Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jolita Vaitkutė mini dvejų metų santuokos sukaktį: ant duonos atkūrė pirmą vestuvinę nuotrauką

Trečiadienio vėlyvų pusryčių metu Jolita Vaitkutė pristatė savo vestuvių metinių piešinį ant duonos. Menininkė taip išreiškė savo palaikymą naujai tolerantiškai duonai, kuri buvo sukurta norint sutaikyti gliuteną toleruojančius ir netoleruojančius.
Jolita Vaitkutė
Jolita Vaitkutė / Organizatorių nuotr.

Renginio metu svečiai, tarp kurių buvo daugybė maisto tinklaraštininkių, taip pat „Mamų radijo“ įkūrėja Laura Mazalienė, „D.Efect" dizainerė Eglė Žiemytė, kūrybininkė Rimantė Kulvinskytė, irgi išbandė savo jėgas kurti pasitelkus maisto produktus.

Vėlyvų pusryčių akimirkos – galerijoje:

Drauge su gliuteno atsisakiusia menininke Jolita Vaitkute pusryčiautojai kalbėjosi apie gyvenimiškas situacijas, su kuriomis tenka susidurti, kai šių kviečiuose, rugiuose ir miežiuose esančių baltymų netoleruoji pats, tavo šeimos narys ar artimas draugas. Jie savo įspūdžius bei patirtis pasitelkė kūrybai lėkštėje.

Organizatorių nuotr./Trečiadienio vėlyvų pusryčių akimirka
Organizatorių nuotr./Trečiadienio vėlyvų pusryčių akimirka

Jolita pakvietė kiekvieną asmeniškai perteikti, ką jiems reiškia bendrumas, santykiai, šeima. Jos kūrybinių dirbtuvių metu svečiai mėgino patys sukurti tokį sumuštinį, kuris jų patirtį sujungtų vaizdu ir skoniu. Specialiai tolerantiškiems pusryčiams menininkė taip pat sukūrė piešinį, duonos riekėje simboliškai atgaivindama savo vestuvių akimirką.

„Kai išgirdau raktažodžius, pirma mintis buvo mano gyvenimo partneris. Tuo metu, kai dėliojau daržoves ant sumuštinio, buvo mūsų santuokos sukaktis. Nusprendžiau iliustruoti vieną pirmųjų akimirkų po ceremonijos, kurios, šiaip jau, gyvai neprisimenu dėl didelio jaudulio.

Vis dėlto atsimenu gerus jausmus, kai atėjo ramybės jausmas būti su savo šeima. Mano vyras gyvena ne tik su manimi, bet ir su mano gliuteno netolerancija, todėl iki šiol duona namie mus savotiškai skirdavo, bet dabar ji irgi bus šeimyniška“, – pasakojo Jolita.

„Vieno žmogaus mitybos įpročiai dažniausiai paveikia ir jo artimiausių žmonių kasdienybę. Mes norėjome kepti tokius produktus, kurių skonis būtų tinkamas visiems. Taip atsirado tolerantiškos duonos be gliuteno idėja, neskirstanti žmonių, o juos sutaikanti ir kviečianti mėgautis bendrais užkandžiais, bendru stalu, bendru gyvenimu“, – teigia tinklaraštininkė ir „Biržų duonos“ marketingo vadovė Natalija Kurganovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito