Dauguma jų – itin žemiški ir prieinami kiekvienam. Pasak pašnekovų, didžiausias gudrybė – produktų pateikimas.
Vestuvių planuotoja Inga Budrienė – aistringa burokėlių gerbėja. Grįžusi iš atostogų užsienyje ji visuomet pirmiausia paskanauja naminės burokėlių sriubos.
„Žinau bent 50 skirtingų receptų kaip paruošti burokėlius!“ – patikino I.Budrienė.
TAIP PAT SKAITYKITE: Vakarėlio Kaune nepraleido ir Danielius Bunkus su širdies drauge Viktorija Siegel
Gardžiausi jai natūralūs šakniavaisiai, gaminami pagal ypatingą virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptą. Neretai jį pasvarsto ir apie tai, kad norėtų paragauti burkėliais įdarytų cepelinų.
„Visos pasaulyje žinomos gamybos technologijos yra tinkamos burokėliams paruošti“, – sakė R.Bolgovas.
Pats virtuvės šefas yra maltos mėsos mėgėjas. Anot jo, tai – sotus ir lengvai virškinamas produktas.
„Kotletukai – juos labiausiai vertinu!“ – prisipažino puotas ypatingų skonių ieškotojams nuolat rengiantis vilnietis.
Švenčių rengėja Kristina Kaikarienė neabejinga burokėlių karpačio. Jos labiausiai mėgiamas derinys – kiek apvirti ir marinuoti šakniavaisiai, pagardinti ožkos sūriu bei gražgarste.
Plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris – jautienos žinovas. Artimieji neabejoja – jis galėtų būti išrankusis steikų vertintojas.
Fotomodelis Rasa Ciūnė juokavo esanti lyg mažas vaikas – su didžiuliu malonumu valganti tai, ką kiti pasiūlo, rekomenduoja. Dabar jai – savaitę laiko trunkanti sumuštinių dieta.
„Jei mama ruošia vištieną, aš vis tiek susitepu sumuštinį. Man mėsa skani tik su bulvėmis arba makaronais. Kartais bijau restorane užsisakyti kepsnį, nes nenoriu nusivilti – batonas man skaniau!“ – su šypsena pasakojo fotomodelis.
Ji linkusi manyti, kad nuo mėgstamo maisto, kad ir koks jis kaloringas, svoris tekinta menkai.
„Nors suprantu, kad reikėtų tobulinti mitybos įpročius, bet man kol kas labiausiai skanu tai, kas pagaminta iš miltų“, – nuoširdžiai prisipažino pašnekovė.
Ji sakė „įsimylinti“ vieną patiekalą ir juo galinti mėgautis tris kartus per dieną. Tai tęsiasi tol, kol jos favoritų sąraše atsiranda kitas patiekalas.
Dabar Rasa dažniausiai lepinasi tokiu užkandžiu – duonos su grūdais riekele užtepta sviestu, pagardinta figa bei pelėsiniu ir brie sūriu, šiek tiek pakaitinta orkaitėje.
„Mėsos valgau tiek, kiek jos yra picoje ar ant sumuštinio“, – sakė fotomodelis.
TAIP PAT SKAITYKITE: Vakarėlio Kaune nepraleido ir Danielius Bunkus su širdies drauge Viktorija Siegel
Ji, kaip ir kiti vakarėlio svečiai, šventinį vakarą mėgavosi specialiai gimtadieniui paruoštais užkandžiais.
Pirmiausia buvo patiekti smidrai su raudono vyno glazūra. Pagrindiniu patiekalu tapo ėriuko šonkauliai, kepsninėje keptos daržovės bei mangų bei avokadų salotos. Neseniai atidarytoje studijos terasoje po atviru dangumi kviestiniai svečiai linksminosi klausydami gyvos muzikos, ragaudami griliaus patiekalus bei stebėdami desertų šou.