Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jessicos Shy mama Prienuose atidarė gastrobarą: pasveikinti suplūdo žinomi žmonės

Penktadienį Prienuose duris atvėrė gastrobaras „Teka teka“, į kurio atidarymo šventę rinkosi žinomi šalies veidai. Anot vietos įkūrėjos Ramunės Šyvokienės, Prienai nepelnytai nublanksta Birštono šešėlyje, nors turi svečiams pasiūlyti ne tik vaizdingas Nemuno kilpų apylinkes, bet ir turtingą istoriją. Ji su komanda sieks papildyti ir kulinarinį Prienų žemėlapį.
Gastrobaro atidarymas
Gastrobaro atidarymas / Ievos Jūros nuotr.
Temos: 2 Mama Jessica Shy

Naujo gastrobaro atidarymo šventė prasidėjo viešbutyje „Sofijos rezidencija“ Birštone, iš kur renginio dalyviai Nemuno kruizu „Algirdas“ pajudėjo Prienų link. Tarp kviestinių renginio svečių – atlikėja Jessica Shy, dainininkė Augustė Nombeko, kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius, prodiuseris Linas Strockis, muzikos kūrėjas Jonas Nainys-Jovani, kuris rūpinosi ir vakaro muzika ir kiti.

„Pradėti šventę laive nusprendėme neatsitiktinai, nes Nemunas – ne tik šio regiono istorinė transporto arterija, bet ir tam tikras simbolis, jungiantis miestus nuo Druskininkų iki pat Pamario. Aplink šią upę formavosi ne tik Lietuvos, bet ir Prienų istorija, kurios dalimi, tikime, taps ir mūsų gastrobaras“, – pasakoja R.Šyvokienė.

Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas
Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas

Kaip pasakoja Birštono muziejaus direktorius Simonas Matulevičius, nuo seniausių laikų Nemunas buvo vienas svarbiausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vidaus vandens kelių, iki pat XIX a. leidęs pasiekti bene visas senosios valstybės žemes, kai tradicinius upių laivus (vytines) pakeitė garlaiviai ir intensyviai besivystantis geležinkelių tinklas. Anot jo, upės kaimynystė lėmė prie jos įsikūrusių miestų istorinę raidą, išskirtines tradicijas bei savivoką.

„XX a. pradžioje ir tarpukariu Nemunu aktyviai plaukiojo garlaiviai, vienas maršrutas jungė Kauną ir Alytų su sustojimu Birštone – nuo 1921 m. garlaiviai „Gediminas“, „Pegasas ir „Lietuvaitė“ kursuodavo net keturis kartus per savaitę. Šiandien laivyba Nemunu mažiau intensyvi, tačiau vis dažniau galime išvysti rekonstruotų vytinių ar luotų, kurie susilaukia turistų dėmesio ir padeda tiek vietiniams, tiek regiono svečiams atskleisti ypatingą upės reikšmę“, – pasakoja muziejininkas.

Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas
Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas
Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas
Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas

Anot jo, Prienai – taip pat šios Nemuno istorijos dalis, o upės krantinė šiame mieste mena ilgą istoriją. Netoli Greimų tilto per Nemuną, kur įsikūrė naujasis gastrobaras, ant upės kranto XVII-XVIII a. stovėjo airių didikų Butlerių pilis, sugriauta 1701 m. pradžioje atsitraukiant švedams. Gotardas Vilhelmas Butleris šią pilį pastatė nusižiūrėjęs Prancūzijoje esančią Sisterono pilį – šios ir kitų šalių virtuvė taip pat įkvėps ir „Teka teka“ šefus, kurie žada kiekvieną savaitę pasiūlyti vis naujų patiekalų.

„Pagrindiniu meniu bus pakankamai platus ir pritaikytas įvairiems skoniams – nuo griliaus patiekalų iki picų, kad kiekvienas užsukęs rastų sau priimtiniausią pasirinkimą. Tačiau kiekvieną savaitę pagrindinį meniu papildys unikalūs ir nuolat besikeičiantys patiekalai, kad sugrįžtantys svečiai kiekvieną kartą atrastų kažką nauja“, – pasakoja R.Šyvokienė.

Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas
Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas

Sieks išplėsti regiono turizmo geografiją

Vienas iš gastrobaro tikslų – išplėsti poilsio regione geografiją, kad Birštono lankytojai nebijotų tyrinėti ir mažiau populiarių, tačiau ypatingų Nemuno kilpų apylinkių. Į Prienus Nemunu galima atplaukti ir iš Kauno marių, ir iš Alytaus, o tarp Birštono ir Prienų kursuoja ne vienas upės kruizas, dovanojantis keliautojams įspūdingus pakrančių vaizdus.

Gastrobaro atidaryme dalyvavęs Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas džiaugėsi, kad toks patyręs ir klientų pripažintas verslas plėtrai pasirinko Prienų miestą. Anot jo, dažnai kalbėta, kad Prienų ir Birštono sinergijos stiprinimas atveria naujas galimybes tiek miestų gyventojams, tiek turistams, todėl itin smagu, kad verslas imasi iniciatyvos ją stiprinti ir plėtoti.

Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas
Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas

Jam antrino Birštono vicemeras Edvardas Citvaras, įsipareigojęs globoti birštoniečių gastrobarą Prienuose – anot jo, smagu, kad kurorte įsitvirtinęs verslas plečiasi ir jungia visą regioną. Pasidžiaugusi abiejų miestų atstovų dalyvavimu šventėje Ramunė Šyvokienė teigė, kad „Teka teka“ – stiprus pagrindas jų bendradarbiavimui, ir simboliškai sujungė juos bendru rankos paspaudimu.

„Norime, kad ramias poilsio Birštone dienas papildytų dienos ekskursija į Prienus, kur mes ne tik turime Butlerių pilies istoriją, bet ir piliavietėje pastatytą vandens malūną, Revuonos parką. Netoliese – ir šiuolaikiniai dėmesio susilaukiantys objektai, tokie kaip itin populiari merginos asmenukės skulptūra, o norintys aktyvaus laisvalaikio dviračių takais gali nesunkiai pasiekti Žvėrinčiaus mišką“, – pasakoja „Teka teka“ įkūrėja.

Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas
Ievos Jūros nuotr./Gastrobaro atidarymas

Naujasis gastrobaras – šeimos verslas, kuriam priklauso ir sėkmingai veikianti picerija, ir „Sofijos rezidencijos“ viešbutis Birštone, kuriame augo iki šiol miestą mylinti ir čia dažnai sugrįžtanti Ramunės dukra Jessica Shy.

„Sofijos, Vytauto Didžiojo dukters garbei pavadintas viešbutis, kuriame pradėjome ir „Teka teka“ atidarymą, mums yra simboliškai labai brangi vieta, kartu – ir duoklė turtingai Lietuvos istorijai. O gastrobaro koncepcija kiek kitokia, ja skatiname naujus kulinarinius atradimus, norime pradėti naują Prienų turizmo etapą, kurį nuo Birštono skiria vos vienas upės vingis“, – sako gastrobaro šeimininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi