K.Starkienė dalijasi originaliu būdu sunaudoti pomidorus: šis pyragas taps rudens sezono hitu

Kol ruduo vis dar džiugina mus vasariškais orais, Kotryna Starkienė tokius pat receptus siūlo išbandyti ir savo namų virtuvėje. Ji pristato du puikius patiekalus, kurie sudomins ne tik daržovių mėgėjus…
Kotryna Starkienė
Kotryna Starkienė / Asmeninio albumo nuotr.

„Net neabejoju, kad tikru mano virtuvės hitu tapęs pomidorų pyragas sužavės kiekvieną. O štai šokoladinis cukinijų pyragas nustebino ir mane: sodraus skonio, minkštas ir labai labai skanus“, – TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ intriguoja K.Starkienė.

Deserto receptą K.Starkienė parodė laidoje, o kaip pasigaminti pomidorų pyragą, Kotryna dalijasi nedelsdama.

Pomidorų pyragas

Tešlai reikės:

  • 200 g miltų;
  • 100 g šalto sviesto;
  • 5 šaukštų šalto vandens;
  • šaukšto cukraus;
  • žiupsnio druskos.

Pyrago įdarui reikės:

  • įvairių pomidorų;
  • 250 g Rikotos sūrio;
  • 100 g Fetos sūrio;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 3 česnako skiltelių;
  • įvairių prieskoninių žolelių.
TV3 nuotr./Pomidorų pyragas
TV3 nuotr./Pomidorų pyragas

Gaminimo eiga:

Miltus suberkite į dubenį, sviestą pavoliokite miltuose ir sutarkuokite stambia tarka. Tarkuojant jau sutarkuotus sviesto gabalėlius vis pabarstykite miltais, kad jie nesuliptų. Suberkite cukrų, druską ir palengva išmaišykite, kad sviesto gabaliukai pasidengtų miltais. Supilkite vandenį (jis turi būti labai šaltas) ir minkykite, kol tešla sulips į vieną gumulą. Darbuotis reikia greitai, kad sviestas nepradėtų tirpti. Sulipus tešlai ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve, kad sustingtų.

TV3 nuotr./Pomidorų pyragas
TV3 nuotr./Pomidorų pyragas

Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Atskirame dubenyje sumaišykite Rikotos sūrį su kiaušinių tryniais, sutrupinkite Fetos sūrį, suberkite žoleles ir smulkiai kapotą česnaką. Viską gerai išmaišykite.

Atvėsintą tešlą padėkite ant kepimo popieriaus (taip bus lengviau ją perkelti ant skardos) ir iškočiokite apskritimą. Į tešlos centrą dėkite paruoštą įdarą ir paskirstykite jį po visą tešlą, palikdami poros centimetrų kraštus. Ant įdaro išdėliokite pomidorus, o tešlos kraštelius užlenkite į vidų. Pašaukite į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 30 – 40 min. arba tol, kol pyragas gražiai apskrus. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų