai žinai, kas tau geriausia... Kai buvau putlesnė, save įsivaizduodavau kitaip. Gal ir nesimatė, kad svorio priaugau tiek daug, ir man asmeniškai patinka, kai moteris yra putlesnė, moteriškų formų. Jei iki tol visad būčiau taip atrodžiusi, man būtų tikę. Tačiau tai nebuvo mano tikrasis svoris. Žinant, kad dabar atrodai kitaip, norisi grįžti prie normalaus svorio“, – kalbėjo grožio specialistė.

Priaugusi svorio ji, neslepia, jautėsi prastai: „Aš jaučiau diskomfortą. Buvo vasara, man nebetiko mano drabužiai... Nori kažkaip pasipuošti – niekas nebetinka. Tai sunkus etapas. Matyt, jį patiria kiekviena mergina, ypač paauglystėje. Mano figūra pasikeitė labai stipriai ir labai staigiai. Tai atsiliepė ir sveikatai: kartais jausdavau, kaip tabaluoja širdis, be to, jaučiausi apsunkusi. Kad ir ką bedariau, – derinau maistą, rinkausi masažus, – neplonėjau. Veiksmų ėmiausi vos pamačiusi, kaip pasikeitė išvaizda, nieko nelaukdama. Bet kurį laiką niekas nepadėjo.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Milita Daikerytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Milita Daikerytė

Svarbiausia – saikas

Tai kaip jai pavyko tą svorį numesti? „Pirmiausia pradėjau miegoti. Atidarinėjant grožio saloną, mano miego vidurkis siekdavo keturias valandas per parą. Konsultavausi su gydytoja, kuri man pasakė, kad per parą turiu miegoti bent 7 valandas... Taigi ėmiau tas valandas skaičiuoti. Toliau – maistas. Galiu pasakyti visoms patarimą: gaminkite maistą pačios. Tai – pagrindinė taisyklė. Man svoris nekrito tol, kol valgydavau kitų gamintą maistą, ne „naminį“. Ir dabar pajaučiu, kad jei daugiau pavalgau restoranuose, tai atsiliepia kūnui. O gal čia ir tiesiog psichologija... Žinote, kad ir kokias salotas kad ir kur užsisakysite, vis tiek nežinosite, kaip ten tiksliai jos pagamintos“, – kalbėjo Milita.

Jau kuris laikas ji nuolat sportuoja. „Sporto klausimu, bandau „įsivažiuoti“. Iš tiesų, visą gyvenimą sportavau. Nuo vaikystės plaukiojau baseine, vėliau vaikščiojau į sporto salę, šokdavau, čiuožinėjau pačiūžomis... Prieš priaugdama svorio sportą buvau „užmetusi“ – neberadau jam laiko. O dabar prie sporto grįžau. Negaliu sakyti, kad veikiu kažką intensyvaus, išskirtinio. Tiesiog stengiuosi palaikyti formą, į kasdienybę įtraukti valandžiukę sporto klube“, – šypsojosi.

Sulieknėjusi Milita Daikerytė
Sulieknėjusi Milita Daikerytė

Šiuo metu Milita sveria bemaž 55 kilogramus: „Dabar iki mano standartinio svorio man dar reikėtų numesti apie 3-4 kg . Tačiau nežinau, ar to siekiu, nes jau esu patenkinta savo išvaizda. Šiuo metu sverui apie 55 kg, jau numečiau apie 8-9 kg. Noriu pasakyti visoms merginoms, kad mesdamos svorį nesitikėtų staigių rezultatų, ir nenuleistų rankų, jei iškart nepasisekė. Svarbiausia yra laikas sau. Viską, ką darote, darykite tik dėl savęs ir savo pačios savijautos.“

Šiandien M.Daikerytė džiaugiasi ne tik dailesne figūra, bet ir išaugusia laisve. „Dabar į mitybą nebežiūriu taip griežtai. Manau, viskas yra gerai, jei tik yra saikas. Dabar stengiuosi derinti maistą, valgyti tai, ką pasigaminau pati. Bet pasilepinu ir saldumynais. Leidžiu sau suvalgyti desertą“, – šypsojosi.

Pokalbį su 15min M.Daikerytė baigė atsiliepdama apie tuos, kurie linkę įvertinti ją: „Dabar svarbiausia, kad pati geriau jaučiuosi. O aplinkiniai... Jie pastebėjo, kad buvau sustambėjusi. O dabar pastebėjo, kad sulieknėjau. Tokio dalyko, būdama žinoma, nenuslėpsi... Būdama stambesnė patyriau spaudimą. Kadangi esu žinoma, neišvengiau apkalbų, negražių komentarų. O dabar neišvengiu pagyrimų. Lazda turi du galus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas