„Imperial Hotel & Restaurant“ kas mėnesį skelbia išskirtinius degustacinius vakarus skirtingomis temomis: amerikietišką „Haute Cuisine“, „Trumų fiestą“, „Laukinių paukščių medžioklės sezono atidarymą“, o dabar – austrių.
Per pastaruosius mėnesius tikrieji gurmė kaip reikiant išsiilgo kokybiško maisto ir pokalbių prie apvalių stalų, todėl čia rengiama austrių šventė tikra atgaiva širdžiai ir sielai. Rugsėjį pasaulyje tradiciškai skelbiamas austrių sezono atidarymas, o šių jūrų gėrybių skaičiuojama per du šimtus rūšių.
Pačios austrių gliaudymo varžytuvės vyks priešais Lietuvos nacionalinę filharmoniją esančioje Jono Basanavičiaus aikštėje, o ištaiginga vakarienė persikels į vidinį viešbučio kiemelį. Specialiai atrinkta kompetentinga komisija vertins dalyvių faktorius – greitį, preciziškumą, unikalumą, bendrą vaizdą ir skonį.
Renginio akimirkos – galerijoje:
Išskirtinės vakarienės metu šio restorano virtuvės šefas prie stalų kvietė paragauti valgių iš degustacinio meniu, kurio pagrindinis akcentas – galingu afrodiziaku vadinama Jos Didenybė austrė. Pagrindinis laukiantis patiekalas – „Fideua“ su austrėmis. Desertui laukia austrių ledai su jūros dumblių traškučiu.
Šis renginys visuomet turi ir kilnią misiją. Vakarienės metu muzikinį pasirodymą surengs smuikininkė Liepa Jurgutavičiūtė, o dalis surinktų lėšų bus skiriama Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondui, teikiančiam paramą Lietuvos jauniesiems muzikos talentams.